ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητούν από τους βουλευτές “να βάλουν το χέρι στην τσέπη” για την Αυγή και το Κόκκινο

Η δυσχερής οικονομική κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ με κύριο αντίκτυπο στα κομματικά μέσα ενημέρωσης (Αυγή και stokokkino105.5) είναι γνωστή και δεδομένη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Εξ ου και η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα ήδη από το 2022 να κλείσει το καθημερινό φύλλο της Αυγής – μία απόφαση που τελικά ανακλήθηκε τότε, για να προκύψει όμως ως αναπόφευκτη λύση αυτές τις ημέρες.

Με την κρατική χρηματοδότηση να έχει μειωθεί και τα έξοδα των κομματικών mediaνα παραμένουν υψηλά, η Κουμουνδούρου καταφεύγει σε κινήσεις απελπισίας, που φανερώνουν και το μέγεθος του προβλήματος.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το topontiki.gr, η οικονομική διεύθυνση του κόμματος απευθύνθηκε στους βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας τους να συνδράμουν «είτε με δωρεά, είτε με σύναψη δανείου, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις μηνός Ιουνίου για τα Μέσα του Κόμματος,375.146 ευρώ (ήτοι 199.197 ΑΥΓΗ, 175.949 ΚΟΚΚΙΝΟ)».

Πρόκειται για μία πρωτόγνωρη κίνηση, αλλά προφανώς επιβεβλημένη, καθώς το οικονομικό αδιέξοδο δεν είναι νέο. Εάν υπάρξει αναλογική κατανομή του βάρους, οι 36 βουλευτές και οι 4 ευρωβουλευτές θα πρέπει να καταβάλλουν περίπου 9.000 ο καθένας και η καθεμιά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ήδη εισφέρει στην προσπάθεια αυτή, καταβάλλοντας 20.000 ευρώ – άρα απομένει να καλυφθούν τα υπόλοιπα 355 χιλιάρικα περίπου. Πιθανόν δε να συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και στελέχη, πέραν της κοινοβουλευτικής ομάδας, εφόσον το επιθυμούν.

Τον τρόπο μπορεί να τον επιλέξει ο καθένας ατομικά με βάση τη διάθεσή του και τις δυνατότητές του: Η δωρεά είναι δωρεά, αλλά κάποιος μπορεί να δανείσει ένα ποσό, το οποίο θα λάβει κάποια στιγμή πίσω, κατόπιν συνεννόησης με την οικονομική διεύθυνση.

Να σημειωθεί ότι το μηνιαίο κόστος λειτουργίας των δύο μέσων δεν είναι 375.000 ευρώ, αλλά περίπου 250.000 ευρώ.

Το ποσό που αναφέρεται στο έγγραφο αφορά και σε υποχρεώσεις που «έρχονται» από προηγούμενους μήνες προς ασφαλιστικά ταμεία και άλλες κατευθύνσεις, αλλά πρέπει να πληρωθούν ως το τέλος Ιουνίου.

Προφανώς το αγωνιώδες αυτό εγχείρημα της ηγεσίας αποτελεί εξ αντικειμένου, πέρα από την πρακτική σημασία του και μία ευκαιρία για να αποδείξει το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό του κόμματος την ειλικρινή του στήριξη στα μέσα ενημέρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, για το μέλλον των οποίων τόση συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες.

www.topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου που διανύουμε, καθώς -χωρίς να έχει…

5 hours ago

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας για την παράσυρση κι εγκατάλειψη 17χρονης – «Έχουμε πιάσει πάτο»

Σοκαριστικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράσυρση της 17χρονης στην Λεωφόρο…

5 hours ago

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία και της…

5 hours ago

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στην Παλαιόχωρα, την ώρα…

5 hours ago

Κρήτη: Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές του ανέμου

Τα 105 km/h  έφθασαν οι ριπές των θυελλωδών βοριάδων το Σάββατο 29.06.24 στον Πλακιά Ρεθύμνου, σύμφωνα…

5 hours ago

Ράπτη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ»

"Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ - Καινοτομώ». Αυτό…

6 hours ago

This website uses cookies.