ΤΟΠΙΚΑ

Σύλλογος Λογιστών Χανίων: Η Προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο! Για άλλη μια φορά η ΑΑΔΕ τα έκανε μαντάρα!

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Χανίων αναφέρει τα εξής:

Εκατομμύρια e mails στάλθηκαν την Κυριακή 23/06/2024 από την ΑΑΔΕ σε όλους τους επιχειρηματίες   της Ελλάδας  με το παρακάτω κείμενο,  δημιουργώντας πανικό και σύγχυση  τόσο στους ίδιους τους επαγγελματίες όσο και στους λογιστές τους , που κλήθηκαν «να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα» εξαιτίας τους!!

Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με διαθέσιμα στοιχεία που τηρούνται στα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, δεν έχετε διασυνδέσει το ταμειακό σας σύστημα με το/τα τερματικά POS που διαθέτει η επιχείρησή σας.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία ολοκλήρωσης της διασύνδεσης εκπνέει την 1η Ιουλίου 2024 και η μη διασύνδεση επισύρει πρόστιμο ύψους δέκα χιλιάδων (10.000) ή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ, ανάλογα με το λογιστικό σύστημα (απλογραφικό ή διπλογραφικό) που είστε υπόχρεοι να τηρείτε.

Σε περίπτωση που δεν έχετε έρθει σε επικοινωνία με τον συνεργάτη σας που κατασκευάζει ή υποστηρίζει τεχνικά το Εμπορικό/Λογιστικό πρόγραμμα διαχείρισης (ERP) της επιχείρησής σας, προκειμένου να προγραμματίσετε ραντεβού διασύνδεσης εντός Ιουνίου του/των POS με το ERP που συνεργάζεται με Φορολογικό Ηλεκτρονικό Μηχανισμό (ΦΗΜ) σας ή τον Πάροχο Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης παρακαλούμε να το πράξετε άμεσα.

Αν έχετε ήδη διασυνδέσει το ταμειακό σας σύστημα με το/α POS, παρακαλούμε αγνοήστε αυτό το μήνυμα.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και τη συνεργασία σας.

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Το κείμενο στάλθηκε μαζικά σε όλους τους επιχειρηματίες ακόμα ΚΑΙ σε εκείνους ΔΕΝ έχουν καν υποχρέωση διασύνδεσης των POS που κατέχουν.

Στη συνέχεια κι αφού ήδη είχε δημιουργηθεί αναστάτωση σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και εξάντληση στους λογιστές που έπρεπε να εξηγήσουν στους πελάτες τους ότι το μήνυμα ήταν μαζικό και ότι δεν τους αφορά, χάνοντας πολύτιμο χρόνο από την σύνταξη των  φορολογικών δηλώσεων που φέτος ειδικά υποβάλλονται εντος ασφυκτικών προθεσμιών , ένα νέο mail από την ΑΑΔΕ στάλθηκε πάλι μαζικά στις 25/06 σε μια απέλπιδα προσπάθεια της Διοίκησης να «μπαλώσει» την προχειρότητα της.

«Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,

Σε συνέχεια του από 22/6/2024 μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που λάβατε, για την υποχρέωση διασύνδεσης ERP – POS, εφόσον σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία δεν έχετε υποχρέωση χρήσης Φορολογικού Ηλεκτρονικού Μηχανισμού (ΦΗΜ), παρακαλούμε να το αγνοήσετε.

Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο και τη συνεργασία σας».

Εάν υπάρχει ΕΝΑΣ φορέας που γνωρίζει την ύπαρξη ή όχι Ταμειακής Μηχανής , την ύπαρξη ή όχι POS  και  το αν αυτά είναι διασυνδεμένα μεταξύ τους, είναι η ΑΑΔΕ !!

Από την άλλη, αν δεχθούμε ότι δεν το γνωρίζει ………….τότε έχουμε σίγουρα τεράστιο πρόβλημα!!!

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν το mail της 23/06  και τις «απειλές» που αυτό περιείχε …….. είχε προηγηθεί ένα άλλο στις 21/06 , πάντα πάλι με τις σχετικές «απειλές» του

Αγαπητή κυρία / Αγαπητέ κύριε,

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων είστε κάτοχος/χρήστης Ειδικής/ών Ασφαλούς/ών Φορολογικής/ων Διάταξης/εων Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ). Με την παρούσα σας υπενθυμίζουμε ότι έχετε υποχρέωση παύσης χρήσης ΕΑΦΔΣΣ έως και την 1.7.2024 και από τις 2.7.2024 υποχρέωση χρήσης λοιπών τύπων ΦΗΜ ή Παρόχου υπηρεσιών ηλεκτρονικής έκδοσης στοιχείων.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εφόσον δεν προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες ως ανωτέρω και σε περίπτωση έκδοσης στοιχείων λιανικής πώλησης από ΦΗΜ που δεν λειτουργεί με εγκεκριμένες προδιαγραφές, δύναται να επιβληθεί πρόστιμο ίσο με το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) επί του μέσου όρου των εσόδων της επιχείρησή σας όπως αυτά προκύπτουν από τον μέσο όρο των δηλωθέντων εσόδων των τριών (3) τελευταίων φορολογικών ετών…………

Αναρωτιόμαστε λοιπόν……… μπορεί η ΑΑΔΕ να μας υποδείξει από που μπορούν οι επιχειρήσεις να προμηθευτούν τους νέους  ΕΑΦΔΣΣ-ΦΗΜΑΣ προκειμένου να μην τους επιβληθεί το ανωτέρω πρόστιμο?

Εν αναμονή εξελίξεων και απαντήσεων ……..υποθέτουμε  πάλι με ένα μαζικό mail……….

Μ  ε     ε  κ  τ  ί  μ  η  σ  η

εκ του Συλλόγου Αδειούχων Λογιστών Φοροτεχνικών Ν. Χανίων

Η Πρόεδρος Σαριδάκη  Μαρίνα

Η Αντιπρόεδρος Δασκαλάκη Αθηνά

Ο Γραμματέας  Μυλωνάκης Εμμανουήλ

Ο Ταμίας   Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος

Το Μέλος   Σγουράκη Ευφροσύνη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τριπλάσιες από τον μέσο όρο 14 ετών, οι εκτάσεις που κάηκαν έως τώρα τον Ιούνιο

Καταστροφικές ήταν, έως τώρα οι συνέπειες του καυτού Ιούνιου που διανύουμε, καθώς -χωρίς να έχει…

10 hours ago

Ξεσπά η μητέρα της Έμμας για την παράσυρση κι εγκατάλειψη 17χρονης – «Έχουμε πιάσει πάτο»

Σοκαριστικές είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η παράσυρση της 17χρονης στην Λεωφόρο…

11 hours ago

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Αν θες να δοκιμάσεις έναν άνθρωπο, δώσε του εξουσία – Δεν μετανιώνω που παραιτήθηκα»

Στην τελετή αποφοίτησης του Koc University στην Κωνσταντινούπολη μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, με την ευκαιρία και της…

11 hours ago

Φωτιά στην Παχιά Άμμο της Παλαιόχωρας

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική από φωτιά που εκδηλώθηκε αργά το απόγευμα στην Παλαιόχωρα, την ώρα…

11 hours ago

Κρήτη: Ξεπέρασαν τα 100 χλμ την ώρα οι ριπές του ανέμου

Τα 105 km/h  έφθασαν οι ριπές των θυελλωδών βοριάδων το Σάββατο 29.06.24 στον Πλακιά Ρεθύμνου, σύμφωνα…

11 hours ago

Ράπτη: Η Κρήτη πρωταγωνιστεί στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ – Καινοτομώ»

"Η Κρήτη πρωταγωνιστεί, με μεγάλη απορρόφηση πόρων, στη δράση του Προγράμματος «Ερευνώ - Καινοτομώ». Αυτό…

11 hours ago

This website uses cookies.