ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι διαφωνούντες καταγγέλλουν Κασσελάκη για παραβίαση καταστατικού και ετοιμάζουν πρόταση μομφής – Αποστάσεις από Παππά

Γενικεύεται η σύρραξη στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την κίνηση του Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή του Σαββατοκύριακου τη διαγραφή των στελεχών που του επιτέθηκαν, διαμηνύοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταφύγει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στελέχη της Ομπρέλας και άλλων αντιηγετικών τάσεων, ετοιμάζονται να καταγγείλουν τον πρόεδρο του κόμματος για αντικαταστατική συμπεριφορά, καταθέτοντας ακόμα και πρόταση μομφής εναντίον του, κάτι που θα οδηγήσει και τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας!

Επικαλούνται ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει εισήγηση της επιτροπής δεοντολογίας για τις περιπτώσεις των στελεχών που ο κ. Κασσελάκης ζητά τη διαγραφή τους, η κεντρική επιτροπή είναι αναρμόδια να τοποθετηθεί επί του ζητήματος.

Την ίδια ώρα, εκφράζονται διαφοροποιήσεις από κορυφαία στελέχη για την κίνηση του κ. Κασσελάκη να ζητήσει από την κεντρική επιτροπή να ψηφίσει διαγραφές.

Ακόμα και σύμμαχοι του προέδρου, όπως η πλευρά του Νίκου Παππά, τηρούν αποστάσεις, διαμορφώνοντας ένα εξαιρετικά ομιχλώδες τοπίο για τους συσχετισμούς στην κεντρική επιτροπή.

«Απέναντι» στο δημοψήφισμα Κασσελάκη κορυφαία στελέχη

Η δήλωση Κασσελάκη ότι θα ζητήσει από την Κεντρική Επιτροπή να εγκρίνει δημοψήφισμα για τις διαγραφές, αλλιώς θα απευθυνθεί στην κομματική βάση, έχει προκαλέσει έντονες εσωκομματικές αντιδράσεις διατασικά με τις εξελίξεις να είναι απροσδιόριστες και καταιγιστικές.

Κυκλοφορεί ακόμη και σενάριο για πρόταση μομφής προς το πρόσωπο του προέδρου, που δεν επιβεβαιώνεται πάντως μέχρι στιγμής. Η πλευρά των 6+6, στους οποίους αποδόθηκε από δημοσιεύματα η σχετική συζήτηση, διαψεύδουν κατηγορηματικά, αλλά και άλλα στελέχη που δεν ανήκουν σε κάποια τάση, βρίσκονται όμως σε συζητήσεις για το πώς θα αποσοβηθεί η νέα κρίση.

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια πολύ μεγάλη κινητοποίηση στο παρασκήνιο προκειμένου να παρθεί πίσω αυτή η πρόταση και να μπει ένα φρένο σε πρωτοβουλίες που θεωρούνται πρωτοφανείς και αντιθεσμικές, πέρα από το ότι, θεωρούν, επιχειρείται η κατάργηση των οργάνων. Έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, κανείς δεν αποκλείει πλέον τίποτα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μια σειρά στελεχών που είτε μετέχουν στην ηγετική ομάδα, είτε στηρίζουν την ηγεσία γιατί θεωρούν ότι έτσι στηρίζουν το κόμμα σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, διαφωνούν με την πρόταση του προέδρου για δημοψήφισμα. Πρόκειται για στελέχη όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος και ο Αλέκος Φλαμπουράρης, είναι σε μεταξύ τους συνεννοήσεις με στόχο να παρέμβουν για να αποτραπούν διαλυτικές εξελίξεις στις οποίες εκτιμούν ότι οδηγεί η ανακοίνωση Κασσελάκη.

«Δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα» διαμηνύει στέλεχος αυτής της πλευράς, «δεν μπορούμε να στηρίξουμε αυτό το πράγμα», εξηγώντας ότι είναι παραβιάζει κάθε θεσμική τάξη και λογική η παραπομπή πειθαρχικού θέματος σε δημοψήφισμα.

Τα στελέχη της τάσης των 6+6 ετοιμάζονται για νέα σύσκεψη στις 6 το απόγευμα, καθώς τα νέα δεδομένα ανατρέπουν τις αποφάσεις που έλαβαν χθες για το πώς θα κινηθούν στην Κεντρική Επιτροπή.

Και η Ομπρέλα επανεξετάζει τις κινήσεις της, καθώς είχε αποφασίσει να αποχωρήσει στην Κεντρική Επιτροπή.

Σύσκεψη αναμένεται να πραγματοποιήσει και η τάση Τεμπονέρα (Δίκτυο Εναλλακτικής Κοινωνικής Αριστεράς).

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Μουσικό Φεστιβάλ Χανίων στο Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης από 12 έως 14 Οκτωβρίου με διεθνώς καταξιωμένους μουσικούς

Η FAir Productions Christos Garmpidakis, η Περιφέρεια Κρήτης και ο Δήμος Χανίων συνδιοργανώνουν για δεύτερη…

36 mins ago

Άννα Διαμαντοπούλου: Λάθος του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπερψήφισε το άρθρο 16 της ΝΔ – Βλέπω πολύ θετικά την ανανέωση θητείας Σακελλαροπούλου

«Το debate έδειξε ότι μπορούμε να μιλάμε ήρεμα κι απλά, ότι έχουμε ρίζες. Δεν υπάρχουν εκλογές χωρίς…

47 mins ago

Εκπαιδευτικές ημερίδες για την ποιότητα του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου Κρήτη /Kriti

Ένα μακροχρόνιο όραμα των εμπλεκομένων με την ελαιοκομία της Κρήτης, υλοποιείται στο νησί, έπειτα από…

1 hour ago

Νέα χωροθέτηση των λαϊκών αγορών από 1η Οκτώβρη

Από τη Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χανίων γνωστοποιείται η νέα χωροθέτηση των λαϊκών…

1 hour ago

«Οι Κρήτες στ’ Άρματα» με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης Ιστορικά Άσματα (1821-1830). Από τη Συλλογή Π. Βλαστού ΙΑΚ Χανιά

Η Εταιρία Ελληνικής Γλώσσας και Μουσικής  με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει το βιβλίο…

1 hour ago

This website uses cookies.