ΤΟΠΙΚΑ

Τα πρώτα ονομάτα υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καντάνου – Σελίνου

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Καντάνου – Σελίνου:

Μαζί με τους κατοίκους του Δήμου μας, στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων.

Στις Δημοτικές εκλογές δυναμώνουμε την    Λαϊκή Συσπείρωση!

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης στο Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο μας και στην ΠεριφέρειαΚρήτης. Στο ψηφοδέλτιο, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, συμμετέχουν δοκιμασμένοι αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος, των ριζοσπαστικών συσπειρώσεων των επιστημόνων, των επαγγελματικών, των γυναικών, των αγροτών , της νεολαίας. Απευθύνομε κάλεσμα συμπόρευσηςσε αγωνιστές, που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, ώστε να εκλεγούν ακόμα περισσότεροι αγωνιστές δημοτικοί Σύμβουλοι, που θα υπερασπίζουν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο τις ανάγκες των ανθρώπων που καθημερινά μοχθούν για την επιβίωση.

Για εμάς, δεν είναι μονόδρομοςτο γεγονός ότι  χρόνο με τον χρόνο η Ύπαιθρος γίνεται όλο και πιο αφιλόξενη για τους κατοίκους της και όσους εργάζονται έστω και προσωρινά σε αυτή. Δεν είναι μονόδρομος η απαξίωση του δήμου μας , η ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων, η δυσκολίες που αυξάνονται για τους κατοίκους των χωριών της ενδοχώρας.

Η πραγματικότητα είναι ότιο τόπος μας κρύβει πολλές δυνατότητες, που παραμένουν ανεκμετάλλευτες, γιατί η πολιτική που ακολουθείται διαχρονικά από τιςεκάστοτε δημοτικές αρχές, βάζει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λίγων και όχιτις ανάγκες των πολλών.

Στην πράξη έχουμε αποδείξει ότι έχουμε σταθερή πυξίδα τις ανάγκες των κατοίκωντου δήμου μας

Οι τέσσερις εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καντάνου- Σελίνουσταθερά προσπαθήσαμε να αποκάλυψουμε τις αιτίες των προβλημάτων της περιοχής μας,  απορρίπτοντας αγωνιστικά, την κυρίαρχη πολιτική τόσο σε κεντρικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Σταθήκαμε δίπλα στις διεκδικήσεις των κατοίκων της περιοχής,  στηρίξαμε τα αιτήματα των μαζικών φορέων, μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, διεκδικώντας  άμεσα μέτρα για την προστασία της ζωής στην πανδημία, την μείωση των  δημοτικών τελών για τα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα. Αντίστοιχα, είμασταν εκεί στους αγώνες για το  πρόβλημα της υποβάθμισης που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Δήμου μας (τονίσαμε μάλιστα επανειλημμένα με τη στάση μας να μην εφησυχάσουν οι κάτοικοι με τις κυβερνητικές υποσχέσεις, και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε), για την στελέχωσή τους με το αναγκαίο προσωπικό, για την αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων.

Σταθήκαμε δίπλα στα προβλήματα που αφορούσαν το χώρο της υγείας  με παρεμβάσεις-επισκέψεις. Πρώτοι εστιάσαμε στην ανάγκη στελέχωσης του κέντρου Υγείας Καντάνου, για να λειτουργήσει την περίοδο της πανδημίας, ως κέντρο εμβολιασμού. Διεκδικήσαμε την επίσπευση της παράδοσης του Πολιουδοβάρδειου στην τοπική κοινωνία. Αντίστοιχα, ήμασταν εκεί στους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών απέναντι στο ξεκλήρισμά τους, στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις τους για να προστατευθεί το εισόδημα τους, για να μην συγκεντρωθεί η μικρή ιδιοκτησία, με εργαλείο τους δασικούς χάρτες. Αναδείξαμε τα  κίνητρα της πολιτικής αυτής και τα προβλήματα που δημιούργησε, απαιτήσαμε να αναλάβει το κράτος το κόστος υποβολής των ενστάσεων, να στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Γιατί για εμάς ο Δήμος, δεν πρέπει να ταυτίζεται με την επιχειρηματικότητα των λίγων, δεν είναι οι «πράσινες» μπίζνες και η διανομή του Ταμείου Ανάκαμψης στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Δήμος είναι ο λαός της κάθε περιοχής,  η ζωή του, η καθημερινή  ικανοποίηση των αναγκών του, η στήριξή του.

ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ ή ΟΙ  ΖΩΕΣ ΜΑΣ:  ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Τόσο σε κεντρικό , όσο και σε τοπικό επίπεδο, το δίλλημα αυτό διαπερνάει όλες τις πτυχές της καθημερινότητας των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Με βάση την απάντηση σε αυτό το δίλλημα είναι αναγκαίο να κριθούν οι πολιτικές δυνάμεις και στον Δήμο μας.

Το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, έχει δώσει σαφή απάντηση,με συνέπεια  λόγων και έργων , όλο το προηγούμενο διάστημα.

Για αυτό στεκόμαστε απέναντι:

Στην πολιτική χρηματοδότησης του δήμου που στηρίζεται όλο και περισσότερο στα “ίδια έσοδα”, στην ενίσχυση της ανταποδοτικότητας για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στην πολιτική, δηλαδή, της υποχρηματοδότησης του δήμου, που βλέπουμε ότι στραγγαλίζει τις υποδομές, τα έργα, τις παροχές. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του λεγόμενου «αποκεντρωμένου κράτους», που η σημερινή Δημοτική αρχή έχει σαν δηλωμένο στόχο της, όπως και τα κόμματα που την στηρίζουν. Η μεταφορά δηλαδή όλο και περισσότερων αρμοδιοτήτων από το κεντρικό κράτος στους Δήμους χωρίς την αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Αυτή η πολιτική, αναγκάζει τους Δημότες να βάζουν συνεχώς το χέρι στην τσέπη για κάθε δικαίωμα, για το οποίο υποτίθεται ότι έχουν ήδη φορολογηθεί από το κεντρικό κράτος. Η ενίσχυση του φορομπηχτικού μηχανισμού και η αγαστή συνεργασία του Δήμου με το κεντρικό κράτος σε αυτήν την κατεύθυνση έχει ένα και μόνο στόχο, την συγκέντρωση των φόρων που εισπράττονται από την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων, ώστε να ενισχυθούν με ζεστό κρατικό χρήμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στον αντίποδα: κάναμε επανειλημμένως παρέμβαση  στην οικονομική επιτροπή του δήμου,  στο Δημοτικό Συμβούλιο και στο συμβούλιο της ΔΕΥΑ ενάντια  στις αυξήσεις των δημοτικών τελών, είτε σχετικά με τη διαχείριση των απορριμάτων, είτε σχετικά με το νερό, όπως επίσης κάναμε λόγο για μια άλλη διαχείριση των παραλιών, ώστε να είναι ελεύθερη η χρήση τους. Πρωτοστατήσαμε στην διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και τους κατοίκους του δήμου, ώστε να μην καταφύγουν στην αύξηση των τελών για να καλυφθεί το κόστος προς τη ΔΕΔΙΣΑ! Απέναντι στις προτάσεις μας, βρήκαμε σθεναρή αντίσταση από τους δημοτικούς συμβούλους της Δημοτικής αρχής.

Στεκόμαστε απέναντι στην ιδιωτικοποίηση λειτουργιών, υπηρεσιών, τομέων που είναι στην ευθύνη του δήμου, απέναντι στην υποστελέχωση του (που μάλιστα αξιοποιείται συχνά σαν «εξήγηση» των προβλημάτων).Η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί στην συρρίκνωση του μόνιμου προσωπικού, στην πλήρη υποστελέχωση των κρίσιμων υπηρεσιών,στην χειροτέρευση των εργασιακών σχέσεων. Η Δημοτική Αρχή πρωτοστάτησε στις ιδιωτικοποιήσεις με αναθέσεις σε εταιρίες στην καθαριότητα, στο πράσινο, στον ηλεκτροφωτισμό, στην οδοποιία. Η υποστελέχωση είναι ιδιαίτερα έντονη στο τεχνικό επιστημονικό προσωπικό του δήμου, που επιφορτίζεται και την στελέχωση των άλλων δήμων αναλαμβάνοντας την τεχνική τους υποστήριξη.

Τι να πούμε για τις προκηρύξεις έργων και τη χρηματοδότηση τους; Είναι φαίνεται στο DNA και του δικού μας δήμου, που βέβαια ακολουθεί το παράδειγμα της πολιτείας,  να προκηρύσσει έργα χωρίς να εξασφαλίζει την χρηματοδότηση τους. Έτσι καταλήγουμε σε επαναπροκηρύξεις έργων, για τα οποία είναι βέβαιη η καθυστέρηση και αμφίβολη η κατασκευή ( αντιπλημμυρικά και δεύτερη λιμνοδεξαμενή Κουντούρας, εστία Καντάνου, Μουσείο Ιστορίας Καντάνου, αίθουσα εκδηλώσεων Παλαιόχωρας κλπ.)

Καταγγείλαμε επίσης, πως η αποκατάσταση στο ίδιο δίκτυο που ήρθε στο προσκήνιο έντονα μετά τις πλημμύρες του 2019 δεν ήταν η προσδοκώμενη, ούτε στάθηκε στο ύψος των αναγκών . Επισημάναμε την μεγάλη καθυστέρηση των εργολάβων , την απουσία ελέγχου τους , ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές όπως στο Βολακα προς Κουντουρα, ή στον Αζογυρε. Ταυτόχρονα , πιέσαμε οπότε είχαμε ενημέρωση για προβληματική κατάσταση στους αγροτικούς δρόμους, εφόσον συχνά δε γίνονται ούτε τα βασικά που αφορούν τον καθαρισμό τους , προκαλώντας δυσκολίες στη μετακίνηση των κατοίκων, και κυρίως των αγροτοκτηνοτροφων. Πολλές φορές συνδέσαμε το ζήτημα αυτό με την υποστελέχωση, εφόσον υπάρχει το grader ( γκρέιντερ) κι απουσιάζει ο χειριστής! Το αποτέλεσμα είναι να προσφεύγει η δημοτική αρχή στις εργολαβίες που αυξάνουν οπωσδήποτε το κόστος, ενώ αφήνεται ανεκμετάλλευτη η δημοτική περιουσία.

Δώσαμε και δίνουμε την μάχη απέναντι στην εντεινόμενη άλωση των βουνών μας, ώστε να εμποδιστεί κάθε προσπάθεια ανεξέλεγκτης επέκτασης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δημιουργίας βιομηχανικού πάρκου. Χρειάζεται πολύπλευρη ενημέρωση για την  εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων , και τους κινδύνους που θα επιφέρει . Εμείς είμαστε σταθερά υπέρ της προστασίας περιοχών ιδιαίτερου κάλλους ( NATURA κλπ ), είμαστε δίπλα στους κατοίκους που εύλογα αντιδρούν στην επέλαση συμφερόντων, οικονομικών κυρίως, από τα βουνά μέχρι και τον αιγιαλό του Δήμου. Άλλωστε, υπάρχουν ήδη μικρές νίκες των κατοίκων που δείχνουν το δρόμο για νέες νίκες στον αγώνα για τη διαφύλαξη του τόπου μας, νίκες που επιβεβαιώνουν πως συλλογικά μόνο έχουμε κατακτήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η πίεση που ασκήθηκε για να μην επεκταθεί τότε το πεδίο δραστηριοτήτων του λατομείου, γεγονός που θα απόβαινε μοιραίο για τη ιστορική, πολιτιστική και φυσική ιδιαιτερότητα του φαραγγιού της Καντάνου,  η αναστολή των επενδύσεων στην περιοχή Ελαφονήσι – Κριός , η πρόσφατη απόρριψη της ΜΠΕ για την Αγριμοκεφαλα από την επιτροπή περιβάλλοντος της Περιφέρειας. Δεν δαιμονοποιούμε την αξιοποίηση οποιασδήποτε μορφή ενέργειας παρόλα αυτά θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τους κατοίκους για να υπάρχουν οι κατάλληλες μελέτες , για να μην μπαίνουν σε προτεραιότητα τα κέρδη των λίγων σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος ,  που είναι χρέος μας να παραδοθεί αναλλοίωτο στις επόμενες γενιές.

Αυτό που αποδεικνύεται χρόνο με τον χρόνο, είναι ότι η προγραμματική σύγκλιση των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα μας, που υπάρχει στην κεντρική πολιτική σκηνή, γίνεται κυριολεκτικά ταύτιση στους Δήμους και τις Περιφέρειες. Η αποφασιστική ενίσχυση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, σηματοδοτεί το δυνάμωμα της φωνής, για ουσιαστικές παρεμβάσεις στον τόπο μας που μπορούν να στρέψουν το βλέμμα στις ανάγκες των πολλών:

  • Για σημαντικές ανάσες για τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες, ενάντια στη φορομπηχτική πολιτική με γενναία μείωση των δημοτικών τελών στην κατοικία, στη μικρή επαγγελματική στέγη.
  • Για αγωνιστική διεκδίκηση, μαζί με τους εργαζομένους του Δήμου και το σωματείο τους, από το κράτος και την κυβέρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού σε μια σειρά κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου που αφορούν την καθημερινή πιεστική ζωή των κατοίκων. Για στήριξη των συμβασιούχων του δήμου. Για να ανατρέψουμε την πορεία ιδιωτικοποίησης και το πάρτι των εργολάβων σε σημαντικούς τομείς.
  • Για να μπει φρένο στην ανισόμετρη ανάπτυξη μεταξύ των παραθαλάσσιων και μικρότερων χωριών, πράγμα που φαίνεται έντονα στον προϋπολογισμό κάθε χρόνο. Για να δυναμώσει η διεκδίκηση για την υλοποίηση των αναγκαίων υποδομών όπου έχει ανάγκη ο  λαός, είτε στα μεγάλα, είτε στα πιο απομονωμένα χωριά.Είμαστε υπέρ της αρμονικής συνύπαρξης του ήπιου τουριστικού με την παραδοσιακή δραστηριότητα, που εντέλει θα αποτελέσει και την καλύτερη λύση μελλοντικά, ώστε να διαφυλάξουμε το χαρακτήρα του τόπου μας. Η μονοκαλλιέργεια της τουριστικής ανάπτυξης για τα συμφέροντα των λίγων,  δεν εξυπηρετεί, αντίθετα προσβάλλει τη ζωή και τα συμφέροντα των κατοίκων. Για αυτό, στην προτεραιότητα των δράσεων πρέπει να είναι η προστασία του φυσικού πλούτου, ιδίως περιοχών με ιδιαίτερο κάλλος ( Κεδρόδασος, Ελαφονήσικλπ, όπως και στην ενδοχώρα) . Η ανακαίνιση του ξενώνα της Καντάνου, η λύση στο ζήτημα του ξενώνα των Τεμενίων,  στη ΓρεΛεσκα αντίστοιχα, εφόσον υλοποιηθούν με προσανατολισμό την αναβάθμιση της τοπικής κοινωνίας στο σύνολο της. Τα έργα αυτά θα μπορούσαν να επιδράσουν θετικά, ιδιαίτερα αν συνδεθούν με δραστηριότητες ιστορικές – αρχαιολογικές , λαογραφικές κλπ.
  • Γιανα εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι χρηματικοί πόροι από το κράτος και να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις δεκάδων χώρων που είναι δεσμευμένοι από τα σχέδια πόλης για πολιτιστικά κέντρα, παιδικές χαρές, πάρκα, υγειονομικούς σταθμούς, για σχολεία και για λοιπές κοινωφελείς χρήσεις και δεν έχουν υλοποιηθεί. Βλέπουμε ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι ενισχύεται η δράση συλλόγων και μαζικών φορέων, που οπωσδήποτε θα συμβάλουν καθοριστικά ,στην άσκηση πίεσης τόσο προς το δήμο, όσο και προς το κράτος άρα.
  • Για εμάς το νερό είναι κοινωνικό αγαθό. Άρα, η υπηρεσία ύδρευσης και άρδευσης του δήμου δε νοείται να λειτουργεί ως ανταποδοτική. Η ανταποδοτικότητα είναι παράγοντας προβλημάτων, τα οποία θα λυθούν μόνο με την ενίσχυση της χρηματοδότησης του δήμου από το κράτος, κάτι το οποίο έχουμε στην προμετωπίδα μας., ώστε όχι μόνο να μην αποτελεί «λύση» η αύξηση των δημοτικών τελών , αλλά να υπάρχει προοπτική για τη μείωση τους. Στην άρδευση από την άλλη, υπάρχει στασιμότητα όσον αφορά αναγκαία έργα υποδομής, όπως η κατασκευή δεύτερης λιμνοδεξαμενής, φράγματος ή άλλης λύσης  ( πχ εκμετάλλευση υπόγειων – υπέργειων υδάτων).Για όλα αυτά θα πρωτοστατήσουμε μαζί με τους κατοίκους , τους μαζικούς φορείς, τους αγροτικούς συλλόγους.

Οι υποψήφιοι με το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο απευθύνονται σε όλους τους εργαζόμενους, την νεολαία, τα λαϊκά στρώματα της περιοχής μας.  Το σίγουρο είναι ότι σε όποια θέση και αν μας κατατάξει ο Σελινιώτικος λαός στις εκλογές, την επόμενη μέρα, η Λαϊκή Συσπείρωση θα είναι μια μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση.

Σαν αντιπολίτευση σε μια αντιλαϊκή δημοτική αρχή θα είμαστε η δύναμη διεκδίκησης, η φωνή των αναγκών του  λαού μας και των κινημάτων διεκδίκησής του, όπως σταθερά είμαστε χρόνια τώρα.

Κάθε ψήφος που θα πάρει το ψηφοδέλτιό μας, κάθε ένας παραπάνω δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης που θα εκλεγεί , είτε στον δήμο, είτε στην περιφέρεια, θα αποτελέσει πολλαπλασιαστική δύναμη στον αγώνα για να ανασάνει ο τόπος μας.

Για να μη βλέπουμε την ύπαιθρο να φυτοζωεί, να πάρουμε ανάσες ανακούφισης, να ζωντανέψει η ελπίδα.

Μαζί μπορούμε να διεκδικήσουμε μια άλλη ποιότητα ζωής.

Τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν το Ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στον Δήμο Σελίνου-Καντάνου:

Υποψήφιος Δήμαρχος: ΓΕΩΡΓΙΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, συνταξιούχος. Εργαζόταν ως υπάλληλος του ΜΑΙΧ, πρώην πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων του ΜΑΙΧ, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Χανίων. Είναι δημοτικός Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση και πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Φλωρίων.

ΚΟΚΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ , Απόστρατος Αστυνομικός, πρώην μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Χανίων.

ΜΑΡΑΚΗΣ ΒΑΡΔΗΣ, Αγρότης

ΛΑΤΣΑΪ ΤΖΟΡΤΖΙΝΑ, Φοιτήτρια

ΛΙΤΣΑΡΔΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ, Αγρότης

ΠΑΧΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, Συνταξιούχος

ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΧΑΡΙΤΙΝΗ, Φιλόλογος, μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και του Δ.Σ του παραρτήματος Χανίων του ΕΣΥΝ.

ΤΡΟΥΛΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ, Αγρότισσα

ΠΕΤΡΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, Εκδότρια

ΡΟΔΟΜΑΓΟΥΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Συνταξιούχος

ΑΥΓΟΥΣΤΗ ΑΘΗΝΑ, Συνταξιούχος

ΠΕΝΤΑΡΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ, Εκπαιδευτικός Α΄θμιας Εκπαίδευσης

ΣΗΦΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Λογίστρια

ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, Επαγγελματίας

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σάλος στη Νέα Υόρκη: Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown συμμετείχε σε όργια κατά τη διάρκεια της πανδημίας

Ο «αρχιτέκτονας» του lockdown της Νέας Υόρκης την περίοδο της πανδημίας και δεξί χέρι του τότε δημάρχου, Μπιλ ντε…

2 hours ago

Πως θα φρενάρουμε την άνοια από την οποία πάσχουν χιλιάδες Κρητικοί

Tο 10% του πληθυσμού του ν. Ηρακλείου, ηλικίας πάνω από 60 ετών πάσχει από άνοια, ενώ…

3 hours ago

Επιστολή: Παρανοήσεις και αποσιωπήσεις του κ. Λουκά Μπασιά για την Εθνική Αντίσταση στα Χανιά

Στα πλαίσια του διαλόγου γύρω από την ιστορία λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή: Ο…

3 hours ago

Αθώωση Παπαντωνίου: Το σκεπτικό και η θεία από τη Νιγηρια – Δηλώνει ότι δικαιώθηκαν οι πολιτικοί του αγώνες

Τέλος σε ακόμα μια δικαστική έρευνα με πρωταγωνιστή υπουργό του ΠΑΣΟΚ, που φέρεται να δωροδοκήθηκε για…

3 hours ago

Εγκλωβισμένοι στα πατρικά τους οι νέοι – «Θηλιά» το υψηλό κόστος ζωής και τα υψηλά ενοίκια

Ο πληθωρισμός, τα άπιαστα ενοίκια και το υψηλό κόστος ζωής έχουν «λυγίσει» τους νέους, οι οποίο δυσκολεύονται…

3 hours ago

This website uses cookies.