Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Σύμμαχος της Χρυσής Αυγής η… JP Morgan

Έναν (απρόσμενο;) σύμμαχο βρήκε η Χρυσή Αυγή στο θέμα των διώξεων κατά στελεχών της και του χαρακτηρισμού της ως εγκληματικής οργάνωσης: Την αμερικανική επενδυτική τράπεζα JPMorgan.

Στην πρόσφατη έκθεσή της Global Data Watch, η JP Morgan αναλύει μεταξύ άλλων την πολιτική κατάσταση στις χώρες της Ευρωζώνης, παρατηρώντας την αύξηση της επιρροής των «μη παραδοσιακών» κομμάτων λόγω της κρίσης, καθώς τα παραδοσιακά κόμματα υφίστανται βαριές απώλειες. Στα «μη παραδοσιακά κόμματα» για την Ελλάδα κατατάσσονται όλα τα κόμματα πλην της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Κατόπιν, η επενδυτική τράπεζα προχωρά σε πιο συγκεκριμένες εκτιμήσεις για το 2014 ανά χώρα. Για την Ελλάδα, λοιπόν, η JP Morgan αναφέρει: «Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση είναι αυτή τη στιγμή απασχολημένη με μία προσπάθεια περιορισμού της Χρυσής Αυγής (μίας ακροδεξιάς ομάδας). Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει κινδύνους στην κοινωνική σταθερότητα, και την πιθανότητα να γυρίσει μπούμερανγκ, αν το κράτος θεωρηθεί πως περιορίζει τη νόμιμη πολιτική έκφραση».

Συνεχίζοντας, η JP Morgan παρατηρεί πως η τάση υποστήριξης «μη παραδοσιακών» κομμάτων δεν πρόκειται να υποχωρήσει, και έτσι το κυνήγι της Χρυσής Αυγής μπορεί να οδηγήσει τους πιο «ριζοσπαστικούς» (όπως τους αναφέρει) ψηφοφόρους σε άλλα κόμματα, ενώ το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, τη στιγμή που όλες οι παρατάξεις αντιστέκονται όλο και περισσότερο στη λιτότητα και ζητούν ελάφρυνση χρέους, προκαλεί ξεκάθαρους κινδύνους τόσο για την εσωτερική σταθερότητα της χώρας, όσο και για τις δύσκολες διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Συμπέρασμα: Αφήστε ελεύθερη τη Χρυσή Αυγή και σταματήστε να γκρινιάζετε για τη λιτότητα. Για την πολιτική σταθερότητα ρε γαμώτο…

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Τι θα ζητήσει ο Μητσοτάκης από την Κομισιόν για τις τιμές των πολυεθνικών

Το 78% των Ελλήνων πολιτών δηλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco, ότι η ακρίβεια είναι το βασικό…

6 mins ago

Ερώτηση «Ελληνικής Λύσης»: «Η Κρήτη και όλο το νότιο Αιγαίο χωρίς δημόσια Παιδοψυχιατρική Κλινική»

Η βουλεύτρια Β’ Πειραιώς του κόμματος της Ελληνικής Λύσης κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας…

8 mins ago

Γερμανία: Ριχνει το TikTok τους 16άρηδες ψηφοφορους στην αγκαλιά της ακροδεξιάς;

Η Γερμανία είναι μία από τις χώρες που έχει μειώσει κατά πολύ το όριο της ηλικίας…

19 mins ago

Γιατί δεν μπορούσε να φωνάξει βοήθεια ο Αλγερινός που για 26 χρόνια ήταν όμηρος δίπλα στο σπίτι του

Της Νίκης Μπακούλη Μεταξύ των διεθνών ειδήσεων που ξεχώρισαν την Παρασκευή είναι η εξεύρεση ενός…

22 mins ago

Η κρητική γη εκπέμπει SOS – Δραματικές μειώσεις στις βροχοπτώσεις

Από μείωση σε μείωση "πάνε" τα υδάτινα αποθέματα νερού άρδευσης στην Κρήτη, με τις αυτονόητες συνέπειες για…

24 mins ago

This website uses cookies.