Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα γεγονότα στα Χανιά με τη Μαρία Ρεπούση

Ακόμα δεν έχουν κοπάσει απόλυτα οι αντιδράσεις για τα γεγονότα με τον προπηλακισμό της Μαρίας Ρεπούση κατά την παρουσίαση βιβλίου της στα Χανιά.

Μ. Ρεπούση: «με απείλησαν ότι δεν θα κλείσω 24ώρο ζωντανή»

Η ίδια, μέσω facebook, το Σάββατο, δήλωσε ότι δέχθηκε απειλές για τη ζωή της! Αναλυτικά η δήλωσή της έχει ως εξής:

“Μαυροφορεμένοι υπό την ηγεσία τοπικών υποψηφίων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στα Χανιά προσπάθησαν να παρεμποδίσουν την εκεί παρουσίαση του νέου μου βιβλίου τα Μαρασλειακά. Στάθηκαν απειλητικά στην είσοδο του κτηρίου και στη συνέχεια εισέβαλαν στην αίθουσα της εκδήλωσης και κραυγάζοντας με απείλησαν ότι δεν θα κλείσω 24ωρο ζωντανή στο έδαφος της Κρήτης. Ζήλεψαν όπως φαίνεται τη δόξα της Χρυσής Αυγής ενδεχομένως και τα ποσοστά της και έδειξαν το σεβασμό που έχουν για τη Δημοκρατία και τους κανόνες της”.

Ανακοίνωση και από το ΕΠΑΜ Χανίων

Για το θέμα ανακοίνωση εξέδωσε και το ΕΠΑΜ Χανίων στην οποία επικεντρώνεται στην «αποσιώπηση της παρουσίας του» από τα «καθεστωτικά τοπικά ΜΜΕ». Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΕΠΑΜ Χανίων αναφέρει:

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) Χανίων με έκπληξη διαπίστωσε την σχεδόν πλήρη αποσιωποίηση της παρουσίας του στις διαμαρτυρίες ενάντια στην παρουσία της κυβερνητικής βουλευτίνας κα. Ρεπούση στα Χανιά, από τα καθεστωτικά τοπικά ΜΜΕ. Με ικανοποίηση ωστόσο διαπιστώσαμε ότι η μοναδική αναφορά του Ε.ΠΑ.Μ. υπάρχει στο «κατηγορητήριο» – δελτίο τύπου της ΔΗΜΑΡ, μνημονιακό κόμμα που στηρίζει το σάπιο πολιτικό βυθιζόμενο κατεστημένο.

Η διαμαρτυρία προς την κυβερνητική βουλευτίνα κα. Ρεπούση, έχοντας γνώση του πώς λειτουργεί εντός του πανεπιστημιακού χώρου, πώς «συνώστισε» τους Έλληνες στην Μικρά Ασία, πώς συμμετείχε όχι μόνο στην επισημοποίηση της τουρκικής γλώσσας στη Θράκη, τον ρόλο της στην αποπομπή της δασκάλας Χαράς Νικοπούλου αλλά και στο πώς με προσωπικές ενέργειες της εντός της Ε.Ε. εξανάγκασε τους Πομάκους οι οποίοι ήθελαν και θέλουν να αισθάνονται Έλληνες, αν και είναι μουσουλμανική ομάδα, σε μειονότητα τουρκικής προέλευσης που πρέπει να μάθει με το ζόρι τουρκικά, είχε ένα και μόνο στόχο: Τη διαπόμπευση μιας δοσίλογου πολιτικού και πανεπιστημιακού.

Καλούμε την ΔΗΜΑΡ να ανακαλέσει άμεσα τους αισχρούς χαρακτηρισμούς της περί «ακραίων εθνικιστικών ομάδων». Αλλά ο πατριωτισμός των μελών της ΔΗΜΑΡ είναι τόσο «μεγάλος» που ακόμα και αγνούς πατριώτες που εναντιώνονται στην παρουσία μιας παραχαράκτριας της Ιστορίας μας, ακόμα και τότε δεν έχουν ενδοιασμούς να ρίξουν οχετούς λάσπης. Πληροφορούμε το λαό ότι οι Νενέκοι της συγκυβέρνησης πέρα από την ολομέτωπη επίθεση στο σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, δεν έχουν την αιδώ να κρυφτούν και παρουσιάζονται προκαλώντας και προσβάλλοντας το ακόμα ισχυρό πατριωτικό αίσθημα του ελληνικού λαού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος

Δήλωση συμπαράστασης προς τη Μαρία Ρεπούση έκανε για το συγκεκριμένο θέμα μέσω facebook και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος. Αναρωτιέται αν «η βλάβη είναι ήδη ανήκεστος»:

«Διάβασα σήμερα στη “Δημοκρατία” ένα χαιρέκακο ρεπορτάζ για τους προπηλακισμούς που υπέστη η Μαρία Ρεπούση κατά την πρόσφατη παρουσίαση του βιβλίου της “Τα Μαρασλειακά” στα Χανιά. Τα “Μαρασλειακά” είναι ένα εξαιρετικό βιβλίο γύρω από μια ελάχιστα έως καθόλου γνωστή υπόθεση του μεσοπολέμου στην Ελλάδα -και αναμφίβολα παντελώς άγνωστη σε όσους συγκεντρώθηκαν για να αποδοκιμάσουν τη Μαρία χαρακτηρίζοντάς την “ανεπιθύμητη” στην Κρήτη. Αναρωτιέμαι εάν υπάρχει άλλος ιστορικός, στο δυτικό κόσμο τουλάχιστον, που να έχει τιμωρηθεί τόσο σκληρά όσο η Ρεπούση για ΜΙΑ άστοχη λέξη της προ χρόνων. Αναρωτιέμαι επίσης αν θα βγούμε σώοι από αυτή την Καταιγίδα των Ηλιθίων που προσλαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Μήπως η βλάβη, εννοώ, είναι ήδη ανήκεστος.»

Ανακοίνωση και από τον ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ενάντια στον εκφασισμό

Τέλος, σε σχετική ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει τους προπηλακισμούς εις βάρος της Μαρίας Ρεπούση και σημειώνει ότι «στέκεται στο πλευρό των επιστημόνων, των δημοσιογράφων, των ανθρώπων της τέχνης»:

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καταδικάζει με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό τα επεισόδια και τους προπηλακισμούς που έγιναν σε βάρος της Μαρίας Ρεπούση από ομάδα πολιτών κατά τη διάρκεια παρουσίασης του βιβλίου της. Η κα Ρεπούση άλλωστε δεν ήρθε στα Χανιά με τη βουλευτική της ιδιότητα.

Ανεξάρτητα από τις όποιες διαφωνίες που μπορεί να υπάρξουν στο όποιο επιστημονικό έργο, η ελευθερία της επιστήμης να ερευνά και της τέχνης να εκφράζεται δεν υπόκεινται σε υποκειμενικότητες, αλλά μπορούν να αποτελέσουν πεδίο για ένα ουσιαστικό διάλογο. Οι απόπειρες να κατέβουν θεατρικά έργα, να μην προβληθούν ταινίες, να κοπούν τηλεοπτικές εκπομπές ή να μην παρουσιαστούν  βιβλία είναι κομμάτια που δυστυχώς τείνουν προς  τον εκφασισμό της κοινωνικής ζωής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων στέκεται στο πλευρό των επιστημόνων, των δημοσιογράφων και των ανθρώπων της τέχνης που θέλουν να δουλέψουν σεβόμενοι όμως τους κανόνες της δεοντολογίας και θεωρεί πως πρακτικές όπως αυτές είναι ξένες για την πόλη.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ηράκλειο: Κυνήγησε με αλυσοπρίονο τον δικαστικό επιμελητή!

Απίστευτο είναι το περιστατικό που καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου (28/9) σε περιοχή του δήμου…

4 hours ago

Τέσσερις συλλήψεις για διακίνηση 78 μεταναστών στη Γαύδο

Συνελήφθησαν τέσσερις διακινητές μετά τη διάσωση 78 μεταναστών νότια της Γαύδου Σε νέο περιστατικό διακίνησης…

4 hours ago

Εφικτή η εκκίνηση πάνω από τα 8 ευρώ για το πρώτο ελαιόλαδο – Θετικά μηνύματα για αύξηση της παραγωγής στην Κρήτη

Σε ό,τι αφορά την επιτραπέζια ελιά, όπως εκτιμάται, μεγάλο ποσοστό πρόκειται να καταλήξει στα ελαιοτριβεία,…

4 hours ago

Άμεσες εκταμιεύσεις για το μεταφορικό ισοδύναμο ζήτησε ο Φραγκίσκος Παρασύρης

Ο Φραγκίσκος Παρασύρης καλεί τους υπουργούς να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση πληρωμή…

4 hours ago

ΑΤ Αγίου Παντελεήμονα: Την ώρα των βασανιστηρίων φορούσε χειροπέδες, λέει στο in η δικηγόρος της οικογένειας

Εν μέσω αντιδράσεων για τον βασανιστικό θάνατο του Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα στις 21 Σεπτεμβρίου, η έρευνα για…

4 hours ago

Ουραγός η Ελλάδα στην ποιότητα εργασίας – Είμαστε οι πιο αγχωμένοι εργαζόμενοι της Ευρώπης

Μπορεί η κυβέρνηση να καυχιέται για τη μείωση της ανεργίας, υποσχόμενη «πολλές και ποιοτικές θέσεις εργασίας»,…

4 hours ago

This website uses cookies.