ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν θα είμαι υποψήφιος, δεν θα εκδηλωθώ υπέρ κάποιου» λέει ο Παππάς – «Δεν πήγαινε άλλο» είπε ο Φάμελλος

Δεν θα είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παππάς, μιλώντας στην ΕΡΤ το πρωί της Παρασκευής.

Παράλληλα, ο Νίκος Παππάς τόνισε πως δεν θα εκδηλωθεί δημόσια υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη, ανακοίνωσαν και επίσημα την υποψηφιότητά τους για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης. Ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη.

«Εγώ και πιστεύω και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ περιμένουμε από τους υποψήφιους προέδρους να εξηγήσουν πως θα εφαρμόσουν τις συλλογικές μας αποφάσεις.

Για παράδειγμα, έχουμε πει ότι θέλουμε να ηγηθούμε μιας μεγάλης εκλογικής προοδευτικής συμμαχίας η οποία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Πώς πιστεύουν οι υποψήφιοι πρόεδροι ότι θα φτάσουμε εκεί; Υπάρχουν κομβικά ερωτήματα γι’ αυτούς που θα διεκδικήσουν την προεδρία», υπογράμμισε.

«Η εκλεγμένη ηγεσία δεσμεύεται να υλοποιείται συγκεκριμένες προτάσεις», επισήμανε.

Φάμελλος: Κατέθεσα υποψηφιότητα γιατί δεν πάει άλλο

Τη φράση «δεν πάει άλλο» χρησιμοποίησε ο Σωκράτης Φάμελλος για να εξηγήσεις τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να καταθέσει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας πως πρέπει να γίνει debate μεταξύ των υποψηφίων σε ένα καλύτερο μοντέλο απ’ αυτό του ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει να ξαναχτίσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, μιλώντας στο OPEN και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ενώ έστειλε το μήνυμα πως «κανείς δεν περισσεύει» την επόμενη μέρα.

«Πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε καλύτερο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι πολύ σημαντικό για την χώρα και την ελληνική κοινωνία και δεν μπορούμε να το αφήσουμε χωρίς να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε.

Δεν έχω σκεφτεί ακόμα συνθήματα, δεν έχω σκεφτεί κάτι που να ξεπερνάει αυτό που βγαίνει από την ψυχή μου και τη συνείδησή μου. Από την μια πλευρά δεν πάει άλλο και από την άλλη, πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Πρέπει να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα. Τον έχει ανάγκη και ο χώρος των ιδεών. Εγώ θέλω να γυρίσουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι έχουν απογοητευτεί και έχουν αποστρατευτεί τα τελευταία χρόνια».

Ερωτώμενος εάν η πρόσκληση αυτή αφορά και τα στελέχη της Νέας Αριστεράς, απάντησε «δεν μιλάω για άλλα κόμματα. Μιλάω για τον κόσμο που νιώθει τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι του. Τα στελέχη αυτά δεν νιώθουν τον ΣΥΡΙΖΑ σπίτι τους. Είναι δικιά τους επιλογή».

Για την Όλγα Γεροβασίλη

Ερωτώμενος για την φράση που είπε η Όλγα Γεροβασίλη «αν εκλεγεί ο Κασσελάκης, τελείωσε ο ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Φάμελλος σχολίασε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να αλλάξει σελίδα γιατί πέρασε από δύσκολες Συμπληγάδες που αποτυπώνονται σε αυτό που βλέπετε εσείς αλλά υπάρχει και μια εσωτερική ζωή που έχει πολλές πληγές.

Η Κεντρική Επιτροπή αποφάσισε να κάνει μομφή στον πρόεδρο και να άρει την εμπιστοσύνη, αυτό σημαίνει πως υπήρχε ένα θέμα στην πολιτική απόδοση, λειτουργία.

Ναι, ο ΣΥΡΙΖΑ με τον πρώην πρόεδρο συρρικνωνόταν, είχε πολλές εσωτερικές συγκρούσεις, ένα πρόγραμμα που είναι μια από δω μια από κει, αποσπασματικό.

Ήταν αρνητική η εξέλιξη και αυτό δεν ήταν μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ κακό. Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάει καλά, τόσο η κοινωνία δεν έχει ένα στήριγμα για όλα τα καθημερινά προβλήματα.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει επάρκεια, τότε κάνει πάρτι ο κ. Μητσοτάκης. Και ποιος δεν πάει καλά; Ο πολίτης. Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι, το τελευταίο διάστημα δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κοινωνίας».

«Ο κόσμος έξω λέει φτάνει, μας κουράσατε. Και η άρση της εμπιστοσύνης δεν έγινε για να έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ καλύτερο;».

Ερωτώμενος στη συνέχεια εάν η δική του υποψηφιότητα μπορεί να βάλει τον ΣΥΡΙΖΑ σε τροχιά εξουσίας, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα 7%, απάντησε «θεωρώ πως η δική μου υποψηφιότητα μπορεί να συμβάλλει στο να υπάρχει προοδευτική απάντηση και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Δεν είμαι σίγουρος και κανείς δεν είναι σίγουρος. Διεκδικώ να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα, να είναι σύγχρονος και προοδευτικός και δυναμικός και να έχει έναν διακριτό χώρο στην πολιτική και τις ιδέες ώστε να συμβάλλουμε και εμείς, -γιατί από την δύναμή μας τώρα φαίνεται πως χρειάζονται συμμαχίες και συνεργασίες- και να συμβάλλουμε πρώτα από όλα εμείς σε μια προοδευτική κυβέρνηση. Ήθελα να δω μια άλλη στάση για το ΠΑΣΟΚ για την απλή αναλογική πριν από έναν χρόνο».

Για τον Αλέξη Τσίπρα σχολίασε πως «αν θέλει να πει κάτι, έχει το πολιτικό κεφάλαιο και την επάρκεια να τα πει. Δεν υπάρχει κανένα χρίσμα και θα τοποθετηθεί στις εκλογές. Πιστεύω πως θα έρθει να ψηφίσει, όπως όλοι μας. Δεν θα μιλήσω εκ μέρος του».

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

35 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

46 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.