ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Χανίων: Σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά δε μπορεί να μας ικανοποιεί

Δύο δίκες εκπαιδευτικών μονοπώλησαν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην Κρήτη τον τελευταίο καιρό. Στην πρώτη υπόθεση, δασκάλα σε δημοτικό στα Χανιά υπέστη ξυλοδαρμό από γονέα ενώ στη δεύτερη μηνύθηκαν νηπιαγωγοί επειδή δίδαξαν εγκεκριμμένο μάθημα σεξουαλικής αγωγής.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χανίων συμμετείχε σε συγκεντρώσης συμπαράστασης κατά τη διεξαγωγή των δικών και σε σχετικό κείμενο σημειώνει ότι «οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μένουμε απροστάτευτοι χωρίς νομικό πλαίσιο και διδάσκοντας σε σχολικές μονάδες οι οποίες υπολειτουργούν» για να αναφέρει πάντως ότι θέλουν τους γονείς σύμμαχους στον αγώνα για ένα καλύτερο σχολείο:

«Μοιράζονται τις αγωνίες μας για το μέλλον των παιδιών τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους και η προσφορά τους στο σχολείο. Όμως, ο ρόλος τους είναι διακριτός και σταματά εκεί που αρχίζει η ευθύνη του εκπαιδευτικού.»

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα παρευρέθηκε εις ένδειξη στήριξης τόσο στην εκπαιδευτικό που δέχτηκε την βάναυση δολοφονική επίθεση και η υπόθεση δικάζονταν χτες, Δευτέρα 21 Οκτωβρίου, όσο και στις 4 συναδέλφισσες νηπιαγωγούς οι οποίες μηνύθηκαν με την κατηγορία <<πρόκλησης ψυχολογικών τραυμάτων>> σε μαθητή κατά την διδασκαλία του μαθήματος <<Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις >>.

Η απόφαση του δικαστηρίου και η ποινή που επεβλήθη στον δράστη, για 4 χρόνια χωρίς αναστολή, ο οποίος αντιμετώπιζε έξι κατηγορίες για: επικίνδυνες σωματικές βλάβες, φθορά ξένης περιουσίας, απειλή και εξύβριση κατά της δασκάλας, ενδοοικογενειακή απειλή κατά της συζύγου του, παραβίαση δικαστικής απόφασης ασφαλιστικών μέτρων, είναι σεβαστή αλλά δεν μπορεί να μας ικανοποιεί. Τόσο οι εκπαιδευτικοί όσο και οι μαθητές μας μένουμε απροστάτευτοι χωρίς νομικό πλαίσιο και διδάσκοντας σε σχολικές μονάδες οι οποίες υπολειτουργούν. Ελλείψεις καταγράφονται καθημερινά σε εκπαιδευτικό αλλά και σε βοηθητικό προσωπικό. Αν σε όλα αυτά συνυπολογιστούν και τα προβλήματα της σχολικής στέγης, η υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων και οι συνεχείς περικοπές από την πλευρά της κυβέρνησης, το παζλ της εκπαίδευσης δεν φαίνεται να τελειώνει.

Το δεύτερο περιστατικό που εκδικάστηκε σήμερα Τρίτη 22 Οκτωβρίου αποτελούσε ένα από τα πολλά περιστατικά επιδίωξης εμπλοκής εξωσχολικών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Παρόλο που η δική αναβλήθηκε για τις 16 Ιούνη, οι εκπαιδευτικοί θα είμαστε εκεί να υποστηρίξουμε τον παιδαγωγικό ρόλο και να καταθέσουμε την επιστημονική διάσταση επί του θέματος. Είναι οξύμωρο ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το Αναλυτικό Πρόγραμμα του νηπιαγωγείου, εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και βραβευμένο με Παγκόσμια διάκριση, να μην χαίρει της αναγνώρισης που πρέπει.

Οι γονείς είναι σύμμαχοί στον αγώνας μας για ένα καλύτερο σχολείο. Μοιράζονται τις αγωνίες μας για το μέλλον των παιδιών τους και είναι σημαντικός ο ρόλος τους και η προσφορά τους στο σχολείο. Όμως, ο ρόλος τους είναι διακριτός και σταματά εκεί που αρχίζει η ευθύνη του εκπαιδευτικού.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν…

46 mins ago

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευση με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας…

51 mins ago

Eurovision: «Εξαφάνισε» τον Ολλανδό Joost η EBU «μέχρι νεωτέρας» επειδή διαμαρτυρήθηκε όταν μίλησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

«Θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, το Σάββατο, καθώς…

53 mins ago

Ιδιοκτήτες Airbnb: «Tαφόπλακα για την βραχυχρόνια μίσθωση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού» – Μόλις το 2% των ακινήτων στην Αθήνα στην βραχυχρόνια

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΛΟΙΑΡΙΔΗ Ανησυχία προκαλεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για τη βραχυχρόνια μίσθωση στους…

2 hours ago

Θρίλερ με νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα – Υπό κράτηση και έρευνα οι γονείς, φέρονται να το δολοφόνησαν

Φρίκη στη Βραυρώνα καθώς βρέφος φέρεται να δολοφονήθηκε από τους γονείς του. Συνελήφθησαν και οι…

2 hours ago

Τουρκικά ΜΜΕ: Ο Ερντογάν θα θέσει στον Μητσοτάκη τον διαμοιρασμό του πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου

Λίγα 24ωρα απομένουν για την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα και τη…

2 hours ago

This website uses cookies.