Τί απαντά το Υπ.Υποδομών στον Μανόλη Στρατάκη για την αναπροσαρμογή των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ

Σε απάντηση της Αναφοράς που είχε καταθέσει ο βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλης Στρατάκης, σχετικά με το έγγραφο του Εργατικού Κέντρου για επέκταση του μέτρου, για μειωμένο εισιτήριο σε ανέργους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, και σε ειδικές κατηγορίες ατόμων σε όλες τις πόλεις της Περιφέρειας, ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ.Βούγιας αναφέρει τα εξής:

Βάσει της παραγράφου 5 του άρθρου 6 της υπ’αριθμ. Β’58841/5546/24-12-2010 απόφασης του Υπ.Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων «Αναπροσαρμογή των κομίστρων των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ και ΚΤΕΛ ΑΕ δύνανται, με απόφαση του ΔΣ αυτών, να καθιερώσουν μηνιαία κάρτα απεριόριστων διαδρομών για τους επιβάτες των αστικών γραμμών που εξυπηρετούν». Σχετική είναι και η παράγραφος 7 του ίδιου άρθρου, σύμφωνα με την οποία «Οι μαθητές και οι επί μονίμου βάσεως διακινούμενοι επιβάτες μπορούν να χρησιμοποιούν αντί εισιτηρίων, ειδικά μηνιαία ή τριμηνιαία δελτία, τα οποία εκδίδονται από τον οικείο συγκοινωνιακό φορέα. Στις περιπτώσεις των επί μόνιμης βάσης διακινούμενων με υπεραστικά λεωφορεία επιβατών και εφόσον το από αυτούς καταβαλλόμενο εισιτήριο είναι το κανονικό, επιτρέπεται η παροχή του συγκοινωνιακού φορέα, η οποία βαρύνει το φορέα.

Επιτρέπεται μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκοινωνιακού φορέα, η παροχή έκπτωσης στις τιμές των εισιτηρίων του φορέα, η παροχή έκπτωσης στις τιμές των εισιτηρίων για διαδρομές μετ’ επιστροφής, η οποία έκπτωση αφενός δεν επιτρέπεται να είναι μεγαλύτερη του ποσοστού 25%, του διπλάσιου της κανονικής τιμής του εισιτηρίου απλής διαδρομής, αφετέρου βαρύνει το φορέα. Επίσης, με απόφαση του ΔΣ του συγκοινωνιακού φορέα επιτρέπεται, κατά την κρίση του οργάνου αυτού και κατά περίπτωση, η χορήγηση δελτίων ελεύθερης κυκλοφορίας σε ειδικές κατηγορίες προσώπων για κοινωνικούς ή υπηρεσιακούς λόγους.

Επίσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 17, παρ. 10 του ν.3534/2007 (ΦΕΚ 40Α’/23-2-2007), στον προϋπολογισμό κάθε αρμόδιου Υπουργείου εγγράφονται πιστώσεις για την καταβολή της δαπάνης που προκαλείται στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από τη δωρεάν μεταφορά ή με μειωμένο εισιτήριο, των αναπήρων πολέμου και των συνοδών τους, των πολυτέκνων, των μαθητών, των φοιτητών και σπουδαστών.

Όσον αφορά το θέμα της δωρεάν μετακίνησης των ΑΜΕΑ, σας πληροφορούμε ότι, βάσει της παρ.2 της υπ’αριθμ. 99/22-8-1990 πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου «Κατάργηση των δελτίων ελευθέρας κυκλοφορίας και μειωμένης τιμής εισιτηρίων στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες», για τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα χορηγούνται ελευθέρας από το συνερωτώμενο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με μέριμνα και δαπάνες του, σύμφωνα με τις διαδικασίες και προϋποθέσεις που θα καθοριστούν απ’ αυτό με Υπουργική Απόφαση.

Ο κ.Στρατάκης κοινοποίησε την Απάντηση του Υπ.Υποδομών, όπως είχε δεσμευτεί, στην κίνηση πολιτών “ΟΧΙ ακριβά εισιτήρια”, απαντώντας στη δημόσια επιστολή τους με την οποία ζητούσαν διευκόλυνση των ανέργων και άλλων ευαίσθητων ομάδων πολιτών στις μετακινήσεις τους.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιώτες εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου στη Μαδρίτη

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ελαιολάδου (Olive Oil World Congress, OOWC) στη Μαδρίτη (26-28 Ιουνίου), που συμμετείχαν…

9 hours ago

Δύο διασώσεις περιπατητριών σε Ρέθυμνο και Χανιά το απόγευμα του Σαββάτου

Δύο διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης περιπατητριών πραγματοποίησαν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Κρήτης το απόγευμα του Σαββάτου.…

9 hours ago

“Φτάνει πια!”: Μεγάλη διαδήλωση κατά του υπερτουρισμού στην Βαρκελώνη

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Βαρκελώνη κατά του υπερτουρισμού στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, καθώς η οργή αυξάνεται στην Ισπανία που…

9 hours ago

Ξεσήκωσε το πλήθος η Μαρίνα Σάττι στο Matala Beach Festival 2024

Παλμός, γέλια και ανάλαφρη ατμόσφαιρα στο Φεστιβάλ Ματάλων που "απογείωσε" χθες βράδυ η Μαρίνα Σάττι με την…

9 hours ago

ΠΑΣΟΚ: Στις 17 μονάδες η ψαλίδα υπέρ Ανδρουλάκη σε νέα δημοσκόπηση

Με 17 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο Χάρη Δούκα προηγείται ο Νίκος Ανδρουλάκης στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ,…

9 hours ago

Κρήτη: Ξυλοκόπησε τη σύντροφό του και είπε στους γιατρούς ότι τραυματίστηκε σε τροχαίο

Αποτροπιασμό προκαλεί νέο περιστατικό άγριας ενδοοικογενειακής βίας, που έλαβε χώρα στα Μάλια της Κρήτης. Ένας νεαρός ξυλοκόπησε τη σύντροφό του…

9 hours ago

This website uses cookies.