Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνει την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 14:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου.
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.
Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

1.    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ
1.1.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και των Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου: «Αναμόρφωση Θαλάμων Γηροκομείου Ηρακλείου & Προσθήκη Νέας Πτέρυγας», συνολικού προϋπολογισμού 5.000.000,00 ευρώ, από τον Κύριο του Έργου (Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Ανδρέα και Μαρίας Καλοκαιρινού) στο Φορέα Υλοποίησης (Περιφέρεια Κρήτης), καθώς και την έγκριση υποβολής πρότασης (Τ.Δ.Π.Π.)  στην πρόσκληση με Κωδικό 50 της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής, για την ένταξη και χρηματοδότηση του έργου στα πλαίσια του Άξονα Θεματικής Προτεραιότητας 7: «Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κρήτης», Κωδικός Θεματικής Προτεραιότητας 79: ««Άλλες Κοινωνικές Υποδομές», του Ε.Π. Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 – 2013, όπως αυτή ισχύει σήμερα ή σε οποιαδήποτε μελλοντική σχετική πρόσκληση, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 5379/2039/18-1-2012 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου και το συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
(εισηγητής ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).
1.2.    Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου για την τοποθέτηση των πωλητών στις Λαϊκές Αγορές που λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν στο Δήμο Ηρακλείου, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.: 201480/21-12-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης & Εμπορίου (Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης) του Δήμου Ηρακλείου και το συνημμένο σχέδιο Σύμβασης.
(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

1.3.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας & Χερρονήσου, για την υλοποίηση της πράξης: «Γηροκομείο (Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων) Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου», με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου: «Μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων) Ιεράς Μητροπόλεως Πέτρας και Χερρονήσου» συνολικού προϋπολογισμού 3.236.947,00 €, από τον Κύριο του Έργου (Ιερά Μητρόπολις Πέτρας και Χερρονήσου) στο Φορέα Υλοποίησης (Περιφέρεια Κρήτης), σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 23884/22-12-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου και το συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
1.4.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Λασιθίου (Θ.Χ.Π. Λασιθίου), για την υλοποίηση της πράξης: «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου – Βελτιώσεις Υποδομών και Προμήθεια Εξοπλισμού», σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 23967/22-12-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου και το συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
1.5.    Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης και της Παιδόπολης Νεάπολης Λασιθίου, με αντικείμενο τη μεταβίβαση της αρμοδιότητας υλοποίησης του έργου: «Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου – Ανάπλαση 5 Αιθουσών (Θέατρο, Βιβλιοθήκη, Γυμναστήριο, & 2 Αποθήκες) και Προμήθεια Εξοπλισμού» συνολικού προϋπολογισμού 408.915,00 €, από τον Κύριο του Έργου (Παιδόπολη Νεάπολης Λασιθίου) στο Φορέα Υλοποίησης (Περιφέρεια Κρήτης), σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 23968/22-12-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου και το συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
(εισηγητής ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μανόλης Κλώντζας).
1.6.    Έγκριση τροποποίησης της από 31-10-2008 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κρήτης (ως καθολικός διάδοχος της καταργηθείσας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λασιθίου, με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 283 του Ν. 3852/2010) και του Δήμου Σητείας (ως καθολικός διάδοχος του Δήμου Λεύκης) για την υλοποίηση του έργου: «Ανόρυξη γεώτρησης στο Γούδουρα», σύμφωνα με τα αριθμ.: 24020/27-12-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου και 808/12-1-2012 έγγραφο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λασιθίου και το συνημμένο σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης.
(εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης ).

2.    ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ  ΘΕΜΑΤΑ
2.1.    Θέσπιση πάγιου χορηγήματος καθαριότητας υπηρεσιών του Γ.Α. Κισάμου για το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 30-9-2011 και του Γ.Α. Παλαιόχωρας για το χρονικό διάστημα από 1-1-2011 έως 31-5-2011, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 32170/28-12-2011 συνημμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού Π.Ε. Χανίων
(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

3.    ΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ

3.1.    Ορισμός εκπροσώπων του Περιφερειακού Συμβουλίου με τους αναπληρωτές τους, για τη συγκρότηση επιτροπών χαρακτηρισμού, ως πολυσύχναστων παραλιών των Περιφερειακών Ενοτήτων: Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου και Χανίων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 23/2000: «Καθορισμός προϋποθέσεων Ιδρύσεως και λειτουργίας σχολών Ναυαγοσωστικής κλπ» και τα συνημμένα σχετικά έγγραφα.
(Εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης).

4.    ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
4.1.    Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Κρήτης σε δράσεις προβολής και προώθησης αγροτικών προϊόντων για το έτος 2012 και έγκριση σχετικών δαπανών (440.000 €), σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 3088/116611-1-2012 έγγραφο του γραφείου της Αντιπεριφειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής – Αλιείας και Κοινωνικής Πολιτικής.
(εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη).
4.2.    Επικύρωση των απομαγνητοφωνημένων πρακτικών της με αριθμ. 20/29-12-2011 συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 170 του Ν. 3852/2010: «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης.
(Εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φυλαχτό του Ρομπέρτο Μπολάνιο την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου και το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο

(Βασισμένο στο βιβλίο: ΦΥΛΑΧΤΟ του Ρομπέρτο Μπολάνιο Copyright© 1999, The Heirs of Roberto Bolaňo All…

4 seconds ago

Μαχητική κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης για τον όλεθρο στη Μέση Ανατολή – Νέα κινητοποίηση την Τρίτη ενάντια στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ

Το ανελέητο σφυροκόπημα από το κράτος-τρομοκράτη του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στους λαούς της…

7 mins ago

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο στα Χανιά για τον Μοχάμεντ Καμράν: Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι

Η ΚΕΕΡΦΑ Χανίων καταγγέλλει τον βασανισμό και τη δολοφονία του μετανάστη ντελιβερά Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ…

13 mins ago

Χανιά: Σύσκεψη την Παρασκευή με αφορμή την απόλυση εκπαιδευτικών για συνδικαλιστική δράση

Η κυβέρνηση προχωρά σε πρωτοφανείς απολύσεις εκπαιδευτικών, επικαλούμενη συνδικαλιστική δράση. Τρεις εκπαιδευτικοί της ΕΛΜΕ Πειραιά,…

16 mins ago

Η Μπακογιάννη είπε στον Πολάκη: «Τέτοιο χάλι δεν έχει ξανασυμβεί» – «Τον αντρειωμένο μην τον φοβάσαι, θα βρει την άκρη», είπε ο Πολάκης

Χαλαρό διάλογο για την εσωκομματική «θύελλα» του ΣΥΡΙΖΑ είχαν το πρωί της Τετάρτης στην Βουλή η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Παύλος Πολάκης.…

26 mins ago

Ατελείωτη ταλαιπωρία λόγω των έργων στην οδό Κυδωνίας | Φωτός

Η ταλαιπωρία των Χανιωτών τις τελευταίες ημέρες είναι τεράστια λόγω εργασιών τόσο στην οδό Κυδωνίας…

2 hours ago

This website uses cookies.