Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης στην Ορθόδοξη Ακαδημία στο Κολυμπάρι

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης (Κολυμβάρι Χανίων).

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

Α. Ανακοινώσεις Προέδρου.

Β. Ανακοινώσεις Περιφερειάρχη.

1.  ΤΕΧΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

1.1. Έγκριση Τεχνικού Προγράμματος Περιφέρειας Κρήτης για το έτος 2011, από διάφορες πηγές χρηματοδότησης (Κ.Α.Π., ίδια έσοδα, Ο.Σ.Κ., Τ.Ε.Ο. κ.λ.π.), σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση και τους συνημμένους πίνακες.

(Εισηγητές: ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι Αντιπεριφερειάρχες των Περιφερειακών  Ενοτήτων).

1.2. Έκφραση γνώμης για την ίδρυση του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙ.ΠΑ.) Ιεράπετρας Κρήτης, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.: Φ/Α.6.8/8603/949/14-7-2011 έγγραφο του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας και τις σχετικές συνημμένες εισηγήσεις των Διευθύνσεων: α) Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού και β) Αναπτυξιακού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κρήτης.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Καλογερής)

1.3. Τροποποίηση της αριθμ. 34/2011 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, ως προς το 2ο μέρος που αφορά στον ορισμό υπολόγων διαχειριστών υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης για τα έργα της ΣΑΝΑ.

(Εισηγητής ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης).

2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

2.1 Αποτελέσματα Εκτέλεσης Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κρήτης Α΄ εξαμήνου 2011, σύμφωνα με την αριθ. 267/2011 συνημμένη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

2.2 Ψήφιση 3ης Τροποποίησης του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κρήτης και των Περιφερειακών Ενοτήτων: Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, οικονομικού έτους 2011, σύμφωνα με τις αριθ. 285/2011 και 11/2011 συνημμένες αποφάσεις Οικονομικής και Εκτελεστικής Επιτροπής αντίστοιχα.

2.3 Αποδοχή δωρεάν παραχώρησης για 20 χρόνια Πίστας για εξετάσεις υποψηφίων οδηγών από την εταιρία «ΤΡΟΧΟΣ ΑΕ» προς την Π.Ε. Χανίων, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 15401/26-07-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών ΠΕ Χανίων.

(Εισηγητές για τα θέματα 2.1 και 2.2 η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ρεθύμνου κα Μαρία Λιονή και για το 2.3  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

  1. 3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

3.1. Έγκριση 2ης τροποποίησης της από 21-04-2010 αρχικά υπογραφείσας (όπως τροποποιήθηκε την 27-12-2010) Προγραμματικής Σύμβασης (Π.Σ.), μεταξύ της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χανίων (Ν.Α.Χ.) και του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ.) για την εκπόνηση μελετών για την αδειοδότηση του έργου με τίτλο: «Πενταόροφο με δύο υπόγεια κτίριο Υπηρεσιών Ν.Α. Χανίων, σύμφωνα με το αρ. πρωτ.: 15868/01-08-2011 συνημμένο έγγραφο της Διεύθυνσης Διοικητικού – Οικονομικού ΠΕ Χανίων.

3.2. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας          Κρήτης και του Οργανισμού Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης (Ο.Α.ΔΥ.Κ.) για τη  συμπλήρωση – επικαιροποίηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου «Λιμνοδεξαμενή Ομαλού και Συνοδά Έργα».

(Εισηγητής για τα θέματα 3.1 και 3.2 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης).

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

4 hours ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

5 hours ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

5 hours ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

5 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

5 hours ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

5 hours ago

This website uses cookies.