ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: «Συγγνώμη που έζησα» – Τα συγκλονιστικά λόγια διασωθείσας

«Ψυχικά μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, πότε θα φύγει αυτό το βάρος από πάνω μας;». Τι λέει η Ελίνα μερικές μέρες μετά την τραγωδία των Τεμπών.

Για τις τραγικές στιγμές που βίωσε στα Τέμπη, την ανεπιτυχή προσπάθεια να επιστρέψει στη δουλειά της, αλλά και για το φοβερό ψυχικό βάρος που νιώθει μετά το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα, μιλάει η Ελίνα, μία από τους ανθρώπους που κατάφεραν να διασωθούν από το μοιραίο τρένο.

«Συγγνώμη που έζησα. Πέρασαν 13 μέρες. πρώτη μέρα έξω από το σπίτι. Πρώτη ημέρα ήρθα για δουλειά. Όλα είναι ίδια, ο ήλιος, ο ήχος της θάλασσας, ο κόσμος που συνεχίζει κανονικά τη ζωή του. Για μένα όμως τίποτα δεν είναι το ίδιο. Σωματικά οι γιατροί είπαν ότι σε δύο μήνες θα είμαι καλά και λειτουργική. Ψυχικά μπορεί να μας απαντήσει κάποιος υπεύθυνα, πότε θα φύγει αυτό το βάρος από πάνω μας;», ανέφερε η διασωθείσα σύμφωνα με το MEGA.

«Το ίδιο εισιτήριο δεν πληρώσαμε; Το ίδιο ταξίδι δεν κάναμε; Κανείς μας δεν έφταιγε. Γιατί να καταφέρω να ζήσω εγώ και όχι οι άλλοι; Ήταν ηλικιακά μικρότερα παιδιά από μένα. Γιατί να μην ζήσουν και εκείνοι; Έχουμε ενωθεί και θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος, όχι για εμάς, για τους συνεπιβάτες μας που δεν θα ξαναγυρίσουν σπίτι. Συγγνώμη. Συγγνώμη που δεν μπορέσαμε κάπως να σας βοηθήσουμε και να σας βγάλουμε από τη φωτιά. Ζητάμε απλά δικαίωση γι’ αυτούς που χάθηκαν. Ίσως μόνο γιατί έτσι απαλύνει λίγο τον πόνο μας προς αυτές τις αδικοχαμένες ψυχές», συμπλήρωσε η Ελίνα.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Διαμαρτυρία vegans το απόγευμα στο Σύνταγμα ενάντια στο σούβλισμα των αρνιών το Πάσχα

Η Vegan Life NGO διοργανώνει για δεύτερη χρονιά διαμαρτυρία «ενάντια στην σφαγή 2 εκατομμυρίων και…

2 seconds ago

Κέρδη-μαμούθ και τζίρος 100 δισ. για 15 εισηγμένες εταιρίες και σούπερ μάρκετ

Τζίρος και κέρδη-μαμούθ αποτυπώνονται στους ισολογισμούς των 17 μεγαλύτερων από πλευράς μεγεθών ελληνικών επιχειρήσεων. Συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών,…

26 mins ago

ΠΑΣΟΚ: Βλέπουν «στοχευμένη και συντονισμένη επίθεση» από την ΝΔ -«Θέλουν αντίπαλο τον Κασσελάκη»

Συντονισμένες επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας κατά του ΠΑΣΟΚ, βλέπουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Συνεργάτες του Νίκου…

27 mins ago

Ερυθρά Θάλασσα: Επίθεση Χούθι στο ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο Cyclades με βαλλιστικούς πυραύλους και drone

Επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και drone κατά ελληνόκτητου φορτηγού πλοίου που ταξίδευε στην Ερυθρά Θάλασσα εξαπέλυσαν οι αντάρτες Χούθι. Πιο αναλυτικά οι Χούθι της…

29 mins ago

Προς αδιέξοδο οι προσπάθειες για εκεχειρία στη Γάζα – Οι ΗΠΑ ξανά μονόπλευρα υπέρ του γενοκτονικού Ισραήλ

Με φόντο τους 37,5 εκατομμύρια τόνους ερειπίων που έχει αφήσει πίσω του ο ισραηλινός στρατός…

31 mins ago

Δίκη για το Μάτι: Παραγγελία Αδειλίνη για αυτεπάγγελτη άσκηση έφεσης – Τι ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ένα εικοσιτετράωρο μετά την έκδοση της απόφασης στη δίκη για το Μάτι που προκάλεσε οργισμένες…

32 mins ago

This website uses cookies.