ΤΟΠΙΚΑ

Συνεργασία Δήμων Χανίων και Ηρακλείου με το Πολυτεχνείο Κρήτης

Συνάντηση εκπροσώπων των Δήμων Χανίων και Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης με τις πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος για τη διερεύνηση συνεργασιών και την εξεύρεση λύσεων σε ζητήματα, που απασχολούν τους δύο μεγάλους Δήμους του νησιού.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρύτανης, Ε. Διαμαντόπουλος, οι δύο Αντιπρυτάνεις, Μ. Ζερβάκης και Μ. Λαγουδάκης, η Αντιδήμαρχος Χανίων, Ε. Τσιτσιρίδη, ο Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Π. Ινιωτάκης, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη των δύο Δήμων.

Κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα εποικοδομητικής συνάντησης παρουσιάστηκε το ευρύ πλαίσιο δραστηριοποίησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, εστιάζοντας σε επιμέρους τομείς, που το Ίδρυμα μπορεί να παρέχει επιστημονική υποστήριξη και τεχνικές λύσεις προς τους δύο Δήμους. Μεταξύ των θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος είναι η εκπαίδευση, το περιβάλλον, η αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, καθώς και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, οι τεχνολογίες και οι εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Ως αποτέλεσμα της συνάντησης θα καταρτιστούν και θα ιεραρχηθούν τα ζητήματα, που άπτονται στους παραπάνω τομείς για τους οποίους αναζητούν λύσεις οι δύο Δήμοι, με στόχο την παροχή της κατάλληλης τεχνικής υποστήριξης από το επιστημονικό δυναμικό του Πολυτεχνείου Κρήτης.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Πρέπει να εποικίσουμε τη Γάζα τώρα» – Κάλεσμα υπουργών του Νετανιάχου για μαζική απομάκρυνση των Παλαιστινίων

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε μια πορεία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας την Τρίτη στο νότιο…

3 hours ago

Σοκ στην Χώρα των Σφακίων για ένα ελεύθερο… ΠΑΡΚΙΝΓΚ! Πως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα…

Κυριακή 3 το απόγευμα, ζευγάρι Χανιωτών καταφθάνει στην Χώρα Σφακίων για ένα γεύμα στις ταβέρνες…

6 hours ago

Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης: «Να εκμεταλλευτούν οι Χανιώτες τα νέα ψηφιακά εργαλεία για τις δηλώσεις στο Κτηματολόγιο έως 30/11»

Εξαιρετικά σημαντική χαρακτήρισε ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης την ολοκλήρωση των εγγραφών στο Κτηματολόγιο με αφορμή την…

6 hours ago

21ο Αντιπολεμικό Διήμερο 17 και 18 Μάη στα Χανιά – Το αναλυτικό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα του 21ου Αντιπολεμικού Διημέρου! Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ είναι: Παρασκευή 17 Μαΐου Το…

6 hours ago

Νέα Αριστερά: Από τα Χανιά ξεκινά την Τετάρτη την τριήμερη περιοδεία του στην Κρήτη ο Αλέξης Χαρίτσης

Την Κρήτη θα επισκεφθεί, το διάστημα 15/05-17/05, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης συνοδευόμενος…

6 hours ago

This website uses cookies.