ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες στο μπλοκο στα Μεγάλα Χωράφια – Το προγραμμα των επόμενων ημερών

Με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων νομού Χανίων ενημερώνει για την κλιμάκωση του αγώνα τους τις επόμενες ημέρες στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη προχωράμε σε πανελλαδικά συντονισμένα συμβολικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών και άλλων δρόμων σε όλα τα μπλόκα. Όλοι στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στις 6μ.μ

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χανίων διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Την Κυριακή 20 Φλεβάρη προχωράμε σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Μεγάλα Χωράφια στις 1μ.μ.

Πιο αναλυτικά σε σχετικό κείμενο αναφέρουν.

Oι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού δίνουμε καθημερινά αγωνιστικό παρών στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια. Μαζικοποιούμε το κέντρο του δίκαιου αγώνα μας που είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματα μας.Λέμε αγωνιστικό όχι στην συνέχεια της κοροϊδίας και των ψεύτικων υποσχέσεων που εισπράξαμε από τις συναντήσεις με τους Υπουργούς και την Περιφέρεια.

Καλούμε του Αγροτικούς Συλλόγους και τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο του Νομού να ενισχύσουν και άλλο το μπλόκο, να απευθύνουν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους στα χωριά, καθώς όλοι αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα κι έχουμε τα ίδια αιτήματα που αφορούν στην επιβίωσή μας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι η κυβέρνηση να αποδεχθεί τα δικαιώματα μας και να τα υλοποιήσει:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων,της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!

Καλούμε τους μαζικούς φορείς των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας και των γυναικών να συνεχίσουν και να δυναμώσουν  ακόμα παραπάνω την έμπρακτη αλληλεγγύη τους.

Με τη μαζική συμμετοχή των αγροτών και κτηνοτρόφων στα μπλόκα και με την ενδυνάμωση της λαϊκής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα δίκαια αιτήματα του αγώνα μας, μπορούμε και θα πετύχουμε το στόχο μας.

Την Τετάρτη 16 Φλεβάρη προχωράμε σε πανελλαδικά συντονισμένα συμβολικό κλείσιμο των Εθνικών Οδών και άλλων δρόμων σε όλα τα μπλόκα. Όλοι στο Μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια στις 6μ.μ

Την Παρασκευή 18 Φλεβάρη αντιπροσωπεία των Αγροτικών Συλλόγων θα πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο Χανίων διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού, ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας

Την Κυριακή 20 Φλεβάρη προχωράμε σε νέο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού στα Μεγάλα Χωράφια στις 1μ.μ.

"google ad"

Συνεχίζουμε – Θα νικήσουμε!

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Eurovision 2024: Ελλάδα, Ελβετία, Ιρλανδία δεν παρουσιάστηκαν στην παρέλαση των σημαιών!

Σε μια είδηση κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής από την Eurovision 2024 η ολλανδική De Telegraaf αναφέρει ότι η Ελλάδα, η Ιρλανδία και…

10 mins ago

Eurovision 2024: Ανάρτηση-ντροπή της Ισραηλινής τραγουδίστριας – Γελά και κοροϊδεύει τον πόλεμο στην Παλαιστίνη

Την ώρα που η EBU τάσσεται ξεκάθαρα κατά του αντιησραηλινού κύματος που έχει «σαρώσει» τη…

10 mins ago

Κρήτη: Τουρίστρια κινδύνεψε να παρασυρθεί στη θάλασσα από την ισχυρή νεροποντή

Στιγμές αγωνίας έζησε την Παρασκευή (10/5) μια τουρίστρια στην Κρήτη, η ζωή της οποίας κινδύνεψε άμεσα…

2 hours ago

Περιοδεία του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σάββα Βασιλειάδη, στην ΕΤΑΝΑΠ

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε από το κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Σάββα…

2 hours ago

Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά: Αγανάκτηση προκαλούν εικόνες με σκουπίδια μέρα μεσημέρι δίπλα από κάδους

Οι "Ενεργοί Πολίτες Πλατανιά" με κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για…

2 hours ago

Κασσελάκης για Τέμπη: «Δεν σκοτώσαμε μαζί αυτά τα παιδιά»

«Μιλάμε για ένα ρήμα, ενώ χάθηκαν 57 ζωές, άνθρωποι που μπορούσαν να ζούνε σήμερα. Συνειδητοποιούμε…

3 hours ago

This website uses cookies.