Συνάντηση για τη μεταφορά των μαθητών

Πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης  ( πλ. Κουντουριώτη) η προγραμματισμένη συνάντηση, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλεται ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών από την 1η Ιανουαρίου 2012. Τη συνάντηση είχε συγκαλέσει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος και ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολος Κλινάκης. « Θέλουμε να ξεκινήσει η διαδικασία ώστε να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί μέχρι τέλος του έτους,  και εφιστούμε την προσοχή όλων,  διότι θα είμαστε ουσιαστικά αμείλικτοι στο να μην βρεθεί τρόπος να πάνε τα παιδιά από 1η του έτους στα σχολεία» τόνισε σε δήλωσή του μεταξύ άλλων ο κ. Καρούντζος.

Στη συνάντηση συμμετείχαν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων των Νομών Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου, Υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και οι Πρόεδροι των ΚΤΕΛ Ηρακλείου – Λασιθίου Α.Ε., και Χανίων – Ρεθύμνου Α.Ε., οι οποίοι και ανέπτυξαν τις προτάσεις τους και τους λόγους για τους οποίους δεν κατατίθενται  προσφορές στους διαγωνισμούς.

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Αθανάσιος Καρούντζος σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους ανέφερε:

«Η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών έχει δύο επίπεδα. Το πρώτο επίπεδο εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή από την διαδικασία που όριζε ο προηγούμενος Νόμος και αφορά τις συμβάσεις επέκτασης μέχρι τέλος του έτους από την Περιφέρεια Κρήτης. Σήμερα όμως θα ασχοληθούμε με το δεύτερο επίπεδο όπου οι Δήμοι και η  Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης μαζί με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης ακολουθούν τη νέα διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει για να ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί μέχρι τέλος του έτους και να έχουμε αναδόχους έτσι ώστε να μεταφέρονται από 1η του έτους και για όλο το 2012 οι μαθητές από τα σπίτια τους στα σχολεία. Δυστυχώς μέχρι τώρα σε πάρα πολλούς Δήμους η διαδικασία έχει αποβεί άγονη και ο στόχος που σήμερα καλούμε  αυτή την συνάντηση είναι να εφιστήσουμε την προσοχή για νέες ημερομηνίες και προθεσμίες έτσι ώστε να έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2011. Είναι πολύ δύσκολο και σοβαρό το θέμα, πρέπει να προλάβουμε τα χρονικά όρια και πρέπει να αποφασίσουν και τα ΚΤΕΛ και οι Δήμοι ότι αυτό το θέμα δεν μπορεί να οδηγείται σε περαιτέρω άγονες διαδικασίες όπου οι ιδιώτες, ή τα ΚΤΕΛ δεν πάνε να δώσουν προσφορές».

Σύμφωνα με τον  κ. Καρούντζο, « Τα χρήματα είναι διασφαλισμένα. Είναι ολιγότερα  τα ποσά από αυτά τα οποία υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια, όμως ξέρουμε πολύ καλά τις διαδικασίες  που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια και τα ποσά που είχαν διατεθεί. Τώρα η χώρα μας διαθέτει χαμηλότερα ποσά αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί ο οιοσδήποτε ιδιώτης ή ΚΤΕΛ να δώσει προσφορά. Αυτή την διαδικασία θέλουμε να ξεκινήσουμε και να εφιστήσουμε σε όλους την προσοχή διότι θα είμαστε ουσιαστικά αμείλικτοι στο να μην βρεθεί τρόπος να πάνε τα παιδιά από 1η του έτους στα σχολεία».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τον τρόπο αντιμετώπισης φαινομένων άγονων διαγωνισμών που γίνονται  κατά εξακολούθηση  ο κ. Καρούντζος δήλωσε :

«Θα το αντιμετωπίσουμε σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών. Θα υπάρξουν εκπλήξεις. Αν νομίζουν κάποιοι ότι δεν θα πηγαίνουν στους διαγωνισμούς για να μην δίνουν προσφορές, προκειμένου να έρθει το κράτος με διαδικασίες είτε εξαναγκασμού, είτε με διαφορετικά άλλα επίπεδα και τρόπους παρέμβασης, γελιώνται».

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης κ Απόστολος Κλινάκης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Η μεταφορά των μαθητών είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο. Πολλοί από τους διαγωνισμούς έχουν αποβεί άγονοι. Υπάρχει ένα θέμα με το οικονομικό και το τι προβλέπεται στην νέα εγκύκλιο. Από κει και πέρα υπάρχουν και μέσα από την υπουργική απόφαση λύσεις στις οποίες ίσως προχωρήσουμε εάν και εφόσον δεν προκύψει λύση ή απάντηση, ή δέσμευση από την πλευρά των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.  Η υπουργική απόφαση προβλέπει είτε να δοθούν κουπόνια είτε να δοθούν χρήματα στους ίδιους τους μαθητές ώστε να μεταφέρονται από τις οικογένειές τους».

Σε επισήμανση δημοσιογράφων ότι με αυτό τον τρόπο  θα μείνουν χωρίς έργο οι ενδιαφερόμενοι ο κ. Κλινάκης δήλωσε:

«Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να το αξιολογήσουν και να το εκτιμήσουν οι ίδιοι ανάλογα. Σίγουρα αυτό που εμείς επιδιώκουμε είναι να ολοκληρωθεί όσο το δυνατόν συντομότερα η διαδικασία. Από 1η Ιανουαρίου του 2012 οι διαδικασίες μεταφοράς των μαθητών βάσει του Νόμου 3852 μεταφέρονται στους Δήμους και αυτό που εμείς επιδιώκουμε είναι να πραγματοποιείται  όσο το δυνατόν ποιο ομαλά η διαδικασία μεταφοράς των μαθητών».

Ο κ. Καρούντζος δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα και τα θέματα που προέκυψαν από την συνάντηση στα αρμόδια υπουργεία.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

1 hour ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

2 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

2 hours ago

Χανιά: Σουηδός τουρίστας έκλεψε από κατάστημα με τουριστικά – Πιάστηκε λόγω θράσους

Ένα περιστατικό κλοπής με πρωταγωνιστή έναν Σουηδό τουρίστα σημειώθηκε χθες στην παλιά πόλη των Χανίων.…

2 hours ago

Πληθαίνουν τα καλέσματα για τη συγκέντρωση για την Παλαιστίνη και ενάντια στο 3ήμερο συνέδριο του ΝΑΤΟ στα Χανιά

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων στηρίζει το κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στην Αντιστεκόμενη…

2 hours ago

This website uses cookies.