ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ερώτηση 20 βουλευτών για τους θανάτους σε Αστυνομικά Τμήματα

Τις ευθύνες της Ελληνικής Αστυνομίας για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των κρατουμένων αναδεικνύουν με ερώτησή τους στη Βουλή 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με επικεφαλής την Έλενα Ακρίτα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα δύο πρόσφατα τραγικά περιστατικά όπου κρατούμενοι βρέθηκαν νεκροί, ο ένας μάλιστα, με εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού τονίζουν ότι η χώρα έχει πολυάριθμες καταδίκες στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για βασανιστήρια και απάνθρωπη μεταχείριση από αστυνομικούς.

«Άνθρωποι μπαίνουν ζωντανοί στα αστυνομικά τμήματα και βγαίνουν νεκροί», επισημαίνουν οι βουλευτές εστιάζουν στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, καθώς μόλις πριν ένα χρόνο υπήρξε θάνατος που αποδόθηκε σε αυτοκτονία, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμα ολοκληρωθεί η σχετική έρευνα, ενώ σημειώθηκε και απόπειρα αυτοκτονίας κρατούμενης, όπως και κλήσεις του ΕΚΑΒ για περίθαλψη κρατουμένων.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να απαντήσει γιατί καθυστερεί η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Σαϊμίρ Μάμο πριν 13 μήνες στο Α.Τ. Αγίου Παντελήμονα, αλλά και γιατί απουσιάζουν κάμερες ασφαλείας στους επίμαχους χώρους.

Επίσης, ζητούν απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το αν προτίθεται να μετακινήσει το προσωπικό ή τη διοίκηση του Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα μέχρι να διαλευκανθούν τα τραγικά περιστατικά του τελευταίου έτους.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης για τον ποδηλατοδρόμο στην οδό Κυδωνίας

Ξεκινούν οι εργασίες επαναδιαγράμμισης του ποδηλατόδρομου στην οδό Κυδωνίας, έπειτα από την ολοκλήρωση των εργασιών ασφαλτόστρωσης και…

4 hours ago

Συνάντηση Σέβης Βολουδάκη με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Η Βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, πραγματοποίησε σήμερα, συνάντηση με την Υφυπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας,…

4 hours ago

Ο Κασσελάκης τα “μαζεύει” άρον άρον ενόψει ΚΕ – Απέσυρε το εξώδικο

Σε κινήσεις που – σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις- προβληματίζουν σοβαρά για την αξιοπιστία τους…

4 hours ago

Πυρηνικές ασκήσεις στην Ευρώπη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ

Την διεξαγωγή του προγράμματος «Steadfast Noon» το οποίο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή 60 αεροσκαφών από…

5 hours ago

Σχεδιασμός για δομές βραχυχρόνιας φιλοξενίας μεταναστών σε Ρέθυμνο και Χανιά

Μικρές δομές, βραχυχρόνιας φιλοξενίας, σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ρόδο, προκειμένου να μεταφέρονται μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών…

5 hours ago

Π. Μαρινάκης: «Δεν σχεδιάζεται νέα δομή μεταναστών στην Κρήτη, αλλά προσωρινή»

Με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής των MED-9 που διεξάγεται από σήμερα στην Πάφο στη σκιά…

5 hours ago

This website uses cookies.