ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα για τις σημερινές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα συμμέτοχης στην 3ωρη στάση εργασίας(11.00-14.00) του Συλλόγου Δασκάλου και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων σήμερα Τρίτη 17 Γενάρη – παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής στη Διεύθυνση ΠΕ και συγκέντρωση στις 12:30 στην πλ. Αγοράς έκανε χθες ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γραμματεία Χανίων
Οι λεγεώνες του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης συνεχίζουν και οξύνουν την βάρβαρη πολιτική ενάντια στον κόσμο της εργασίας και προχωρούν στην εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο, επιχειρώντας τη μείωση του προσωπικού κατά 150.000, ετοιμάζονται να κλείσουν σχολεία, να εφαρμόσουν την αξιολόγηση και μέσου αυτής τις απολύσεις και στο χώρο της εκπαίδευσης. Ένα πρώτο δείγμα είναι η κατάργηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής που πρόκειται να αφήσει στο δρόμο τετρακόσιους περίπου εκπαιδευτικούς.
Ταυτόχρονα τρομοκρατούν την κοινωνία και ετοιμάζονται να ικανοποιήσουν σε ότι έχει απομείνει τις αξιώσεις του ΣΕΒ και της τρόικας, με μοναδικό στόχο την επιβολή της απόλυτης εργασιακής ζούγκλας στην χώρα μας. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων με την γενίκευση της ευελιξίας στην εργασία, το νέο τσεκούρωμα μισθών και συντάξεων, η μείωση ή κατάργηση του 13ου -14ου μισθού, η κατάργηση του επιδόματος ανεργίας και των ελάχιστων κοινωνικών παροχών ,η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες αποτελούν το μονοπάτι που θα οδηγήσει τον κόσμο της εργασίας στο δρόμο της εξαθλίωσης   .
Ο εργαζόμενος λαός, κόντρα στον καιρό, με όπλο την αλληλεγγύη, τον συντονισμό και την κοινή δράση  συνεχίζει τον αγώνα για τη δουλειά, την ασφάλιση και το εισόδημα. Σημεία αναφοράς του κοινού αγώνα οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Χαλυβουργία και στον ALTER που απεργούν ολόκληρες βδομάδες, στην Ελευθεροτυπία, στο ΓΕΡΟΛΥΜΑΤΟΣ cosmetics, στη ΛΟΥΚΙΣΣΑ και όλοι εκείνοι που έκαναν γιορτές στις πύλες των εργοστασίων και των εργασιακών τους χώρων.
Η απεργία στις 17 Γενάρη που έχουν προκηρύξει τα εργατικά κέντρα της Αττικής μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στην συνένωση των εστιών αντίστασης.
Καλούμε την ΑΔΕΔΥ να πάρει απόφαση ώστε να γίνει η 17η Γενάρη μέρα γενικής αντίστασης και κλιμάκωσης.
Καλούμε επίσης τα πρωτοβάθμια σωματεία σε ανάλογες αποφάσεις και τη διοργάνωση συγκέντρωσης στις 12 στην πλ. Αγοράς. Για την ανατροπή της επίθεσης και τη νικηφόρα σύγκρουση με  τις αντεργατικές πολιτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων καλεί τα μέλη, τους φίλους αλλά και κάθε εργαζόμενο να παρευρεθεί την Τρίτη 17 Γενάρη στην παράσταση διαμαρτυρίας για την κατάργηση του μαθήματος της θεατρικής αγωγής (11:30 στα γραφεία της Διεύθυνσης ΠΕ) και σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο στη πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Από το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

12 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

13 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

13 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

13 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

13 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

13 hours ago

This website uses cookies.