Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού και άλλοι συγγενείς θυμάτων για «να ακουστούν» – Υπογράψτε το αίτημα άρσης ασυλίας

Την επόμενη Τετάρτη 14/2 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση που διοργανώνει η ευρω-ομάδα της Αριστεράς GUE/NGL στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με μια από τους κεντρικούς ομιλητές τη Μαρία Καρυστιανού, την μητέρα της Μάρθης Ψαροπούλου που έχασε τη ζωή της στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Πήρα καμένα οστά από την κόρη μου… Συγγνώμη ζητάς όταν σκουντάς κάποιον στο διάδρομο και όχι όταν σκοτώνεις το παιδί του.»

Αυτά ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα θύματος, ενώπιον της εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών της τραγωδίας των Τεμπών, σημειώνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Κώστας Αρβανίτης.

«Τα Τέμπη δεν πρέπει να ξεχαστούν» αναφέρει ο κ. Αρβανίτης και προσθέτει:

«Στις 14.02.24 διοργανώνουμε εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ώστε οι συγγενείς των θυμάτων να ακουστούν από τους ευρωβουλευτές και να μιλήσουν για όσα η κυβέρνηση και τα συστημικά ΜΜΕ αποκρύπτουν».

Στην εκδήλωση εκτός από τον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη το λόγο θα πάρουν τα μέλη του Συλλόγου Τέμπη 2023 και συγγενείς θυμάτων Μαρία Καρυστιανού, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Παύλος Ασλανίδης.

«Πρέπει να αποδοθούν ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών. Όχι στη συγκάλυψη! Τα θύματα και οι συγγενείς τους πρέπει να βρουν δικαίωση!», καταλήγει ο ευρωβουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζουμε ότι σε πρόσφατή της συνέντευξη στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη η Μαρία Καρυστιανού είχε πει: “Είναι προσβλητικό, μας συμπεριφέρονται σαν να είμαστε χαζοί, πολιτικοί, υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και κάποιοι δικαστές “. “Ζω καθημερινά σε μια ισορροπία που εύχομαι κανείς γονιός να μην την ζήσει ποτέ, από την μια ο πόνος για το παιδί μου που χάθηκε εξαιτίας των ευθυνών όλων αυτών, αλλά αυτό αφορά εμένα και από την άλλη με την δύναμη και την ελπίδα της απόδοσης δικαιοσύνης . Η ελπίδα υπάρχει αν όλοι μαζί αποφασίσουμε να αλλάξουμε τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας, δεν μας αξίζουν, πρέπει να απαιτούμε το κράτος δικαίου και τα νέα παιδιά πρέπει να κυνηγήσουν το όνειρο τους, όπως θα ήθελα και για το δικό μου παιδί αν ζούσε, αλλάζοντας τον κόσμο προς το καλύτερο”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ: https://shorturl.at/psFJP το αίτημα άρσης ασυλίας όλων των πολιτικών προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: 59 νέα περιστατικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο – Τι πρέπει να ξέρετε

Το Νοσοκομείο Χανίων αναμένεται να επαναξιολογήσει την Παρασκευή την κατάσταση σχετικά με τη λήξη ή…

10 hours ago

Χανιά: Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Τούρκου δημοσιογράφου απεργού πείνας Ali Ercan Gökoğlu – Τι αναφέρει σε δήλωσή του

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για…

11 hours ago

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες την Παρασκευή το Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι από αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου…

12 hours ago

Κ. Ζαχαριάδης: “Πολιτική για τον Στέφανο Κασελάκη είναι μόνο για τους πολύ εύπορους”

Σε μια συνέντευξη στο Attica TV, ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ανησυχία…

12 hours ago

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο, με αίτημα…

12 hours ago

Ο Χ. Μαμουλάκης για την επίσκεψη Σταϊκούρα στην Κρήτη

Απάντηση στις πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα δίνει ο Τομεάρχης Οικονομικών…

12 hours ago

This website uses cookies.