Συμβουλές από την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων ενόψει

Η Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, ενόψει των προσεχών εορταστικών ημερών, αλλά και με αφορμή την αυξημένη κίνηση που παρατηρείται τις ημέρες αυτές σε όλο το οδικό δίκτυο και τους δημόσιους χώρους, καθώς και την απουσία των πολιτών από τις οικίες τους, υπενθυμίζει τα εξής:

  • Πριν φύγετε για διακοπές βεβαιωθείτε ότι οι πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού σας να είναι καλά ασφαλισμένα.
  • Ενημερώστε για την απουσία σας μόνο συγγενικά και φιλικά σας πρόσωπα ή τους γείτονες που εμπιστεύεστε, για να επιβλέπουν την οικία σας και αν υπάρχουν ιδιαίτερα σοβαροί λόγοι και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Να μην αφήνετε σημειώματα για το πότε πρόκειται να επιστρέψετε ή για το πόσο καιρό θα απουσιάζετε.
  • Το σπίτι ή το διαμέρισμά σας να μην δείχνει «εντελώς κλειστό» , υποδηλώνοντας έτσι την απουσία σας.
  • Τοποθετήστε, εάν είναι δυνατόν, χρονοδιακόπτη αυτόματου φωτισμού.
  • Ενεργοποιείστε, εάν διαθέτετε, το σύστημα συναγερμού.
  • Μην αφήνετε χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας στο σπίτι σας.
  • Σε περίπτωση που ενημερωθείτε από γείτονες, φιλικά ή συγγενικά σας πρόσωπα ότι παρατηρούν κάτι ύποπτο στην οικία σας μη διστάσετε να ειδοποιήσετε το «100» ή το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής σας.
  • Σε περίπτωση κλοπής ειδοποιήστε το «100» ή το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής σας.

Όταν κυκλοφορείτε σε δημόσιους χώρους:

  • Αποφεύγετε να μεταφέρετε μεγάλα χρηματικά ποσά.
  • Προστατέψτε καλά την τσάντα και το πορτοφόλι σας σε χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός, ενώ όταν περπατάτε φροντίστε να βαδίζετε στην εσωτερική πλευρά του πεζοδρομίου και κρατάτε την τσάντα σας πάντοτε κλειστή και προς την πλευρά του τοίχου.
  • Όταν κάθεστε σε υπαίθριους χώρους μην τοποθετείτε την τσάντα σας σε διπλανά καθίσματα.
  • Αν κάποιος σας επιτεθεί για να σας αφαιρέσει την τσάντα, μην διστάσετε να καλέσετε σε βοήθεια, ενώ εάν δεν μπορείτε να αντισταθείτε και να την συγκρατήσετε, σκεφτείτε ότι η υγεία σας και η σωματική σας ακεραιότητα είναι πολυτιμότερα αγαθά, ενώ προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά του επιτιθέμενου και καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην αστυνομία.

Σε περίπτωση που οδηγείτε ή επιβαίνετε σε όχημα θυμηθείτε ότι:

  • Όταν οδηγείτε αυτοκίνητό στην πόλη, λόγω πυκνής κυκλοφορίας ενεργείτε συχνές στάσεις, μην τοποθετείτε λοιπόν την τσάντα σας σε εμφανές σημείο και μάλιστα στο κάθισμα του συνοδηγού. Να έχετε πάντα ασφαλισμένες τις πόρτες και τα παράθυρα του οχήματος σας.
  • Όταν σταθμεύετε το όχημα σας βεβαιωθείτε ότι το ασφαλίσατε και δεν έχετε αφήσει μέσα αντικείμενα αξίας (κινητά τηλέφωνα, laptop, χαρτοφύλακες κλπ).Δεν οδηγώ όταν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά.
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας και δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα.
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη και σταματώ στις πινακίδες STOP.
  • Παραχωρώ προτεραιότητα στους πεζούς και στα άτομα με ειδικές ανάγκες και σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.
  • Δεν κάνω χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
  • Χρησιμοποιώ πάντοτε ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος και τοποθετώ τα παιδιά στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου δεμένα.

Προσοχή στα βεγγαλικά και στις κροτίδες

  • Τα βεγγαλικά, οι κροτίδες και τα πυροτεχνήματα είναι επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, ενώ δεν υπάρχει απόλυτα ασφαλής μέθοδος χρήσης τους και άρα κανείς δε μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Η υπεύθυνη στάση όλων και ιδιαίτερα των γονέων θα συμβάλει αποφασιστικά για την αποφυγή ατυχημάτων από τη χρήση βεγγαλικών, κροτίδων και πυροτεχνημάτων.

Με την ευκαιρία των Εορτών του Πάσχα ο Διευθυντής και το προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων εύχονται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: Εγκαινιάζεται η έκθεση σύγχρονης τέχνης της Barbara Knight

Η Αίθουσα Τέχνης Match More σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων Ελαιουργείον και το εικαστικό πρόγραμμα ΧΑΝΙaRT-2024 παρουσιάζουν…

3 hours ago

Ζάκυνθος: Το νησί καιγόταν αλλά αυτόι συνέχιζαν το γλέντι στο πανηγύρι

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στα social media που δείχνει τη μεγάλη φωτιά στην Ζάκυνθο να «καταπίνει» στρέμματα…

3 hours ago

Η Καίτη Αρετάκη «πέταξε» για την αιωνιότητα για να συναντήσει τον πατέρα της «Καπετάν Σφακιανό»

Για την αιωνιότητα ταξιδεύει από το Σάββατο η ψυχή της Αικατερίνης (Καίτης) Αρετάκη - Παπαδομιχελάκη,…

3 hours ago

«SOS Τροχαία Εγκλήματα»: Η Ελλάδα και πάλι πρωτοπόρος στα τροχαία εγκλήματα στην Ευρώπη

ΗΕλλάδα με 621 θανάτους το 2023 από τροχαία κατατάσσεται στην 26η θέση ανάμεσα σε 32 αναφερόμενες χώρες στους νεκρούς…

3 hours ago

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Υποψήφια για πρόεδρος και η Μιλένα Αποστολάκη

Συνεχίζεται ο χορός των υποψηφιοτήτων μετά την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος…

3 hours ago

Η γιορτή του Αγίου Υακίνθου, του Κρητικού Άγιου του Έρωτα, στο δάσος του Ψηλορείτη

Την Τρίτη 2 Ιουλίου, στις 20:00, θα πραγματοποιηθεί μια κατανυκτική λειτουργία προς τιμήν του Αγίου…

3 hours ago

This website uses cookies.