Συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους της ΕΑΣ Αποκορώνου – Σφακίων

Από το Γραφείο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ,  ανακοινώθηκαν χθες τα εξής:
Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων  της ΕΑΣ Αποκορώνου – Σφακίων οι οποίοι εδώ  και 2 χρόνια προσπαθούν με όλα τα νόμιμα μέσα αγωνιστικά, νομικά, δικονομικά να αποτρέψουν την ολοσχερή διάλυση της Ένωσης, να διασφαλίσουν την νόμιμη λειτουργία της και να διασφαλίσουν και τα νόμιμα εργασιακά τους δικαιώματα.
Η διοίκηση της Ένωσης απορρίπτοντας όλες τις συμβιβαστικές προτάσεις των εργαζομένων, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για παρέλκυση ακόμη και των δικονομικών διαδικασιών, προκειμένου να καθυστερήσει τις δικαστικές αποφάσεις που θα ξεκαθαρίσουν την εργασιακή τους κατάσταση και θα τους δώσει την δυνατότητα να διεκδικήσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να δηλώσει ότι οι εργαζόμενοι αποχώρησαν οικιοθελώς από τις εργασίες τους, την ώρα που το σώμα επιθεώρησης εργασίας  μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους με σχετικό  έγγραφο του αρ. Πρωτ. ΕΡ /758 /7.12.2011 προς την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων, βεβαιώνει ότι οι ισχυρισμοί της εργοδοσίας ότι οι εργαζόμενοι δεν απασχολούνται πλέον στην επιχείρηση, είναι ψευδείς.
Είναι φανερό ότι οι αντιλήψεις και οι πρακτικές που τα τελευταία είκοσι χρόνια χαρακτήρισαν την πορεία του συνεταιριστικού κινήματος στον τόπο μας και οδήγησαν στην κατάρρευση και την απαξίωση του,  εξακολουθούν να υπάρχουν και να δρουν υπό την καθοδήγηση  των ίδιων κέντρων εξουσίας,  παρόλη την κρίση που διέρχεται ο τόπος μας, τις αναπτυξιακές κορώνες  και τους δήθεν αναπτυξιακούς σχεδιασμούς επί χάρτου.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ξεκάθαρο ότι ανάπτυξη στον αγροτικό τομέα της χώρας μας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς ένα υγιές και οργανωμένο συνεταιριστικό κίνημα . Ένα κίνημα στο οποίο καθοριστικό ρόλο θα παίξει η αποφασιστικότητα των νέων ανθρώπων να εμπλακούν στη λειτουργία του και να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Σήμερα περισσότερο από ποτέ η ανάγκη αυτή είναι επιβεβλημένη και αυτό γιατί δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για τους εργαζόμενους , τους αγρότες , τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες αυτού του τόπου. Για να εξυγιανθεί και να σωθεί όχι μόνο η ΕΑΣ Αποκορώνου – Σφακίων και ο πρωτογενής τομέας αλλά για να βγει από το καταστροφικό αδιέξοδο ολόκληρη η κοινωνία και η χώρα.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Πολάκης: Όσο και να μαγειρεύετε τις δημοσκοπήσεις, την αλήθεια θα τη δείτε – Να σταματήσει η ανθρωποφαγία και ο καυγάς

Ο Παύλος Πολάκης σχολιάζοντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε…

35 mins ago

Ο ποταμός που ρέει ανάποδα: Το κρυμμένο μυστικό της Κρήτης που λίγοι γνωρίζουν

Σε έναν από τους πιο άγνωστους και εντυπωσιακούς φυσικούς θησαυρούς της Κρήτης, τον ποταμό Αναποδάρη και το…

1 hour ago

Σπυριδάκη: «Μια κυβέρνηση που λειτουργεί χωρίς διαφάνεια και λογοδοσία, αυτό είναι το μεγαλύτερο δημοκρατικό έλλειμμα που έχουμε»

Ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε η Βουλευτής Λασιθίου ΠΑΣΟΚ,  Κατερίνα Σπυριδάκη, ενόψει της συζήτησης του Νομοσχεδίου…

1 hour ago

Νέο ΔΣ στο Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ανέδειξε το Σωματείο Αρτοποιών Ν. Ηρακλείου «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» μετά τις εκλογές, οι οποίες διενεργήθηκαν στις 09/09/2024. Το…

1 hour ago

Ημερίδα για την βελτίωση της ποιότητας του ελαιολάδου στο ελαιουργείο και την τυποποίηση

Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου,…

1 hour ago

Τα φωτοβολταϊκά οδεύουν σε χρονιά ρεκόρ, όχι όμως για την Κρήτη

Στο πρόσφατο αναθεωρημένο ΕΣΕΚ (Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα) ορίστηκαν οι μακροπρόθεσμοι…

1 hour ago

This website uses cookies.