Συνάντηση ΚΕΔΕ με Υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση

Με κύριο αίτημα την αύξηση των πόρων για την κάλυψη όλων των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς προσήλθε σήμερα στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας, Ι. Βρούτση το προεδρείο  της Κ.Ε.Δ.Ε στην  οποία παραβρέθηκε  και ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων κ. Γιάννης Κουράκης .

Ειδικότερα, η Κ.Ε.Δ.Ε με υπόμνημά της ζήτησε από τον υπουργό να διατεθούν επιπλέον  πόροι μέσω της αναθεώρησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» για να χρηματοδοτηθούν νέες δομές παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠ-ΜΕΑ, ώστε να υπάρξει κάλυψη στο 100% των αιτήσεων (96.000) των μητέρων για τη σχολική χρονιά 2012-2013. Η συγκεκριμένη δράση του προγράμματος σύμφωνα με την Αυτοδιοίκηση έχει σημαντική απορροφητικότητα  από τους φορείς των Ο.Τ.Α και σημαντικό κοινωνικό χαρακτήρα . Επίσης να προβλεφθεί το ποσό του 1 δισ. ευρώ για τα επόμενα τρία έτη (330 εκ. ευρώ κατ΄ έτος) μέσα από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ.

Εκτός όμως από τους παιδικούς σταθμούς ο Δήμαρχοι έθεσαν στον κ. Βρούτση και άλλα σημαντικά ζητήματα που αφορούν τις κοινωνικές δομές των Δήμων όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, την απασχόληση κ.α:
—-  Οι ΟΤΑ έχουν διασφαλίσει  το πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι»μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και ζητούν  χρηματοδότηση μέρους αυτού ,για να συνεχιστεί και πέραν από τις 30 Σεπτεμβρίου , από ευρωπαϊκούς πόρους για τη διασφάλιση  του προσωπικού μέχρι την έναρξη του νέου «Προγράμματος κατ΄ οίκον φροντίδας συνταξιούχων».
Γι αυτό το πρόγραμμα η Κ.Ε.Δ.Ε ζητά να κληθεί και να καταθέσει τις προτάσεις της για την εξειδίκευση των όρων και προϋποθέσεων του προγράμματος, πριν την έκδοση των αντίστοιχων υπουργικών αποφάσεων εφαρμογής του .

Στο πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων  πρέπει σύμφωνα με την Κεντρική Ένωση Δήμων  να ενταχθούν συνταξιούχοι άνω των 65 ετών που διαβιούν μόνοι τους και δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν ,άτομα με αναπηρία πάνω από 50%  και κάτω από 65,ευπαθείς ομάδες ανεξάρτητου ορίου ηλικίας με χρόνια προβλήματα υγείας και να εξυπηρετούνται οι ανασφάλιστοι πολίτες όλων αυτών των κατηγοριών.
—– Η Κ.Ε.Δ.Ε ζήτησε επίσης να ενισχυθεί το Πρόγραμμα Αυτεπιστασίας στους δήμους, που προβλέπει την απασχόληση 120.000 ανέργων και να εκδοθεί άμεσα  σχετική απόφαση για τη συμμετοχή του ΟΑΕΔ στη χρηματοδότηση του προγράμματος. Η Κ.Ε.Δ.Ε θεωρεί ότι το πρόγραμμα αυτό δεν αποτελεί μόνο  λύση στο πρόβλημα της ανεργίας αλλά αποτελεί και ένα ισχυρό ανάχωμα ενώ θα δώσει ανάσα ζωής και στις τοπικές αγορές εργασίας .
——Τα προγράμματα απασχόλησης στους ΟΤΑ όπως τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να ενισχυθούν με την επιχορήγηση Δημοτικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας από 54-64 ετών ,μέσω της αναδιάρθρωσης του ΟΑΕΔ ,την ενδυνάμωση του ρόλου των Δήμων και των Δημοτικών  κοινωφελών επιχειρήσεων στα θέματα απασχόλησης δίνοντάς τους τη δυνατότητα να έχουν ρόλο συντονιστή στις Αναπτυξιακές συμπράξεις και την άμεση εφαρμογή προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τους νέους στη δημιουργία επιχειρήσεων και στην εύρεση θέσεων εργασίας για την καταπολέμηση της νεανικής εργασίας.
—— Σε ότι αφορά το Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί   την ενίσχυση της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε τρεις άξονες, την κατασκευή κοινωνικών υποδομών, τη λειτουργία κοινωνικών υποδομών και την υποστήριξη των κοινωνικά ευπαθών ομάδων

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Απατεώνες προσπάθησαν να εξαπατήσουν 80χρονη υποδυόμενοι γιατρούς – Ζήτησαν 80.000 ευρώ

Σε νέο περιστατικό τηλεφωνικής απάτης προχώρησαν απατεώνες στα Χανιά, με θύμα μια ηλικιωμένη γυναίκα 80…

10 hours ago

Σε ύφεση η φωτιά που ξέσπασε στην Ασή Γωνιά Χανίων

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν παρατηρήθηκαν πυκνοί καπνοί στην περιοχή…

10 hours ago

Βιασμός 5χρονου: «Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;» – Τη Δευτέρα η δίκη γονιών και εκπαιδευτικών

«Μαμά άμα σου πω την αλήθεια, θα με αγαπάς ακόμα;». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια…

10 hours ago

Τσιτσιπάς: Προπονείται ξανά με τον πατέρα του μετά το επεισόδιο μεταξύ τους – «Μου ζήτησε πολλές συγγνώμες, είναι καλό παιδί»

Ο πατέρας του πρωταθλητή τενίστα Στέφανου Τσιτσιπά, προχώρησε σε αποκαλύψεις σχετικά με τις σχέσεις τους μετά…

10 hours ago

Σχιζοφρένεια: Εγκρίθηκε το πρώτο φάρμακο για την πάθηση μετά από 30 χρόνια – Δεν μεταβάλλει τα επίπεδα ντοπαμίνης

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ενέκρινε…

10 hours ago

Απ’ τον Ελευθέριο Βενιζέλο, στο σημερινό μίζερο Κέντρο

Του Δημήτρη Μηλάκα Η αποδιοργάνωση του κεντρώου πολιτικού χώρου στην Ελλάδα εκδηλώθηκε αστραπιαία μετά το…

12 hours ago

This website uses cookies.