ΕΛΛΑΔΑ

Τέλος οι Πανελλήνιες για την είσοδο σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Τα πάνω κάτω έρχονται στην Παιδεία και ειδικότερα στον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου καταργούνται σταδιακά  οι Πανελλήνιες.

Ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι οι μαθητές που σήμερα φοιτούν στην Α΄ Λυκείου θα μπουν στα πανεπιστήμια με βάση τον βαθμό του απολυτηρίου. Ωστόσο το σύστημα των εξετάσεων, για ένα διάστημα θα διατηρηθεί σε μια σειρά σχολών.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο υπουργός Παιδείας στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»  αναφέρει πως από τον Ιούνιο του 2020 η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θα εξαρτάται από τον βαθμό του απολυτηρίου του Λυκείου. Ωστόσο οι εξετάσεις δεν θα καταργηθούν για μια σειρά σχολών, καθώς όπως είπε ο υπουργός Παιδείας «θα διατηρήσουμε για ένα διάστημα το καθεστώς με τις Ιατρικές, τις Νομικές και τα Πολυτεχνεία».

Τέλος ο κ. Γαβρόγλου μίλησε και για δημιουργία διετών προγραμμάτων σπουδών που θα παρέχουν πιστοποιητικά ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τα οποία θα συνδέονται με τα Επαγγελματικά Λύκεια.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κοτζιάς: Δεν μπορώ να βλέπω Αντώναρο και Σπηλιωτόπουλο να λένε την Αριστερά «χουντική»

Σφοδρή επίθεση στα δυο – προερχόμενα από την Ν.Δ- στελέχη που βρίσκονται στο επιτελείο του Στέφανου…

2 hours ago

Τραγωδία στα Χανιά: 65χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε πηγάδι

Τραγικό τέλος στην αναζητήση 65χρονου άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε πηγάδι στην περιοχή του…

2 hours ago

Δυο φαμίλιες, μια εγκληματική οργάνωση και …επώνυμοι πελάτες για τις …κόκες

Το νέο «αίμα» των εγκληματικών ομάδων διακίνησης κόκας στο Ηράκλειο επιχειρεί να «χτυπήσει» η Δίωξη Ναρκωτικών…

2 hours ago

«Επιμελητήριο με Μέλλον»: Ιδρύθηκε στα Ταμπακαριά ο νέος επιμελητηριακός συνδυασμός Χανιωτών επιχειρηματιών με επικεφαλής τον Αντώνη Ροκάκη | Φωτός+Βίντεο

Περισσότεροι από 100 επιχειρηματίες από τα Χανιά συγκεντρώθηκαν στα Ταμπακαριά και ίδρυσαν το νέο συνδυασμό…

2 hours ago

Το Ιράν απειλεί ότι θα «τινάξει στον αέρα» πετρελαϊκές εγκαταστάσεις σε όλη την Μέση Ανατολή! Πώς εμπλέκεται η Ελλάδα

Τη στιγμή που στο Ισραήλ δείχνουν να «στοχεύουν» ως μέρος της «απάντησής» τους τις ενεργοπαραγωγικές υποδομές του Ιράν,…

6 hours ago

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στον Δήμο Χανίων με την οδό Κυδωνίας

Συνεχίζονται εργασίες από τον Δήμο Χανίων, για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου σε σημεία που…

6 hours ago

This website uses cookies.