Συνάντηση Φιλοζωικού Συλλόγου με τον Διοικητή του Ναυστάθμου Κρήτης

Μετά από προσκληση του Διοικητή  του Ναυστάθμου Κρήτης κ. Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε  στις 19 Ιουλίου συνάντηση  μελών του συλλόγου μας με τον Διοικητή  και άλλους παράγοντες για τα ζώα που διαβιούν στους χώρους της υπηρεσίας αυτής.

Η κατάσταση  στον Ναύσταθμο είναι γνωστή από χρόνια σε μας και δεν διαφέρει από πολλές άλλες περιοχές , όπου εγκαταλείπονται συνεχώς ζώα, νοσοκομεία κλπ.
Κατά τα προηγούμενα χρόνια  ο σύλλογός μας πραγματοποίησε ευρύ πρόγραμμα δωρεάν στειρώσεων στα  σκυλιά και τις γάτες του Ναυστάθμου και του Οικισμού   με την βοήθεια εθελοντών κτηνιάτρων καθώς και σεμινάρια  τόσο στο Δημοτικό Σχολείο του Οικισμού όσο και στο ένστολο και διοικητικό προσωπικό του.

Αφού ακούσαμε τα  προβλήματα που κατά την Διοίκηση του Ναυστάθμου  δημιουργούνται  από την παρουσία των  πάνω από 50 αδέσποτων σκύλων στους χώρους του, περιηγηθήκαμε  στα σημεία όπου  διαβιούν τα ζώα.
Ευχάριστη εντύπωση μας προκάλεσε η αρμονική  συμβίωση ανθρώπων και ζώων στον χώρο της Διεύθυνσης Καυσίμων, όπου τα  ζωα ήταν ήρεμα και διόλου ” επιθετικά” γεγονός που υποδηλώνει το αυτονόητο, οτι τα ζώα μας συμπεριφέρονται όπως τους συμπεριφερόμαστε.

Εξηγήσαμε  στους αρμοδίους κατά την διάρκεια της Σύσκεψης, οτι  αυτά που σας σύλλογος μπορούμε  νά κάνουμε είναι
α. Στειρώσεις σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή.
β.  Σεμινάρια  προστασίας  αλλά και ευαισθητοποίησης στα παιδιά του δημοτικού σχολέιου αλλά και στο προσωπικό του Ναυστάθμου και ιδιαίτερα στα άτομα εκέινα που  φοβούνται τα ζώα για το πως πρέπει να τα αντιμετωπίζουν προκειμένου να μην  αντιμετωπίζουν πρόβλημα.
Επίσης , αν  υπάρχουν αποδεδειγμένα επιθετικά ζώα με γνωματεύσεις από δημόσιο νοσοκομείο , που απροκλητα , σύμφωνα με την νομοθεσία , επιτέθηκαν  σε κάποιον  να προσπαθήσουμε να απομακρύνουμε  το ζώο  ή τα ζώα  αυτά.

Και βέβαια  εξηγήσαμε τους λόγους για τους οποίους είναι αδύνατο να  απομακρυνθούν τόσα πολλά ζώα λόγω, αφού τα εθελοντικά καταφύγια είναι υπερπλήρη  .
Τονίσαμε τις διαχρονικές ευθύνες της Πολιτείας αλλά και των δικών μας Δήμων από τους οποίους απουσιάζει οποιαδήποτε  πολιτική και μέριμνα για τα αδέσποτα καθώς και τις ευθύνες του καθένα που ασυνείδητα εγκαταλείπει  για διάφορους  λόγους τα ζώα του, αυτά  καθίστανται  αδέσποτα  και στην συνέχεια  απαιτούμε από τους εθελοντές να τα περισυλλέξουν ή ξεσπούν βίαια πάνω στα ζώα , τα οποία  ουδόλως  βεβαίως  ευθύνονται για τις  εγκληματικές δικές μας ευθύνες.
Τέλος εξηγήσαμε γιατί μια πιο φιλική συμπεριφορά , με την παροχή νερού και τροφής συστηματικά από την πλευρά του Ναυστάθμου, πράγμα το οποίο εξ άλλου  προβλέπει και η νομοθεσία μας, θα συνέβαλε στην εξομάλυνση του ” προβλήματος”

Για τον
Φιλοζωικό Σύλλογο Χανίων Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ
Αναστασία Μπομπολάκη
Αντζελα Λιονάκη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μετάλλιο Tιμής στον Ομότιμο Καθηγητή και πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Γιάννη Α. Φίλη

Μετάλλιο της τιμής (Medal of Honor) για "Εξαιρετική συμβολή στη διοίκηση της παραγωγής και τον…

6 hours ago

Τομά Πικετί: Η αίσθηση εγκατάλειψης που βιώνουν οι πολίτες τους οδηγεί στην Ακροδεξιά

Ο 52χρονος καθηγητής και ένας από τους πιο διάσημους οικονομολόγους στον κόσμο μιλάει στα «ΝΕΑ»…

6 hours ago

Έρευνα: Γέλιο, το ισχυρότερο φάρμακο – Τι αλλαγές μπορεί να προκαλέσει στον οργανισμό

Μια σειρά ευεργετικών αλλαγών στον ανθρώπινο οργανισμό πυροδοτούν δέκα με δεκαπέντε λεπτά συνεχούς γέλιου. Αρχικά ενεργοποιείται…

6 hours ago

Το Πολυτεχνείο Κρήτης γιορτάζει 40 χρόνια λειτουργίας – Εκδήλωση την Τρίτη στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»

Το Πολυτεχνείο Κρήτης, με αφορμή τη συμπλήρωση των 40 χρόνων λειτουργίας του (1984-2024), διοργανώνει επετειακή εκδήλωση εορτασμού…

7 hours ago

Times of Israel: Αλήθειες που δεν γνωρίζουν οι πολίτες στο Ισραήλ

Το επίσημο Ισραήλ έχει δώσει στους Ισραηλινούς όλη την εικόνα και σίγουρα έχει πει λιγότερα από όσα…

7 hours ago

Το σχέδιο του Ισραήλ: Η διάλυση του Ιράν, η δημιουργία του Κουρδιστάν και η Γη της επαγγελίας

Του Ιωάννη Ιντζέ * Λίγο μετά την μαζική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με βαλλιστικούς…

7 hours ago

This website uses cookies.