Μεγαλώνει το κύμα “αντίστασης” στις νέες ταυτότητες, που όπως έγραψε το Cretalive, δημιουργεί πρωτόγνωρες εικόνες με ουρές στα αστυνομικά τμήματα και στην Κρήτη, με αίτημα την επανέκδοση ταυτότητας, προτού γίνουν διαθέσιμες οι νέες, οι οποίες θα έχουν αποθηκευμένα στοιχεία σε ψηφιακή μορφή όπως το πατρώνυμο, το μητρώνυμο καθώς και τον αριθμό δημοτολογίου.
Οι ουρές εμφανίζονται από νωρίς το πρωί και στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεση του το Cretalive, το συγκεκριμένο τμήμα δέχεται υπό κανονικές συνθήκες 50- 60 αιτήματα την ημέρα για έκδοση ταυτοτήτων. Ωστόσο κατά το τελευταίο διάστημα ο αριθμός αυτός έχει τριπλασιαστεί με την Υπηρεσία να αντιμετωπίζει καταστάσεις που δεν έχουν ξανασυμβεί. Μάλιστα αυτό το κλίμα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, αναμένεται να συνεχιστεί και να διαρκέσει έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ρέθυμνο
Η μεγάλη προσέλευση στα αστυνομικά τμήματα έχει συνδεθεί με τις αντιδράσεις ορισμένων για την ψηφιακή μορφή που θα έχει η νέα ταυτότητα, με την φοβία ότι θα διαθέτει τσιπάκι που θα επιτρέπει την διαρκή παρακολούθηση ενώ παράλληλα εκτιμάται ότι η ψηφιακή μορφή είναι ασύμβατη με τη χριστιανική πίστη.
Στο πλαίσιο αυτό οργανώνεται συλλαλητήριο στην πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη στο Ρέθυμνο την Τετάρτη 23 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα και με κεντρικό σύνθημα «Η Κρήτη αντιστέκεται. Ψηλά το κεφάλι. Όχι στις νέες ταυτότητες. Όχι στην ηλεκτρονική σκλαβιά».
Οικονόμου: «Οι νέες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το δαιμονισμένο»
Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ. «Οι καινούριες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην ΕΕ», είπε.
«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακικνδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε.