Categories: ΤΟΠΙΚΑ

«Συνύπαρξη των ηλικιών» σήμερα και αύριο στο 10ο Δημοτικό Σχολείο

Σήμερα Τρίτη 22/9 και αύριο Τετάρτη 24/9 θα διδαχθεί στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων ένα δύσκολο αλλά ευεργετικό μάθημα.Δεν είναι άλλο από αυτό της «Συνύπαρξης των ηλικιών», επειδή « σύνορα η ΑΓΑΠΗ δε γνωρίζει…..» στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων ,για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την τρίτη ηλικία.

Γιαγιάδες και παππούδες θα διεκδικήσουν από μια θέση στις σχολικές αίθουσες και θα γυρίσουν χρόνια πίσω, έχοντας για συνοδοιπόρους στο ταξίδι της μνήμης, τους μικρούς μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου. Θα ασχοληθούμε με τη ζαχαροπλαστική, θα μάθουμε να πλέκουμε με βελόνες ,θα διδαχθούμε τα παιχνίδια μιας άλλης εποχής και θα τους μυήσουμε στη νέα τεχνολογία.

Όπως αναφέρει η διευθύντρια του σχολείου κ. Μαρία Κληματσάκη: «Θα πάρουμε συνεντεύξεις με θέμα τα μαθητικά τα χρόνια θα ζωγραφίσουμε και θα παίξουμε μαζί ένα θεατρικό δρώμενο ,που σχεδίασε η θεατρολόγος κ. Παναγιώτα Στεμπίλη και έχει σαν κεντρική ιδέα την αμφίδρομη σχέση που δημιουργείται από τη συνύπαρξη των διαφορετικών ηλικιών, «δίνω πολλά παίρνω ακόμα περισσότερα».

Ευχαριστούμε την υπεύθυνη δράσεων κ. Μελίτα Τσαγράκη, τον Πρόεδρο και το Διευθυντή του ιδρύματος που μας έχουν πάντα ανοιχτή την πύλη επικοινωνίας και οπλίζουμε τους μαθητές μας με αξίες και αρχές ,ώστε να γίνουν καλύτεροι αυριανοί πολίτες.»

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι Χανιώτες τίμησαν στους δρόμους την Εργατική Πρωτομαγιά | Φωτός

Μαζικά με τα σωματεία τους (κυρίως αυτά που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ) αλλά και κάτω από…

17 hours ago

Πρωτομαγιά: Ο “Αγώνας της Κρήτης” συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Ο "Αγώνας της Κρήτης" συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις για την Πρωτομαγιά την Μ. Τετάρτη, 1 Μαΐου…

17 hours ago

Συναγερμός για τραυματία με σφαίρα στην πλάτη – Δέχτηκε επίθεση με όπλα στον Δήμο Γόρτυνας

Συναγερμός στις Αρχές ύστερα από πληροφορίες για επεισόδιο με πυροβολισμούς σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας.…

1 day ago

«Ξεσκονίζουν» Κρητικούς για παράνομες επιδοτήσεις με εικονικά μισθωτήρια στα Γιαννιτσά

Μεγάλη… πέραση σε Κρητικούς είχαν, ως φαίνεται, τα Γιαννιτσά και ο κάμπος τους, με δεκάδες…

1 day ago

Νοσοκομεία: Νέες επιβαρύνσεις για ασθενείς από ιδιώτες γιατρούς – Οι παγίδες στις δημόσιες δομές

Nέες επιβαρύνσεις περιμένουν τους Έλληνες ασθενείς μέσα στα δημόσια νοσοκομεία μετά τη ρύθμιση του υπουργού Υγείας Άδωνι…

1 day ago

Το Διεθνές Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα της Νικαράγουας για κυρώσεις κατά της Γερμανίας επειδή στέλνει όπλα στο Ισραήλ

Το Διεθνές Δικαστήριο, το ανώτερο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ, απέρριψε σήμερα το αίτημα που είχε…

1 day ago

This website uses cookies.