Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών ν. Χανίων: Όχι στην ομηρία αγωνιστών ενάντια στο μνημόνιο

Καταγγέλλουμε την αναδρομική άσκηση διώξεων σε 9 αγωνιστές που συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στις 10 – 11 Φλεβάρη του 2012 και στην πορεία που κατέληξε στην κατάληψη του κτηρίου της Αντιπεριφέρειας καθώς και σε 3 διαδηλωτές που συμμετείχαν στη διαδήλωση που έγινε στις 25 Μαρτίου του 2012.

Συγκεκριμένα, μεθοδεύεται δίωξη εις βάρος εννέα κοινωνικών αγωνιστών, ανάμεσα στους οποίους είναι και μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και του Συλλόγου μας και συνολικά 4 εκπαιδευτικοί, για την κατάληψη του κτηρίου της Νομαρχίας τον περασμένο Φλεβάρη.

Οι διώξεις αυτές είναι αυθαίρετες, πολιτικές διώξεις. Οι διωκόμενοι έχουν επιλεχθεί σκοπίμως με μοναδικό κριτήριο τη συμμετοχή τους στους εργατικούς και νεολαιίστικους  αγώνες. Στοχοποιούνται συγκεκριμένοι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί χώροι. Επιχειρείται με αυτό τον τρόπο η ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων και η τρομοκράτηση των εργαζομένων.

Μπροστά στο διογκούμενο κίνημα των εργαζομένων για την ανατροπή των μνημονίων που προσπαθούν να μας επιβάλλουν οι τρόικες εσωτερικού και εξωτερικού, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί  το μόνο όπλο που της έχει απομείνει την αστυνομική βία των ΜΑΤ και τα δικαστήρια, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ βρίσκεται σε πλήρη απομόνωση από τη συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία  και προσπαθεί να περάσει ένα σχέδιο που αποβλέπει στη σωτηρία των τραπεζών και την πλήρη εξόντωση του λαού.

Διογκώνουν την καταστολή καταργώντας στοιχειώδεις κατακτήσεις και δικαιώματα όπως αυτό της αθωότητας μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Στο Μνημόνιο 3 που ψήφισαν προβλέπεται διάταξη σύμφωνα με την οποία, για όσους Δημοσίους υπαλλήλους εκκρεμεί ΕΔΕ, τίθενται σε διαθεσιμότητα και αργία για ένα χρόνο. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου έχει οδηγήσει στο να τεθεί συνάδελφος σε αργία γιατί έπραξε στο ζήτημα των απουσιών υπέρ των μαθητών του, ως όφειλε.

Ζητάμε την παύση των διώξεων και την άμεση απαλλαγή όλων των διωκόμενων.

Να σταματήσει τώρα η ομηρία και οι ΕΔΕ που οδηγούν σε διαθεσιμότητα τους συναδέλφους.

Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της πόλης, τις Ομοσπονδίες της εκπαίδευσης, να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης σε όλους τους διωκόμενους και να απαιτήσουν την απαλλαγή τους από όλες τις κατηγορίες.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος: Φώτης Ποντικάκης

Ο Γενικός Γραμματέας: Αθανάσιος Σακελλαρίδης

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Το δημογραφικό πέρα από ευχολόγια

Του Αργύρη Αργυριάδη, Δικηγόρου Τα πράγματα είναι απλά. Οι αριθμοί - όχι βέβαια πάντα -…

11 hours ago

Καρκίνος: Θα μπορεί να ανιχνεύεται 7 χρόνια πριν τη διάγνωση

Δύο βρετανικές μελέτες, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Communications», εντόπισαν πρωτεΐνες στο αίμα οι…

11 hours ago

Προεκλογική Εκδήλωση της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Χανίων με Κουντούρα, Παπαργυρόπουλο, Τσίπρα και Λεκατσά

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ –Π.Σ. οργανώνει Προεκλογική εκδήλωση  συζήτηση την Τετάρτη 22 Μαΐου…

11 hours ago

Συνάντηση Ν. Καλογερή με Υφυπουργό Υποδομών – Τι συζήτησαν

Τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νίκο Καλογερή επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Νίκος Ταχιάος…

12 hours ago

Κουτσούμπας για Συμφωνία Πρεσπών: Ήταν απόφαση των ΗΠΑ και άλλων “συμμάχων” μας στο ΝΑΤΟ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι στην ΕΕ και μπορεί να αποκαλύπτει τις οδηγίες,…

12 hours ago

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

12 hours ago

This website uses cookies.