ΤΟΠΙΚΑ

Συμμετοχή Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων συμμετείχε ενεργά στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Δημοτικών Βιβλιοθηκών της Ένωσης Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων & Επιστημόνων Πληροφόρησης (ΕΕΒΕΠ), που πραγματοποιήθηκε στις 22-24 Νοεμβρίου 2023, στην Αθήνα.

Με θέμα «Διασυνδεδεμένες Βιβλιοθήκες – Linked Libraries», το συνέδριο διεξάχθηκε με τη συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ελληνικού – Αργυρούπολης στο Συνεδριακό Κέντρο «Μίκης Θεοδωράκης».

Στο πλαίσιο της συμμετοχής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Συνέδριο, η Προϊστάμενη Βιβή Χουδαλάκη πραγματοποίησε παρουσίαση με θέμα: «Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Πορεία προς το Φεστιβάλ Βιβλίου», παρουσιάζοντας τους σπουδαιότερους σταθμούς στην αναβαθμισμένη πορεία και εξέλιξη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μας, φτάνοντας έως το Φεστιβάλ Βιβλίου 2023.

Για το Φεστιβάλ Βιβλίου Χανίων αναλυτικότερα μίλησε ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και διευθυντής του, κ. Μανώλης Πιμπλής. Το παρών έδωσε και ο υπεύθυνος του έργου ψηφιοποίησης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, κ. Αλέξανδρος Τζωρτζακάκης με την εισήγησή του: «Δημοτικές Βιβλιοθήκες σε ψηφιακό περιβάλλον: Οι περιπτώσεις των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων & Σύρου – Ερμούπολης».

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν και οι βιβλιοθηκονόμοι του Δήμου Χανίων, Μαρία Μαραβελάκη, Χρυσούλα Αντωνακάκη και Αρχοντούλα Χουδαλάκη.

Όπως επισήμανε κατά την τοποθέτησή της, η Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων, κ. Χουδαλάκη: «Για εμάς, τους βιβλιοθηκονόμους των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, η παρουσία μας στο συνέδριο είναι μια πολύτιμη ευκαιρία για επιστημονική ενημέρωση, επαγγελματική ζύμωση, αναζήτηση νέων συνεργασιών και ανανέωση παλαιών επαφών. Θερμά συγχαρητήρια στην Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης ΕΕΒΕΠ για την εξαιρετική διοργάνωση. Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή που υποστηρίζει και στηρίζει τη “Διά Βίου Μάθηση” των υπαλλήλων του Δήμου μας, δίδοντας μας την ευκαιρία να συμμετέχουμε σε ένα τόσο ενδιαφέρον Συνέδριο».

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου Συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για ζητήματα βιβλιοθηκονομίας, ενώ πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις καλών πρακτικών, ανταλλαγής απόψεων και ενημέρωσης για την εξέλιξη, την πρόοδο αλλά και τα προβλήματα των βιβλιοθηκών στη χώρα μας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

47 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

57 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.