Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα γίνει την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου (κτίριο Λότζια – Πλατεία Λιονταριών).Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, είναι τα εξής :

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

1.  ΓΕΝΙΚΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1. Εκλογή εκπροσώπων  του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη συμμετοχή τους στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.). σύμφωνα με τις διατάξεις του συνημμένου Π.Δ. 74/2011: «Ένωση Περιφερειών Ελλάδας» και της συνημμένης σχετικής εγκυκλίου.

(Εισηγητής ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης).

1.2. Ψήφιση 4ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Κρήτης, οικονομικού έτους 2011, σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 74422/30326/8-9-2011, συνημμένη συνοπτική έκθεση και τις σχετικές αποφάσεις Εκτελεστικής και Οικονομικής Επιτροπής.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή).

1.3. Έγκριση παράτασης συμβάσεων μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη χωρική αρμοδιότητα κάθε Δήμου Περιφέρειας Κρήτης, σύμφωνα με τη με αριθμ. πρωτ. 75363/30718/9-9-2011 συνημμένη σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Οικονομικού.

(Εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).

1.4. Έγκριση συμπληρωματικού προγράμματος δασικών έργων – εργασιών και μελετών της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηρακλείου έτους 2011, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 2649/14-07-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Δασών Ν. Ηρακλείου.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

1.5. Θέσπιση Πάγιου μηνιαίου χορηγήματος καθαριότητας σε υπηρεσίες της  Π.Ε. Ηρακλείου, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 59534/23937/26-07-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικού.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

1.6. Μεταφορά και κατάταξη σε υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, από την αμιγή επιχείρηση της τέως Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Α.Ε.», η οποία με την αριθμ. 125/2011 απόφαση Π.Σ. καταργήθηκε και αποφασίστηκε η λύση της, σύμφωνα με το με ημερομηνία 08-08-2-11 έγγραφο του Νομικού Συμβούλου Π.Ε. Ρεθύμνου και τη σχετική απόφαση – εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή).

1.7. Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Γεωγραφικών Ενδείξεων (Δίκτυο A.R.E.P.O.) και έγκριση διάθεσης πίστωσης 5.000 €, σύμφωνα με την αριθμ. 73809/30065/6-9-2011 συνημμένη σχετική εισήγηση.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης κα Θεανώ Βρέντζου – Σκορδαλάκη).

1.8. Έγκριση Προγράμματος Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης για την περίοδο 2011 – 2012, σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση.

(Εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).

  1. 2. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

2.1 Έγκριση τροποποίησης της από 20-08-2010 υπογραφείσας Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.), μεταξύ της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου (Ν.Α.Η.) και του πρώην Δήμου Αγίας Βαρβάρας για την εκτέλεση του έργου: «Αναβάθμιση – Βελτίωση κοινόχρηστων χώρων σε τρία Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου», ως προς τη διάρκεια της και την Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.: 60094/24196/27-07-2011 συνημμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηρακλείου.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης).

  1. 3. ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

3.1. Έγκριση 1ου Συγκριτικού πίνακα και 1ου, 2ου και 3ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. της μελέτης: «Δρόμος Γαράζο – Ανώγεια», σύμφωνα με το με αρ. πρωτ.: 7234/25-08-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ρεθύμνου.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή).

3.2. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Μελέτη διαπλάτυνσης επαρχιακής οδού προς Σίσι», αναδόχων: Σταύρου Καναβάκη, Μαρίνου Ιωάννη και Εμμανουήλ Καραβελάκη, σύμφωνα με το με αρ. πρωτ.: 27250/01-08-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης).

3.3. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Μελέτη  Παράκαμψης Οικισμών Μέσα Λακωνιών δρόμου προς λατομική περιοχή Ταπών» αναδόχων: «Συμπράττοντα γραφεία: Μπάκιντας Κων/νος, Ζηδιανάκης Μιχαήλ, Βέργης Γεώργιος, Συγγελάκη Πατρασκευή και Πουντουράκης Αντώνης», σύμφωνα με το με αρ. πρωτ.: 14014/04-08-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λασιθίου.

(Εισηγητής  η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λασιθίου κ. Νίκος Καστρινάκης).

  1. 4. ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

4.1. Συγκρότηση Περιφερειακής Επιτροπής Επαγγελματικής Κατάρτισης (Π.Ε.Ε.Κ.) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 παρ. 3 Ν. 3879/2010: «Ανάπτυξη της Δια Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις» και το με αριθμ. πρωτ. 7209/29-08-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Δια Βίου Μάθησης. Απασχόλησης και Εμπορίου.

(Εισηγητής ο  Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Taste Atlas: Και το απάκι στη λίστα με τις 50 καλύτερες συνταγές με χοιρινό κρέας στον κόσμο

Τρία ελληνικά πιάτα περιλαμβάνει η λίστα που δημοσιεύει το Taste Atlas με τις 50 καλύτερες συνταγές χοιρινού…

3 hours ago

Η τεχνολογία συναντά την παράδοση στην Κρήτη: Drones αναδιαμορφώνουν την ορεινή κτηνοτροφία

«Εντυπωσιακές βουνοκορφές,  όμορφες αλλά δύσβατες. Πόσο συχνά κάνεις την διαδρομή μέχρι πάνω» ρώτησε ο Pedro…

3 hours ago

Έντονη αντίδραση ΕΛΜΕ Χανίων για τις μεταστεγάσεις σχολείων και το campus επαγγελματικής εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 27/5/2024 βρέθηκαν οι προτεινόμενες μεταβολές…

3 hours ago

Χιλή: Οι ποδοσφαιριστές της Palestinos συγκλονίζουν, θυμίζοντάς μας τα «αόρατα νεκρά παιδιά»… | Βίντεο

Συγκλονιστικές σκηνές εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Χιλής, στη διάρκεια της αναμέτρησης της…

3 hours ago

Ο Αριστομένης Συγγελάκης για την απαγόρευση της Γερμανικής Πρεσβείας στο νεκροταφείο στο Μάλεμε: “Συμπεριφορά προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική, αντισυνταγματική”

«Προδήλως αντιδημοκρατική, καταχρηστική και αντισυνταγματική» χαρακτηρίζει τη στάση της Γερμανικής Πρεσβείας με τον αποκλεισμό δημοσιογράφου,  ο…

3 hours ago

My Coast: Και στην Κρήτη 40 καταγγελίες για παράνομες καταπατήσεις σε ακτές και παραλίες

Θα είναι η φετινή σεζόν μια επανάληψη του καλοκαιριού του 2023; Το ερώτημα αυτό φαίνεται…

5 hours ago

This website uses cookies.