Οι τιμές λιπαρών οξέων που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική αγορά αφού, δίνουν την δυνατότητα στα αποσμημένα λάδια χαμηλής ποιότητας κυρίως Ιταλών και Ισπανών να διακινούνται ως εξαιρετικά παρθένα.
Ο κ. Βαλυράκης ζητά να εξασφαλιστεί τυποποίηση προϊόντος για το εξαιρετικά παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο με ειδικές εθνικές προδιαγραφές έτσι ώστε, να διαφυλαχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα της μοναδικής ποιότητας του λαδιού μας.
Ο Χανιώτης πολιτικός αναφέρει μεταξύ άλλων στην ερώτηση του ότι «στον κανονισμό 61/2011 της ΕΕ “σχετικά με τον προσδιορισμό των χαρακτηριστικών των ελαιολάδων και των πυρηνελαίων καθώς και με τις μεθόδους προσδιορισμού”, τίθενται για πρώτη φορά υψηλές τιμές που αφορούν την περιεκτικότητα του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FΑΜΕ) και αιθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FΑΕΕ). Η προσθήκη αυτή είναι πολύ σημαντική διότι η περιεκτικότητα των ενώσεων αυτών αποτελεί σοβαρή παράμετρο εντοπισμού ελαιολάδων που έχουν υποστεί τη διαδικασία της απόσμησης.
Σύμφωνα με τον κανονισμό -καταλήγει ο κ. Βαλυράκης- ελαιόλαδο με άθροισμα εστέρων το οποίο δεν υπερβαίνει τα 75mg/kg μπορεί να χαρακτηριστεί νόμιμα ως εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, την στιγμή που στο ελληνικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο το άθροισμα των μεθυλεστέρων και των αιθυλεστέρων δεν υπερβαίνει τα 25-30mg/kg».
Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…
Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…
του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…
Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…
Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…
Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…
This website uses cookies.