Σ. Δανέλλης: «Δεν απαντώνται τα προβλήματα προστασίας της αξιοπρέπειας και της υγείας των επιβατών»Σ. Δανέλλης: «Δεν απαντώνται τα προβλήματα προστασίας της αξιοπρέπειας και της υγείας των επιβατών»

Σοβαρή ανησυχία αναφορικά με τη θεσμοθέτηση των επίμαχων σαρωτών σώματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο εξέφρασε σε σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού του ΕΚ, Σπύρος Δανέλλης. Σχολιάζοντας την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη χρήση των σαρωτών στα αεροδρόμια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στην «πρωτόγνωρη βιασύνη» με την οποία υιοθετούνται οι σαρωτές, όταν παραμένουν ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητά τους, τις συνέπειές τους για την υγεία και την αξιοπρέπεια των επιβατών.

Όσον αφορά συγκεκριμένα το θέμα της υγείας, ο έλληνας ευρωβουλευτής εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με την απόφαση της Επιτροπής να ζητήσει τη γνωμοδότηση της ειδικής επιτροπής της Ε.Ε. για τους νέους κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Ο Σπύρος Δανέλλης σε συνεργασία με τη βουλευτή Τάνια Φαγιόν είχαν ζητήσει αυτή τη γνωμοδότηση από το Μάρτιο του 2011. Όπως τόνισε, «είναι λυπηρό πως η γνωμοδότηση αυτή αφορά μόνο έναν τύπο σαρωτή, ενώ θα έπρεπε να αποτελούσε τμήμα μιας πιο διεξοδικής μελέτης για την ασφάλεια και τη σκοπιμότητα των σαρωτών».

Βάση της πρότασης της Επιτροπής, οι σαρωτές σώματος θα προστεθούν στην επίσημη λίστα μέσων ασφαλείας των αεροδρομίων. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προς υπεράσπιση των δικαιωμάτων των επιβατών, είχε ζητήσει σε έκθεσή του από την Επιτροπή να επιβληθεί η χρήση τεχνολογίας που δεν εμφανίζει το σώμα του επιβάτη, παρά μόνο μία φιγούρα. Η Επιτροπή δε θεσμοθέτησε τον περιορισμό, ωστόσο κάθε κράτος μέλος διατηρεί το δικαίωμα χρήσης ή μη-χρήσης σαρωτών, όπως και της χρήσης οποιασδήποτε μη-ιονίζουσας τεχνολογίας.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

MRB: Πέμπτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ – Συμφωνούν με την αποπομπή Κασσελάκη οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανεβαίνει ο Πολάκης στη μάχη διαδοχής

Την αλλαγή στους συσχετισμούς του πολιτικού σκηνικού καταγράφει η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του Open. Την…

6 hours ago

“Ο Θεός της Σφαγής” από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης από τις 2 Οκτώβρη – Δείτε το τρέιλερ

Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης συνεργάζεται για δεύτερη φορά με τον σκηνοθέτη Μάνο Βαβαδάκη, μετά την πετυχημένη «Πανώρια» του…

7 hours ago

Η στέγη παραδομένη στην αγορά, η «γενιά των ενοικιαστών» χωρίς κρατική μέριμνα

του Θάνου Καμήλαλη Η Ελλάδα είναι σταθερά η χώρα με το υψηλότερο κόστος στέγασης σε…

8 hours ago

Νίσυρος: Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του

Με απέλαση απειλείται ο πατέρας που είχε καταγγείλει αρχαιοφύλακα για παρενόχληση του γιου του στη…

8 hours ago

Σοκ από ψήφισμα στο Ευρωκοινοβούλιο: Η Ουκρανία πρέπει να είναι σε θέση να πλήξει νόμιμους στρατιωτικούς στόχους στη Ρωσία – Με πυρηνικό παγκόσμιο πόλεμο προειδοποιεί η Μόσχα

Σε ψήφισμά του, το Κοινοβούλιο ζητά να αρθούν οι περιορισμοί που εμποδίζουν την Ουκρανία να χρησιμοποιήσει δυτικά…

8 hours ago

Οπαδοί της Celtic στο λαό της Παλαιστίνης: «You ‘ll never walk alone»

Ηκερκίδα της Celtic FC στον αγώνα με τη SK Slovan Bratislava για το UEFA Champions League στη…

8 hours ago

This website uses cookies.