ΚΟΣΜΟΣ

Ταχεία κατάρρευση της ουκρανικής άμυνας – Βίντεο του CNN δείχνει Ρώσους να εκτελούν στρατιώτες που παραδίδονται

Η Ουκρανία στέλνει νέα στρατεύματα με περιορισμένη εκπαίδευση στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, παραδέχτηκε ο ανώτατος στρατηγός του Κιέβου, Aleksandr Syrsky, την ώρα που οι ένοπλες δυνάμεις αγωνίζονται να συγκρατήσουν τη ρωσική προέλαση στο Ντονμπάς.

Μιλώντας στο CNN επιβεβαίωσε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού της Ουκρανίας παρά την πρόσφατη απόφαση της ουκρανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τον Syrsky, ο οποίος αντικατέστησε τον προκάτοχό του, Valery Zaluzhny, τον Φεβρουάριο, οι νεοσύλλεκτοι λαμβάνουν ένα μήνα βασικής στρατιωτικής εκπαίδευσης και δύο έως τέσσερις εβδομάδες εξειδικευμένης εκπαίδευσης πριν από την αποστολή.

Η πρώτη γραμμή της Ουκρανίας παραμένει υπό τεράστια ρωσική πίεση στο Donbass, ιδιαίτερα κοντά στο Pokrovsk, έναν επιμελητειακό κόμβο κρίσιμης σημασίας για την πολεμική προσπάθεια του Κιέβου, παραδέχτηκε, αλλά ισχυρίστηκε ότι «τις τελευταίες έξι ημέρες ο εχθρός δεν έχει προχωρήσει ούτε ένα μέτρο».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ωστόσο, δήλωσε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις της Μόσχας πραγματοποιούν ταχεία προέλαση στην περιοχή, εν μέρει λόγω της απόφασης του Κιέβου να αποσύρει μερικές από τις καλύτερες μονάδες του για να επιτεθεί στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υπολόγισε τις απώλειες της Ουκρανίας στην περιοχή σε περισσότερους από 10.000 στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής.

Εντωμεταξύ, το CNN έδωσε στη δημοσιότητα ένα σκληρό βίντεο, από πηγές των ουκρανικών αμυντικών μυστικών υπηρεσιών, που φέρεται να δείχνει την εκτέλεση τριών Ουκρανών στρατιωτών από τις ρωσικές δυνάμεις, την ώρα που αυτοί παραδίδονται μετά την κατάληψη του αναχώματός τους.

Το βίντεο, σύμφωνα με το διεθνές μέσο, γυρίστηκε κατά τη διάρκεια μαχών στα τέλη Αυγούστου, κοντά στην πόλη Pokrovsk στην ανατολική Ουκρανία, όπου βασικές γραμμές άμυνας του Κιέβου καταρρέουν μετά την στρατηγική αποτυχία με τη μεταφορά των καλύτερων επίλεκτων δυνάμεων στο Κουρσκ.

Στα πλάνα φαίνονται τρεις στρατιώτες να βγαίνουν τρεκλίζοντας στη μέση ενός σκονισμένου χωματόδρομου, να πέφτουν στα γόνατα και να βάζουν τα χέρια στα κεφάλια τους. Δευτερόλεπτα αργότερα, τα πλάνα του ουκρανικού drone τους δείχνουν ξαπλωμένους μπρούμυτα, ακίνητους. Η σκόνη που έχει σηκωθεί υποδεικνύει ότι έχουν προηγηθεί πυροβολισμοί.

Τα πλάνα από την περιοχή, σύμφωνα με το CNN, αντικατοπτρίζουν τις αδυσώπητα βάναυσες τακτικές του ρωσικού στρατού καθώς συνεχίζουν να προελαύνουν.

Γκρίνια από Ζελένσκι

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφτασε σήμερα στην αμερικανική στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν της Γερμανίας για να παραστεί σε συνεδρίαση της ομάδας των χωρών που στηρίζουν στρατιωτικά τη χώρα του.

«Πρέπει να έχουμε αυτές τις ικανότητες να εξαπολύσουμε μεγάλου βεληνεκούς πλήγματα όχι μόνο στις κατεχόμενες περιοχές της Ουκρανίας αλλά και σε ρωσικό έδαφος, ώστε η Ρωσία να κινητοποιηθεί να επιδιώξει την ειρήνευση», τόνισε ο Ζελένσκι κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Άμυνας των χωρών της ομάδας Ράμσταϊν.

Ο Ζελένσκι έκανε λόγο για μια περίοδο υψηλού κινδύνου για τις ουκρανικές δυνάμεις, την ώρα που οι ρωσικές δυνάμεις παραμένουν επικεντρωμένες στην κατάληψη της πόλης Ποκρόφσκ, στην ανατολική Ουκρανία. Εξάλλου ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε (ξανά) από τις συμμαχικές του χώρες «περισσότερα όπλα» για να «απωθήσουμε τις ρωσικές δυνάμεις» από το ουκρανικό έδαφος «κυρίως στην επαρχία Ντονέτσκ» στα ανατολικά.

«Ο κόσμος διαθέτει αρκετά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας για να εγγυηθεί ότι ο ρωσικός τρόμος δεν θα έχει αποτέλεσμα», τόνισε ο Ζελένσκι ζητώντας από τους συμμάχους του να βοηθήσουν το Κίεβο να ενισχύσει την αντιαεροπορική του άμυνα.

250 εκατ. δολάρια

Από την πλευρά του ο Όστιν ανακοίνωσε σήμερα την παροχή από τις ΗΠΑ νέας στρατιωτικής βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία.

«Ο πρόεδρος (Τζο) Μπάιντεν θα υπογράψει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολαρίων για την Ουκρανία που θα επιτρέψει να ενισχύσουμε τις ικανότητες ώστε να απαντήσουμε στις ανάγκες της Ουκρανίας που αλλάζουν», επεσήμανε ο Αμερικανός υπουργός.

Ο Όστιν αναφέρθηκε στην επίθεση των ουκρανικών στρατευμάτων στο Κουρσκ ως απόδειξη του γεγονότος ότι η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες για να ανακτήσει την πρωτοβουλία στο πεδίο της μάχης. «Ο στρατός επιθετικότητας του Κρεμλίνου βρίσκεται στην άμυνα στο έδαφός του», εκτίμησε.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι «η κακία του Πούτιν είναι βαθιά. Η Μόσχα συνεχίζει την επίθεσή της στην ανατολική Ουκρανία, κυρίως γύρω από το Ποκρόφσκ. Ο Πούτιν επανατοποθετεί τα στρατεύματά του στο Κουρσκ και το Κρεμλίνο εξακολουθεί να βομβαρδίζει τις πόλεις της Ουκρανίας και να στοχοθετεί Ουκρανούς αμάχους. Είναι σκανδαλώδες».

topontiki.gr

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ ο «επίδοξος δολοφόνος» του Τραμπ

Σε προπαγανδιστικό βίντεο του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ εμφανίζεται ο συλληφθείς ως επίδοξος δολοφόνος του Ντόναλντ Τραμπ,…

45 mins ago

Μεγάλη προσέλευση κόσμου στο STAVROS BLUE MOON | Φωτός

Η εκδήλωση "STAVROS BLUE MOON", που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Σταυρού, συγκέντρωσε εκατοντάδες…

55 mins ago

Υπερ-αδειοδότηση, υπερ-ανάπτυξη και πρωταθλητισμός στην εγκατάσταση έργων ΑΠΕ!

Της Βάννας Σφακιανάκη O Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ) ανάρτησε στον ιστότοπό του τις…

1 hour ago

Κρήτη: Έπιασαν τους απατεώνες που εξαπάτησαν ηλικιωμένη με λάφυρο χιλιάδες ευρώ

Σε μια επιτυχημένη επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, εξιχνιάστηκε μια υπόθεση απάτης που είχε ως…

1 hour ago

Η ΕΛΜΕ Χανίων ενάντια σε «Εκπαιδευτικούς Ομίλους», «Μέντορες» και «Ενδοσχολικούς Συντονιστές» στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ Χανίων καταγγέλλει την επιβολή «Εκπαιδευτικών Ομίλων», «Μέντορων» και «Ενδοσχολικών Συντονιστών» στα σχολεία, χαρακτηρίζοντας…

3 hours ago

Τεμπονέρας: “Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ”

“Δεν θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” ανακοίνωσε με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Διονύσης…

3 hours ago

This website uses cookies.