Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών: Να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό, να βαδίσουμε στο δρόμο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου βρίσκει τη χώρα μας να επιστρέφει σε αλήστου μνήμης εποχές, με τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες και κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των πολιτών να απειλούνται από τα μνημόνια που υπογράφουν κι εφαρμόζουν ΕΕ – ΔΝΤ και  τρόικες κι από την επανεμφάνιση του ναζισμού και του φασισμού, που, συμπλέοντας με το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες, αμφισβητεί στοιχειώδη δικαιώματα: το δικαίωμα στο συνδικαλισμό και στη συλλογική εκπροσώπηση, το δικαίωμα όλων στην εργασία, την ισότητα και την αλληλεγγύη των λαών, το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία για όλους.

Ζητάνε να θυσιάσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των προηγούμενων χρόνων για να σωθούν οι τράπεζες και για να μπορεί ανεξέλεγκτο το κεφάλαιο να εκμεταλλευτεί το δημόσιο και φυσικό πλούτο της χώρας, με τριτοκοσμικές εργασίας για τους εργαζόμενους και με εκατομμύρια άνεργους.

Το Νοέμβρη του ’73 ο λαός και η νεολαία ξεσηκώθηκαν ενάντια στη Χούντα μέσα στις αφόρητες συνθήκες του περιορισμού των ελευθεριών και της οικονομικής κρίσης που δημιούργησε το πετρελαϊκό κραχ. Μαζί με το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» ακούστηκε δυνατά και το «Λαέ πεινάς, γιατί τους προσκυνάς». Τότε οι συνταγματάρχες, αφού χρησιμοποίησαν τους Μαρκεζίνηδες και μερικά ακόμη καμένα χαρτιά μιας μετάβασης προς μια δημοκρατία – φενάκη, έριξαν στους δρόμους τους λοχίες και τα τανκς.

Σήμερα, το Νοέμβρη του 2012,  το μπλοκ του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης με πρόσχημα την κρίση του χρέους υπερασπίζεται την ασυδοσία των αγορών περιστέλλοντας και γελοιοποιώντας τη δημοκρατία και τα δικαιώματα. Τα τανκς μόνο αντικαταστάθηκαν από τα think tanks του νεοφιλελευθερισμού και των τραπεζιτών.

Δε μας πείθουν. Ο κόσμος της εκπαίδευσης, μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και τη νεολαία θα δώσει και αυτή τη μάχη για να πέσει κι αυτή η κυβέρνηση της δανειακής σύμβασης, του μνημονίου και των τραπεζών.

Η αρχή θα γίνει τη 17η Νοέμβρη.  Λύση υπάρχει: Η διαγραφή του χρέους, η εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, η απαγόρευση των απολύσεων, κ φορολόγηση του κεφαλαίου

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών ν. Χανίων καλεί τα μέλη του να πάρουν δυναμικά μέρος στην πορεία του Πολυτεχνείου διεκδικώντας:

  • Να ανατραπεί η πολιτική του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης
  • Να υπερασπιστούμε τη Δημόσια Παιδεία και τις δημοκρατικές κατακτήσεις
  • Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα όλων στη δουλειά, στη δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Κοινωνική Ασφάλιση.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί το Σάββατο 17/11/2012 στις 6.00 το απόγευμα στην Πλατεία Αγοράς για να τιμήσουμε τους αγωνιστές του Νοέμβρη και την επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                                                    Ο  Γενικός Γραμματέας

Ποντικάκης Φώτης                                       Σακελλαρίδης Αθανάσιος

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ | ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Του Στρατή Παπαμανουσάκη

Του Στρατή Παπαμανουσάκη «Τη υπερμάχω στρατηγώ τα νικητήρια, ´Ως λυτρωθείσα των δεινών ευχαριστήρια, Αναγράφω σοι…

1 hour ago

Γιορτή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κληρονομιάς για την Ψυχή των Σφακίων | Φωτός

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τριήμερη Γιορτή Περιβάλλοντος, Πολιτισμού και Κληρονομιάς που διοργανώθηκε από την…

2 hours ago

Παρουσία και …απουσίες με νόημα (;) στην ομιλία Ανδρουλάκη στα Χανιά

Ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος Νίκος Ανδρουλάκης βρέθηκε την Κυριακή στα…

2 hours ago

Μαρία Καρυστιανού για συναυλία για τα Τέμπη: «Κρίμα που αμαυρώνεται από ανθρώπους με ίδιο πόνο»

Θέση για τη συναυλία για τα Τέμπη, που θα πραγματοποιηθεί στο Καλλιμάρμαρο στις 11 Οκτωβρίου πήρε,…

2 hours ago

Με μια μεγάλη γιορτή στο κέντρο του Ενετικού Λιμανιού ολοκληρώθηκε o 3ος χρόνος της Παραδοσιακής Στράτας του Δήμου Χανίων | Φωτός

Με μια μεγάλη γιορτή, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και την παρουσία εκπροσώπων από διάφορους φορείς…

4 hours ago

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης

Μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορικών…

4 hours ago

This website uses cookies.