ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση του δημάρχου Ρεθύμνης με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Με τον πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Νικόλαο Μαρκογιαννάκη, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ρεθύμνης, Γιώργης Μαρινάκης και συζήτησε μαζί του θέματα που αφορούν το Ρέθυμνο, αλλά και ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν την ομογένεια.Ο κ. Μαρκογιαννάκης ευχαρίστησε θερμά τον δήμαρχο για τη σταθερή του στήριξη στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και ενημερώθηκε για τα έργα υποδομής που εκτελούνται στο Ρέθυμνο, τις ανάγκες της πόλης και των οικισμών και τον δημοτικό σχεδιασμό για τη διαχείριση τους. Στη διάρκεια της συνεργασίας τους συζήτησαν, επίσης, ειδικότερα θέματα που αφορούν τους ομογενείς, με έμφαση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με τα Προξενεία, σχετικά με τις διαδικασίες εγγραφής σε δημοτολόγια και εκλογικούς καταλόγους, έκδοσης πιστοποιητικών και διαβατηρίων κ.α.

Ο δήμαρχος επικοινώνησε άμεσα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου, προκειμένου να θέσει υπόψη του τα εν λόγω ζητήματα και δεσμεύτηκε να αποστείλει στον ίδιο, αλλά και στον υπουργό Εξωτερικών, έγγραφες προτάσεις για την εξυπηρέτηση των ομογενών.

Όπως επεσήμανε στον υπουργό ο κ. Μαρινάκης, είναι αναγκαία η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, πιθανότατα μέσω της δημιουργίας μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας, για τη αποφόρτιση των απαιτούμενων διαδικασιών από τη δυσκίνητη γραφειοκρατία που επιβάλλει ως χρόνο αναμονής για την εξέταση αιτημάτων που υποβάλλουν οι ομογενείς έως και διάστημα δύο ετών.

Η συνεργασία του δημάρχου με τον πρόεδρο ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων και την εκατέρωθεν διαβεβαίωση της ενίσχυσης και ανανέωσης της συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνης με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μελανσόν: Ποιος είναι ο “Ανυπότακτος Γάλλος” που πέτυχε το αδύνατο

Το Νέο Λαϊκό Μέτωπο κατάφερε να επαναφέρει χαμόγελα χαράς και ανακούφισης σε εκατοντάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες της…

1 hour ago

“Η δίκη της Χρυσής Αυγής χωρίς Παρατηρητήριο;” – Αντιδράσεις για την κυβερνητική διάταξη

Την ένστασή του στην τροποποίηση του νόμου για τη δημοσιότητα στις δίκες καταθέτει το Παρατηρητήριο της δίκης…

1 hour ago

Τα ρεκόρ του Ιουνίου – Ο θερμότερος στην ιστορία σε «καυτό» σερί 13 μηνών

Ο φετεινός Ιούνιος ήταν ο θερμότερος που έχει καταγραφεί και ο 13ος συνεχόμενος μήνας με…

1 hour ago

Όταν ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έκανε δημόσια καταγγελία για τον Λευτέρη Αυγενάκη είχε περάσει στα ψιλά

Μια δημόσια καταγγελία του αείμνηστου αθλητή και αναπληρωτή εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρου Νικολαΐδη επαναφέρει η σύζυγός…

1 hour ago

Κρήτη: Ανταγωνισμός μεγάλων διεθνών αλυσίδων με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία

Με επενδύσεις σε νέα ξενοδοχεία στην Κρήτη μεγάλες διεθνείς αλυσίδες έχουν επιδοθεί σε ανταγωνισμό για…

3 hours ago

Στάση εργασίας στο νοσοκομείο για τις απειλές σε γιατρό μετά από θάνατο ηλικιωμένου

Σε βάρος των γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του γενικού νοσοκομείου Χανίων, στράφηκε συγγενής…

3 hours ago

This website uses cookies.