Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013»

Το πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το  ΕΤΠΑ συζητήθηκε χθες στο πλαίσιο σύσκεψης που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης. Στην σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο διευθυντής του ΕΛΚΕΘΕ Κώστας Ντούνας,  υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και εκπρόσωποι της εταιρείας “Diopsis” η οποία και θα καταρτίσει το σχετικό φάκελο, αποφασίστηκε η σύνταξη της πρότασης για την προστασία της υποθαλάσσιας βιοποικιλότητας στην περιοχή των Αστερουσίων να έχει υποβληθεί το αργότερο μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Από το νησί της Κύπρου στο πρόγραμμα «Ελλάδα-Κύπρος 2007-2013»  θα συμμετέχει κοινότητα από την επαρχία της Πάφου.

Επισημαίνεται ότι αντικείμενο του προτεινόμενου έργου είναι αφενός η διερεύνηση των περιβαλλοντικών απειλών που αντιμετωπίζουν οι δυο περιοχές ιδιαίτερα όσον αφορά τα υποθαλάσσια υποσυστήματα στην Κρήτη και στην Κύπρο, και αφετέρου η διατύπωση προτάσεων για την διατήρηση των οικοσυστημάτων και την ήπια αξιοποίησή τους σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές πολιτικές για την αειφόρο ανάπτυξη.

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ευριπίδης Κουκιαδάκης «στηρίζουμε κάθε δράση που στοχεύει στην προστασία και στην ανάδειξη του φυσικού κάλους του νησιού μας με σεβασμό πάντα στην ορθολογική διαχείριση των φυσικών μας πόρων αλλά και στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας».

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Δικαίωμα στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

Οιδρυτής του αποκαλυπτικού ιστότοπου WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ, μπορεί να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του…

9 hours ago

3η Γιορτή Αθλητισμού στην Γαύδο

Ο Δήμος Γαύδου στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Αθλητισμού στο νησί της Καλυψούς, την ακριτική Γαύδο, προκηρύσσει τους…

10 hours ago

Στο Κ.Α.Σ. η μελέτη για κατασκευές σκίασης και εξοπλισμού στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων

Ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, μετέβη σήμερα στην Αθήνα για να συμμετάσχει σε συνεδρίαση του…

10 hours ago

Χανιά: Λουκέτο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό Κέντρο

Συνεργεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση που δραστηριοποιείται ως Αθλητικό…

10 hours ago

Οι Έλληνες της ηλικιακής ομάδας 25 – 34 είναι οι πιο πιεσμένοι οικονομικά στην ευρωζώνη – Ζουν στα παιδικά τους δωμάτια

Το ποσοστό των εργαζόμενων νέων που ζουν με τους γονείς τους στην ΕΕ έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια,…

10 hours ago

ChatGPT-4ο: Επανάσταση στο AI – Τι υπόσχεται το νέο μοντέλο

Τη χρήση του δημοφιλούς chatbot της, ChatGPT, επεκτείνει η OpenAI λανσάροντας ένα νέο μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που υπόσχεται…

11 hours ago

This website uses cookies.