Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Συμφωνία Τσίπρα-Ντάισελμπλουμ για συνεργασία ενόψει Eurogroup – Θετικό βήμα οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ, σχολιάζει το Μαξίμου – Αισιοδοξία από Σουλτς και Ρέντσι

 Συμφωνία με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε ο Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες προκειμένου να υπάρξει συνεργασία των θεσμικών φορέων με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο.

Η συμφωνία των δύο πλευρών, αποσκοπεί στο να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ του τρέχοντος προγράμματος και των θέσεων της ελληνικής κυβέρνησης, με το βλέμμα στο κρίσιμο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.

Μαξίμου: Θετικό βήμα οι δηλώσεις Ντάισελμπλουμ

Την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ για συνεργασία των θεσμικών φορέων με τις ελληνικές αρχές σε τεχνικό επίπεδο ενόψει Eurogroup της Δευτέρας σχολιάζουν, ευμενώς, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου

Διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, μέσα και έξω από τη χώρα, σενάρια κρίσης και χρεοκοπίας σε περίπτωση που η Ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραφε την παράταση και την ολοκλήρωση του μνημονίου καθώς και το χτεσινοβραδινό κοινό ανακοινωθέν του Εurogroup.

“Δεν τα υπογράψαμε -καμία καταστροφή δεν επήλθε”, τονίζεται με νόημα σε σχόλιο κυβερνητικών πηγών. “Η μετάβαση από το μνημόνιο στο νέο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον το αντικείμενο των διαβουλεύσεων καθώς και του επόμενου Eurogroup.

Η Ελλάδα έχει καθαρές θέσεις, τις υπερασπίζεται και πείθει. Δεν εκβιάζει και δεν εκβιάζεται”, υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Σουλτς: Αισιόδοξος για συμβιβασμό με την Ελλάδα τις προσεχείς ημέρες 

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμβιβασμός μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων εταίρων τις προσεχείς ημέρες, εμφανίστηκε ο Martin Schulz κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της συνόδου των ηγετών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. Παράλληλα κ. Schulz υπενθύμισε ότι «η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος».

Όπως σημείωσε «Είναι δίκαιο να επιτρέψουν στην νέα ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει καθήκοντα και να αναπτυχθεί. (…) Είναι πράξη δικαιοσύνης να δώσουμε στην ελληνική κυβέρνηση λίγο χώρο να ανασάνει».

Ακόμη τόνισε ότι «Η αλληλεγγύη δεν είναι μονόδρομος. Εάν αναμένεις και ζητάς αλληλεγγύη υπάρχουν ορισμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις που τη συνοδεύουν και πρέπει να είσαι έτοιμος να συμβιβαστείς, αλλά πιστεύω ότι και οι δύο πλευρές το καταλαβαίνουν αυτό. Πιστεύω ότι υπάρχει κατανόηση ότι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βρει τον βηματισμό της (…) και πιστεύω ότι τις προσεχείς ημέρες θα είναι πιθανό να βρεθεί ένας συμβιβασμός».

Ο κ. Schulz όπως είπε είχε συνομιλίες σήμερα με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον επικεφαλής του Eurogroup Jeroen Dijsselbloem, κατά τις οποίες ωστόσο δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες, αλλά ο πρόεδρος του ΕΚ αποκόμισε την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές κινούνται η μία προς το μέρος της άλλης.

Μ. Ρέντσι: «Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική»

«Η μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική» δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Ματέο Ρέντσι και ζήτησε «περισσότερη ευελιξία»

«Το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματτέο Ρέντσι, στις Βρυξέλλες, συνομιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους.

«Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη» διευκρίνισε ο Μ. Ρέντσι και κατέληξε ότι η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών δεν τον ανησυχεί, «διότι είναι ισχυρές, και στις περιπτώσεις που υφίστανται προβλήματα υπάρχουν Αρχές -οι οποίες λειτουργούν ως εγγύηση- έτοιμες να παρέμβουν».

left.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στεγαστική κρίση στην Ευρώπη: Ελληνική πρωτιά – Πάνω από 40% του διαθέσιμου εισοδήματος το κόστος στέγασης

Η ευρωπαϊκή στεγαστική κρίση, η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και δεκαετίες, γίνεται αισθητή από την…

1 hour ago

Κλείνουν τα σχολεία και αρχίζουν προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 17 Μαΐου ακούστηκε το τελευταίο κουδούνι στα λύκεια και στις 29 Μαΐου κλείνουν και τα γυμνάσια της επικράτειας,…

2 hours ago

Μανιφέστο Κασσελάκη για μετά τις ευρωεκλογές με επίθεση φιλίας προς ΜέΡΑ25 και Πλεύση Ελευθερίας

Τα επόμενα βήματα για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου, με άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις…

2 hours ago

«Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης : Παρεμβάσεις για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη

Στο  περιφερειακό συμβούλιο στις 15 Μάη η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κρήτης τοποθετήθηκε για τις κινητοποιήσεις των…

2 hours ago

Διακομιδή 8χρονου από τη Γαύδο στα Σφακιά

Επιχείρηση για την διακομιδή ενός 8χρονου από την Γαύδο στα Σφακιά στήθηκε χθες όπως έγινε γνωστό, από το Λιμενικό.…

2 hours ago

Μεγάλη «αιμορραγία» Κρητικών γιατρών στην Κύπρο!

Το ΕΣΥ καταρρέει, οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό νιώθουν μόνοι κι αδύναμοι. Tην ίδια…

2 hours ago

This website uses cookies.