Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων: Μια διαφορετική παρέλαση, ένα παλλαϊκό «ΟΧΙ»

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων χαιρετίζει τους χιλιάδες πολίτες των Χανίων που διαδήλωσαν ειρηνικά μετά το τέλος της παρέλασης λέγοντας το δικό τους «ΟΧΙ» στην τρόικα, στο ΔΝΤ, στα μνημόνια διάλυσης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, λέγοντας «ΟΧΙ» στις συμφωνίες ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και του φυσικού πλούτου της χώρας,

Η μαζική και αυθόρμητη συμμετοχή χιλιάδων Χανιωτών που από θεατές της παρέλασης έγιναν τμήμα της μεγαλειώδους διαδήλωσης που ακολούθησε στους δρόμους των Χανίων, στο Παλιό Λιμάνι και στο Κουμκαπί, έτρεψε σε φυγή όλους εκείνους τους «επίσημους» που ψήφισαν το ξεπούλημα της χώρας και τους μισθούς πείνας των 560 ευρώ για το νεοδιόριστο δάσκαλο, κι είχαν και το θράσος να έρχονται στη γιορτή μας να θέλουν να τους τιμήσουμε κιόλας!

Όλοι αυτοί που σήμερα ξεπουλάνε τη χώρα και τα δικαιώματά μας, «ξεχνάνε» να διεκδικήσουν τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει στη χώρα μας η Γερμανία για τα εγκλήματα των ναζιστικών στρατευμάτων στην Κάντανο, στο Δίστομο, στη Βιάννο, σε χιλιάδες χωριά και πόλεις της χώρας μας. «Ξεχνάνε» να διεκδικήσουν τα χρήματα των αναγκαστικών δανείων, αυτών που οι Ναζί έκλεψαν από τη χώρα και ποτέ δεν επιστράφηκαν, Κι η 28η Οκτωβρίου είναι η μέρα που πρέπει να θυμόμαστε τα εγκλήματα του ναζισμού και του φασισμού σε όλη την Ευρώπη, η μέρα να θυμόμαστε τον ηρωικό αγώνα του ελληνικού λαού, την Εθνική Αντίσταση που ακολούθησε, την αντίσταση στο ΔΝΤ και την τρόικα που χρειάζεται σήμερα.

Στο ξεκίνημα της μεγαλειώδους διαδήλωσης του χανιώτικου λαού, μοναδικό «παρατράγουδο» υπήρξε η επίθεση κρανοφόρων αστυνομικών που επιχείρησαν να σταματήσουν  την ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας μετά την παρέλαση. Αποτέλεσμα της καταστολής ήταν, μεταξύ άλλων, ο τραυματισμός μιας συναδέλφου εκπαιδευτικού που κατέληξε στο νοσοκομείο. Την ίδια ώρα, από την αρχή της κινητοποίησης η αστυνομία αγνοούσε ολιγομελή ομάδα κουκουλοφόρων τραμπούκων που προκαλούσε.

Καταδικάζουμε την επιχείρηση καταστολής της ειρηνικής διαμαρτυρίας. Θεωρούμε αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη σε μια δημοκρατία να εκφράζεται και να διαδηλώνει ειρηνικά. Κρατάμε πάντα επίκαιρο και ανοιχτό το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου ενάντια στην υποταγή και το φασισμό.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος: Ποντικάκης Φώτης
Ο  Γενικός Γραμματέας: Σακελλαρίδης Αθανάσιος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Ξεκινά η νέα κατασκηνωτική περίοδος για την Παιδική Εξοχή – Κατασκήνωση του Καλάθα

Με πυρετώδεις ρυθμούς και τις καλύτερες προδιαγραφές συνεχίζεται η προετοιμασία από τον Δήμο Χανίων και…

3 mins ago

Ετσι γίνεται το «μασάζ» από την ΤΕΡΝΑ στην Κρήτη

Του Μάριου Διονέλλη Αποκαλυπτική για τις μεθοδεύσεις κατευνασμού των αντιδράσεων για τα φαραωνικά έργα βιομηχανικών…

8 mins ago

Στη φίλη της Οδού Κορνάρου (Φανή Παρασκάκη)

Της Νότας Ντουντουλάκη Εχω την αίσθηση πως , φεύγοντας οι άνθρωποι που για χρόνια υπήρχαν…

24 mins ago

Η ώρα της Ουγγαρίας: Ο ευρωσκεπτικιστής Ορμπάν αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ

Με το σύνθημα «Να κάνουμε ξανά μεγάλη την Ευρώπη» («Make Europe Great Again», διασκευή του…

2 hours ago

Θεσσαλονίκη: Αγκαλιά o οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού μαζί με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ και τον επικεφαλής της Pfizer στο Europride

Στην παρέλαση του Europride το απόγευμα του Σαββάτου στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε ο οικονομικός σύμβουλος του…

2 hours ago

Σπιτικές προτάσεις

Χοχλιοί μπουμπουριστοί Τώρα οι χοχλιοί είναι στουμπωμένοι. Τους καθαρίζομε με το μαχαίρι βγάζοντας την μεμβράνη…

2 hours ago

This website uses cookies.