Σχέδιο διακήρυξης πλατείας Συντάγματος

Όλους εμάς που συγκεντρωνόμαστε σταθερά, επαναλαμβανόμενα και με διευρυνόμενη σύνθεση στις πλατείες όλης της χώρας, μας ενώνει πλέον η σταθερή απόφαση να ανατρέψουμε τις υφιστάμενες πολιτειακές και οικονομικές συνθήκες στην πατρίδα μας, αυτές που βαραίνουν πια σαν κακός ίσκιος τις ζωές μας και υποσκάπτουν αυτές των επερχομένων, νέων γενεών.

Διαπιστώνουμε ότι δεν υφίσταται δημοκρατικό πολίτευμα. Αυτό που βιώνουμε δεν είναι Δημοκρατία. Παρίσταται μόνον ως εφιάλτης η κοινοβουλευτική μεταδικτατορική παρωδία. Απουσιάζουν τα συστατικά της στοιχεία η Ισηγορία και η Ισονομία και ο λαός δεν είναι κυρίαρχος.

Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας καλούνται να ζήσουν σε ένα εφιαλτικό μέλλον ανέχειας-αν όχι πείνας, καταπάτησης των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους και επαπειλούμενων περιβαλλοντικών καταστροφών. Και αυτό, εντός συνθηκών συγκέντρωσης γιγαντιαίων κεφαλαιακών μεγεθών πολλές φορές, «λαϊκής αποταμιευτικής σύνθεσης» που εφορμούν ως στρατιές νεοβαρβάρων για να λεηλατήσουν ότι έχει απομείνει από τους προηγούμενους κύκλους εμπορευματικής κυκλοφορίας και χρηματοπιστωτικής κερδοσκοπίας.

Αυτό που βιώνουμε είναι η απολυταρχία των αγορών σε ένα σφικτό εναγκαλισμό με τις φερόμενες ως σύγχρονες δημοκρατίες, στην πραγματικότητα με τα ολιγαρχικά καθεστώτα του πολιτικού και επικοινωνιακού τους προσωπικού. Χαρακτηριστική φιγούρα αυτού των δύο σε ένα πακέτο είναι ο πορνόγερος Πρωθυπουργός της γείτονος Ιταλίας. Ο Μπερλουσκόνι, αυτή η σύνοψη της πολιτικής-οικονομίας της αχρειότητας, άτομο που έχει αναχθεί σε απόλυτο άρχοντα μέσω των media και του χρήματος.

Κατ’ ουσία έχει εδραιωθεί μία νέα απολυταρχική διεθνής που έχει οργανωθεί σε Διευθυντήρια και καταδυναστεύει τους λαούς παγκοσμίως. Οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης-ύφεσης του νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομικής επέκτασης, «στη μετά υπαρκτού σοσιαλισμού εποχή», έκφανση του οποίου είναι η χρηματοπιστωτική κρίση, «κρίση δανεισμού» πολλών κρατών-μελών της Ε.Ε., είναι ήδη πολύ βαριές.

Πλέον είναι ορατός ο κίνδυνος της πλήρους οικονομικής καταστροφής πολλών λαών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου εκ των οποίων τα πρώτα θύματα θα είναι οι Έλληνες.

Αν ήδη αυτό δεν έχει επισυμβεί.

Η κρίση-ύφεση δεν αφορά μόνο στα συνήθη θύματα, τους εργαζόμενους μισθωτούς.

Αρπάζει βίαια και τα μικροαστικά στρώματα, τους αγρότες καθώς και το δημοσιοϋπαλληλικό σώμα καθιστώντας όλο και περισσότερους Έλληνες άνεργους ή νεόπτωχους

Στην χώρα μας βιώνουμε όλοι τα αποτελέσματα της υπερχρέωσης της χώρας και την κατάρρευση του μεταπρατικού-καταναλωτικού προτύπου που καθιέρωσε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, βασιζόμενου πλήρως στον υπερδανεισμό και στην λεηλασία των πόρων από τρία κοινοτικά πλαίσια χρηματοδότησης. Του πελατειακού μοντέλου που εφήρμοσαν και μετά το 1989 όλες οι κυβερνήσεις ανεξαιρέτως. Την βασική ευθύνη για την εγκαθίδρυση αυτού του άθλιου μεταδικτατορικού πολιτικού-οικονομικού συστήματος την έχει ο πλέον διεφθαρμένος πολιτικός οργανισμός από καταβολής Ελληνικού κράτους : ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

Με συν-ευθύνη βεβαίως του ετέρου πόλου του δικομματισμού αλλά και της κοινοβουλευτικής αριστεράς.

Ως αποτέλεσμα της οικονομικής-χρηματιστικής κρίσης, της κατάρρευσης της κυβέρνησης του Καραμανλή ανιψιού, με τη χρήσης ενός πολιτικού προγράμματος για «αλλαγές παντού» με επίκεντρο την νέα πελατειακή υπόσχεση «λεφτά υπάρχουν» και με περιτύλιγμα την απατηλή νέα Εθνική Ιδέα αυτή της «πράσινης ανάπτυξης», κατόπιν των εθνικών εκλογών του 2009, εξελέγη εκ νέου το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνόν κόμμα και ένα απολύτως φαιδρό αλλά εκ παραλλήλου επικίνδυνο για την ασφάλεια μας πρόσωπο, ο Γεώργιος Ανδρέου Παπανδρέου, πρωθυπουργοποιήθηκε. Κατέλαβε πολύ άνετα, περίπου «ως ένας αντιεξουσιαστής» την εξουσία βάσει βεβαίως της προπαγάνδας των δεμένων με όρκους συνενοχής στην διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, επομένως φιλικών του, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Είναι γνωστοί οι δεσμοί αίματος των βαρώνων των media της μεταπολίτευσης με την οικογένειά του ΓΑΠ και το κόμμα του.

Πρόκειται για έναν εξουσιομανή κλώνο της οικογένειας Παπανδρέου.

Έτσι μας προέκυψε «η καταραμένη τρίτη γενιά Παπανδρέου» ο ΓΑΠ που παρέδωσε τα κλειδιά της εξουσίας στους υπερατλαντικούς προϊσταμένους της και τους δανειστές του κράτους-οικονομίας τέρατος που δημιούργησε ο πατέρας του.

Η μεθοδευμένη ιστορία του Μνημονίου-δανειακής σύμβασης είναι γνωστή.

Ήδη κατατέθηκε στο Ελληνικό ολιγοβούλιο μία επονείδιστη τροποποίηση αυτής της σύμβασης ως «πακέτο μεσοπρόθεσμων μέτρων» για να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της υποδούλωσης της χώρας στους δανειστές και τα Διευθυντήρια και ο πλήρης πολιτικός-οικονομικός έλεγχος της Ελληνικής κοινωνίας για την επόμενη τουλάχιστον εικοσαετία.

Αποφασισμένοι να γίνουμε ο δυνατός βοριάς και το μεγάλο κύμα που θα σκορπίσει το διεφθαρμένο-κλεπτοκρατικό ολιγαρχικό πολιτικό-οικονομικό σύστημα που διαδέχτηκε την δικτατορία των Συνταγματαρχών, συγκεντρωθήκαμε στις πλατείες όλης της χώρας και θα επιδιώξουμε να γίνουν αναρίθμητες οι εστίες αντίστασης της νέας Ελληνικής Επανάστασης για να ανακτήσουμε την χαμένη αξιοπρέπεια μας και την απωλεσθείσα Ελευθερία μας.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1) ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΛΑΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

-Επιδιώκοντας την ομαλή μέσω δημοψηφίσματος σύσταση της

-Ως προαπαιτούμενο για την εκ θεμελίων κατάλυση του κομματοκρατικού, κλεπτοκρατικού-πελατειακού συστήματος της επονομαζόμενης «μεταπολίτευσης» που βαρέως ευθύνεται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα και την οικονομική εξαθλίωση-καταστροφή μεγάλων στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας.

-Ως κρίσιμη προτεραιότητα για την αποτροπή του ορατού ενδεχομένου να πεινάσει ο λαός και να παραδοθεί ο εθνικός-δημόσιος πλούτος στους δανειστές και όσους άλλους καραδοκούν για την λεηλασία του.

2) ΣΥΣΤΑΣΗ ΜΙΚΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΟ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ

-Για ενδελεχή έρευνα-καταλογισμό ευθυνών-άσκηση διώξεων-φυλάκιση και κατάσχεση υπέρ του δημοσίου ταμείου όλων των περιουσιακών στοιχείων των κομματικών οργανισμών, πολιτικών ή άλλων φυσικών προσώπων για τα οποία θα αποδειχθεί ότι ευθύνονται για διασπάθιση δημοσίου χρήματος και διαφθορά μέσω διαπλοκής.

-Πολιτικός εξοστρακισμός ή διάλυση του/των κομματικών οργανισμών που πλήρως αποδεδειγμένα ευθύνονται για την διόγκωση του κρατικού χρέους βάσει και των συμπερασμάτων της έρευνας της προαναφερόμενης έρευνας. Επικύρωση από την Συντακτική Λαϊκή Εθνοσυνέλευση

3) ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΔΑΝΕΙΑΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ

-Επιτροπή λογιστικού ελέγχου του χρέους

-Όχι μεσοπρόθεσμα μέτρα. Ουδεμία νομιμοποίηση έχει η παρούσα βουλή για να συζητά και να αποφασίζει σχετικά.

-Όσοι δεν υποταχθούν στην θέληση του κυρίαρχου λαού θα αντιμετωπίσουν την οργή του και κατηγορίες για εσχάτη προδοσία.

-Επανεξέταση της συμμετοχή της οικονομίας της χώρας στην Ευρωζώνη

-Απαιτούμε να εγγυηθεί άμεσα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα-Κομισιόν-Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για τις τραπεζικές καταθέσεις σε Ευρώ έναντι παντός ενδεχομένου.

3) ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΔΙΩΞΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

4) ΑΝΑΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ-ΝΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

-Επαναπροσδιορισμός μέσω Συντάγματος της προόδου-ανάπτυξης με επίκεντρο τις ανθρώπινες αξίες. Δεν είναι δυνατόν η αγορά και η εμπορευματική κυκλοφορία να διαμορφώνει το πλαίσιο αξιών των Ελλήνων.

-Αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος

-Οικονομική στήριξη των ανέργων, των νέων και των οικονομικά ασθενεστέρων μέσω φορολογικών και άλλων δημόσιων πόρων.

-Εργασιακή ασφάλεια-κοινωνική αλληλεγγύη στις ασθενέστερες τάξεις-στρώματα.

-Εκ βάθρων μετασχηματισμός του προτύπου Παιδείας και του εκπαιδευτικού συστήματος.

-Στήριξη-χρηματοδότηση της μικρής παραγωγικής, μεταποιητικής και συνεργατικού χαρακτήρα επιχειρηματικότητας κυρίως των νέων και τω ανέργων-σύνδεση της με την πανεπιστημιακή έρευνα με συμπράξεις μακρόχρονου χαρακτήρα. Έκδοση ομολόγων καινοτόμου-νεανικής επιχειρηματικότητας. Οι Έλληνες να στηρίξουν τα παιδιά τους και όχι τα οικονομικά μεγαθήρια και τις πολυεθνικές.

-Συνταγματική ρύθμιση για κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση αυτών των πρωτοβουλιών από το τραπεζικό σύστημα ως μοχλού για την αναδιανομή της αγοράς σε βάρος των πολυεθνικών που την λυμαίνονται.

Έλληνες

Εδώ, σε αυτά τα εδάφη, γεννήθηκαν τα γνωρίσματα του Ελληνικού πνεύματος. Δεν εξέπεσε αυτό σε περισσότερο δύσκολους καιρούς για να απωλεσθεί τώρα.

Εμπιστευόμαστε απόλυτα τους νέους αυτής της χώρας που μαζί με τους μεγαλύτερους συγκεντρώνονται ιδρύοντας πραγματικά κοινοβούλια στους δημόσιους χώρους και δημόσια βήματα αγορεύσεων.

Εδώ γεννήθηκε η Φιλοσοφία, ή έννοια της Παιδείας, η Δημοκρατία, ή έννοια του Κάλλους. Ιδίως το γνώρισμα της Ελευθερίας το οποίο προσέλαβε λαλιά στο στόμα εκείνου που απάντησε εξ ονόματος όλων στον Πέρση Υδάρνη που τον συμβούλευε να υποταχθεί :

«Υδάρνη η συμβουλή μας δίνεις δεν πηγάζει από ίδια εμπειρία, αυτό που μας συμβουλεύεις το έχεις δοκιμάσει, το άλλο όχι. Γιατί ξέρεις καλά τι είναι να είσαι δούλος, μα την Ελευθερία ποτέ δεν την δοκίμασες ούτε αν είναι γλυκιά , ούτε αν δεν είναι. Γιατί αν την δοκίμαζες, δεν θα μας συμβούλευες να πολεμάμε με δόρατα μόνο, αλλά και με πελέκεις» (Ηρόδοτος 7,135)

Υπενθυμίζουμε στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος το πρώτο άρθρο της διακήρυξης της Γ Σεπτεμβρίου 1974 και τους καλούμε ευθέως να ανατρέψουν την ψευδοκυβέρνηση Παπανδρέου πριν να είναι αργά για όλους. Τους καλούμε να ακούσουν τον λαό..

Κάθε εξουσία πηγάζει από το Λαό, εκφράζει το Λαό και υπηρετεί το Λαό. Η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δομή της δύναμης στη χώρα μας διαρθρώνεται με τρόπο που να αποκλείει την παραβίαση της λαϊκής θέλησης με οποιοδήποτε τρόπο.

Είθε, Είθε..

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

13 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

13 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

13 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

13 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

13 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

13 hours ago

This website uses cookies.