ΕΛΛΑΔΑ

Συρίγος: “Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς”

Επανήλθε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος στο θέμα για το αν η Χούντα έπεσε από το Πολυτεχνείο ή το Κυπριακό, επαναλαμβάνοντας τη διατύπωση που έκανε από τη Βουλή και η οποία προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ όσο και στο ΚΚΕ.

«Υπάρχει το Πολυτεχνείο του ’73 ως γεγονός που είναι η πιο μαζική λαϊκή αντίσταση στην δικτατορία. Δηλαδή δίπλα στους φοιτητές πηγαίνουν και μεγάλες ομάδες λαού της Αθήνας, και γι’αυτό το λόγο αντιδρά τόσο βίαια η χούντα και έχουμε και νεκρούς, και υπάρχει και το Πολυτεχνείο όπως διαμορφώθηκε μετά. Το κακό είναι ότι το Πολυτεχνείο, ένα Πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση είναι το πρότυπο της Αριστεράς όλα τα υπόλοιπα χρόνια», ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση από την αντιπολίτευση ήταν ότι ήταν τόση η ένδεια επιχειρημάτων τους που είχαν εντοπίσει όλη τους την κριτική σε ένα άρθρο με το οποίο για γραφειοκρατικούς λόγους συγχωνεύονται δυο ΝΠΔΔ, που ανήκαν στο ΑΠΘ με εκείνο στο οποίο ανήκαν στο ίδιο το Αριστοτέλειο. Το Αγρόκτημα και το Δάσος του Αριστοτελείου. Θεωρήθηκε ξεπούλημα του δάσους ότι επιστρέφουν στο Αριστοτέλειο! Είπε ακόμα ότι θέλουν ένα πανεπιστήμιο σε διαρκή εξέγερση παρά ένα πανεπιστήμιο στα δυτικά πρότυπα», συμπλήρωσε ο κ. Συρίγος.

«Είναι άλλοι οι όροι του ’73 με μια χούντα και άλλοι οι όροι σήμερα με μια δημοκρατία», συνέχισε ενώ απαντώντας στο εάν θα έπαιρνε πίσω τη δήλωση που έκανε υπογράμμισε πως «όχι, το πιστεύω ακράδαντα. Τι να συζητάμε τώρα; Αν η χούντα έπεσε εξαιτίας του Πολυτεχνείου ή εξαιτίας του Κυπριακού;»

Τέλος κληθείς να απαντήσει εάν θα έκανε κάποια άλλη διατύπωση είπε πως «ίσως δεν αναφερόμουν στα αντάρτικα που τραγούδαγαν σε ταβέρνες με παϊδάκια. Ως εκεί. Αλλά, ότι τραγουδάγανε αντάρτικα σε στάδια και είχα πάει κι εγώ ως μαθητής αυτό είναι ναι, αλλά δεν θεωρεί κανείς ότι κάνεις αντίσταση τραγουδώντας αντάρτικα σε καθεστώς δημοκρατίας. Αντίσταση κάνεις όταν είναι ο κίνδυνος. Όταν είναι ο εχθρός μέσα στην χώρα. Είναι ο Γερμανός. Όλα αυτά σε καθεστώς δημοκρατίας είναι προβλήματα για την Δημοκρατία».

topontiki.gr

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Η Χαμάς αποδέχθηκε την πρόταση εκεχειρίας – Τι απαντά το Ισραήλ

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, υψηλόβαθμα στελέχη της Χαμάς επιβεβαίωσαν πως αποδέχθηκαν την πρόταση εκεχειρίας που είχε κατατεθεί από…

2 hours ago

«Ελα να σε κεράσουμε ρακί» – Ταξιδεύοντας σε όλα τα χωριά της Κρήτης με ένα βαν

Μεγάλωσε σ’ ένα χωριό έξω από το Ρέθυμνο, εκεί όπου οι ρυθμοί ζωής είναι ταυτόσημοι…

5 hours ago

Σε Κρήτη και Αθήνα τα περισσότερα αδήλωτα όπλα – Ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο

Με εκατομμύρια όπλα, αρκετά εκ των οποίων είναι αδήλωτα, έχει γεμίσει η χώρα μας τα τελευταία…

5 hours ago

«Υγρός χρυσός» το ελαιόλαδο: Η έλλειψη ελαιόλαδου πυροδοτεί τιμές ρεκόρ και φόβους για επισιτιστική ανασφάλεια

Η έλλειψη του «υγρού χρυσού» εκτοξεύει τις τιμές, αυξάνει την εγκληματικότητα και ωθεί τη βιομηχανία ελαιολάδου…

6 hours ago

Νίκος Ζωιδάκης: “Το περισσότερο κλάμα που θυμάμαι να έβγαλα ήταν όταν έφυγε ο Βασίλης Καρράς”

Ο Νίκος Ζωιδάκης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την απώλεια του φίλου και κουμπάρου του, Βασίλη Καρρά, στην εμφάνισή…

6 hours ago

Ηράκλειο: Χτύπησε 8χρονο παιδάκι με το αυτοκίνητό του και το εγκατέλειψε

Ένα παιδάκι μόλις 8 ετών μεταφέρθηκε το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα στο εφημερεύον νοσοκομείο…

6 hours ago

This website uses cookies.