ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Το ποτήρι ξεχείλισε

Μετά την εφαρμογή της γνωστής συνταγής του ΔΝΤ και της Τρόϊκας που μας  οδήγησε όπως και άλλους λαούς στη χρεοκοπία και την εξαθλίωση για να περισωθούν οι τράπεζες και να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι στα Χανιά όπως και σ’ όλη την Ελλάδα ακολούθησαν :

–        Άγριες περικοπές μισθών και συντάξεων

–        Έκρηξη της ανεργίας

–        Ο μαρασμός έως και εξαφάνιση μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγροτιάς

–        Συνεχή μέτρα καταλήστευσης του Ελληνικού λαού και της περιουσίας του,

Τώρα ήρθαν και τα χαράτσια!!!!

Φτάνει πια!!!

Ο λαός δεν χρωστά, δεν εκβιάζεται

Τα χρήματα  να τα βρουν από αυτούς που έχουν

Από αυτούς που τόσα χρόνια φοροδιαφεύγουν, φοροαπαλλάσωνται και συσσωρεύουν κέρδη και πλούτο, από αυτούς που μας δάνεισαν με όρους τοκογλυφικούς

Η εφαρμοζόμενη πολιτική, που μας οδηγεί στην καταστροφή πρέπει ν’ ανατραπεί.

Η κυβέρνηση του δοσιλογισμού και του «γες μαν» στις επιταγές της τρόϊκας και του ΔΝΤ πρέπει ν’ ανατραπεί. Και ταυτόχρονα δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε όσους  υπηρετούν την ίδια πολιτική (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗ-ΣΥ) να ρημάξουν για άλλη μια φορά τα όνειρά μας.

Και αυτή η ανατροπή πρέπει να γίνει από τα κάτω. Από όλους όσους δεν μπορούν και δεν θέλουν να ζήσουν κάτω από την απειλή μιας τέτοιας προοπτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει μια άλλη διέξοδο με τους παρακάτω βασικούς άξονες:

  1. Άρνηση εφαρμογής του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αντικατάστασή τους από ένα πρόγραμμα ριζικής αναδιανομής του πλούτου
  2. Άμεση αναδιαπραγμάτευση του χρέους σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, και εξασφάλιση ευνοϊκών όρων αποπληρωμής του υπόλοιπου ανάλογα με τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής κοινωνίας.
  3. Άμεση κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος. Δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για τη στήριξη της ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αγροτικής οικονομίας.
  4. Να σχεδιάσουμε την ανάπτυξη με επίκεντρο τις κοινωνικές ανάγκες. Χρηματοδότηση στοχευμένων κλάδων της οικονομίας που έχουν αναπτυξιακές δυνατότητες. Να αποκτήσουμε εθνική στρατηγική για την αναπτυξιακή αγροτική και κτηνοτροφική οικονομία.
  5. Άμεση δημιουργία ασπίδας αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας για όσους και όσες πλήττονται περισσότερο από αυτή την κρίση. Θέσπιση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και εγγυημένη πρόσβαση σε δημόσια αγαθά και υπηρεσίες.

Καλούμε όλες τις δυνάμεις που είναι υπέρ της κοινωνίας και των στρωμάτων που σήμερα συμπιέζονται, να δημιουργήσουμε ένα νέο συνασπισμό εξουσίας, ενάντια στο μνημόνιο και στις αντιλαϊκές πολιτικές, που θα βάζει στο επίκεντρο της πολιτικής τον άνθρωπο και τις ανάγκες του

Σ’ αυτό τον αγώνα δεν πρέπει να λείψει κανείς.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κρήτη: 19 χρόνια κάθειρξη στον παππού που «έβλεπε» σεξουαλικά τα τέσσερα εγγόνια του – Το έριξε στο αλκόολ

Ακόμα και τα ίδια του τα εγγόνια, τέσσερα στον αριθμό, «έβλεπε» σεξουαλικά ηλικιωμένος, ο οποίος…

54 seconds ago

Σοβαρές κατηγορίες για μεθοδεύσεις στην επιτροπή του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων

Ο Γιώργος Λιμαντζάκης, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιστορικού Μουσείου Αρμένων, έχει καταγγείλει μια σειρά…

4 mins ago

Πολίτες του Πλατανιά ζητούν την ολοκλήρωση του έργου υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου

Με ανοικτή επιστολή προς τον Δήμο Πλατανιά, κάτοικοι και σύλλογοι της περιοχής εκφράζουν την ανησυχία…

8 mins ago

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

3 hours ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

3 hours ago

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά των…

3 hours ago

This website uses cookies.