ΤΟΠΙΚΑ

Σωματείο διανομέων Χανίων για καύσωνα: Όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να παύουν την εργασία  χωρίς να χάνουν το μεροκάματο

Την αναγκαιότητα λήψης μέτρων για τους διανομείς που εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Διανομέων Delivery νομού Χανίων “Ιωσήφ Σαριδάκης”. Πιο συγκεκριμένα στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

“Το τραγικό θανατηφόρο συμβάν με τον συνάδελφο στην Χαλκίδα , ο οποίος έκανε διανομή σε κατάστημα εστίασης με το ποδήλατο και πέθανε στο νοσοκομείο με συμπτώματα θερμοπληξίας , δείχνει πόσο σημαντικό είναι να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας εν μέσω καύσωνα , ο οποίος επηρεάζει και τα Χανιά το Σαββατοκύριακο 22-23/7 και στα μέσα της ερχόμενης εβδομαδας.

Την προηγούμενη εβδομάδα έπειτα από την πίεση των εργατικών σωματείων , πάρθηκε υπουργική απόφαση για συγκεκριμένα μέτρα   ασφαλείας λόγω του καύσωνα. Ελάχιστα έως καθόλου μέτρα ασφάλειας  τηρούνται στην πόλη μας , καθώς επίσης βλέπουμε και ένα παιχνίδι με τις θερμοκρασίες για το  αν θα πρέπει να κλείσει η διανομή ή όχι.

Καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν σε επικοινωνία με το σωματείο σε περίπτωση που εργοδότης αρνείται να σταματήσει την διανομή σε υψηλές θερμοκρασίες . Συνάδελφοι που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες πρέπει να παύουν την εργασία   χωρίς να χάνουν το μεροκάματο. Οι απειλές πως θα χάσουν το μεροκάματο η το ωρομίσθιο , λόγω και της αδήλωτης εργασίας πρέπει να καταγγέλονται αμέσως. Επικοινωνία στο τηλ 6986116029.

Η ΖΩΗ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

Απαιτούμε:

-Να απαγορευτεί η διανομή από 38 βαθμούς Κελσίου και άνω στον καύσωνα

-Πλήρης αποχή από την εργασία ,όταν επικρατούν συνθήκες καύσωνα , των συναδέλφων που εντάσσονται σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Πλήρης καταβολή του μεροκάματου.

-Να μην χαθεί μεροκάματο ή ημέρα άδειας.

-Να διασφαλιστούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφαλείας με ευθύνη της εργοδοσίας”.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Προσωρινή φιλοξενία στην Αγυιά για τους μετανάστες που βρέθηκαν στη Γαύδο

Σε χώρο φιλοξενίας στην Αγυιά Χανίων μεταφέρθηκαν και φιλοξενούνται οι 22 Σουδανοί μετανάστες που εντοπίστηκαν…

1 hour ago

Από το Σπολέτο της Ιταλίας στα Χανιά για… εκπαίδευση!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ένα ακόμα ευρωπαϊκό έργο “PON code: 10.6.6B-FSEPON-UM-2024-3, CUP: J34D24000320007” από το…

1 hour ago

Αθώος λόγω αμφιβολιών ο Γ. Παπαντωνίου

Aθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος για τα εξοπλιστικά των…

1 hour ago

Χανιά: Ομόφωνα ένοχος και στο Εφετείο ο οδηγός που οδηγούσε μεθυσμένος και σκότωσε 45χρονη

Σε 6 έτη φυλάκισης καταδικάστηκε από το Εφετείο, όπως και στην πρωτόδικη απόφαση, ο 50χρονος…

1 hour ago

Οι θιασώτες της κρυπτοοικονομίας ονειρεύονται τη δημιουργία «δικτυακών χωρών» που θα αντικαταστήσουν τα έθνη – κράτη

Υπάρχουν πολλοί που ανησυχούν για τις πολιτικές αναταράξεις που μπορεί να προκύψουν από τις αμερικάνικες προεδρικές…

1 hour ago

Στις 30 Σεπτεμβρίου οι εκλογές των εμπόρων της Κρήτης – Δείτε τα ονόματα των υποψηφίων

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα γίνουν οι εκλογές της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, για την ανάδειξη νέου…

1 hour ago

This website uses cookies.