Τα Φυτά μας: Τριανταφυλλιά

Πολλαπλασιάζεται με παράρριζα, με σπέρματα, με καταβολάδες, με μοσχεύματα και με μπόλιασμα.

Προτιμούμε θέση ηλιόλουστη για 8 ώρες τη μέρα το λιγότερο. Αποφεύγουμε την παχιά σκιά δέντρων ή κτιρίων. Επίσης θέλουμε θέση προστατευμένη από τους δυνατούς ανέμους, ιδίως τους νότιους. Οι τριανταφυλλιές στην Ελλάδα δεν κινδυνεύουν από το κρύο αλλά από τους καλοκαιρινούς καύσωνες. Έδαφος πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία γόνιμο, με αρκετά καλή στράγγιση αλλά όχι αμμώδες χρειάζεται άφθονη οργανική ουσία.

Δεν φημίζεται για την αντοχή του στην ξηρασία. Το χειμώνα ποτίζουμε αραιά, το καλοκαίρι όμως συχνά. Κλάδεμα γίνεται από τα μέσα Ιανουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου αφού περάσουν οι μεγάλοι παγετοί. Εάν κλαδέψουμε αυστηρά ένα φυτό αφήνοντας 2-3 οφθαλμούς σε κάθε βλαστό, θα είναι λίγα τα άνθη αλλά μεγάλα. Αν κλαδέψομε αφήνοντας 6 οφθαλμούς θα είναι πολλά τα λουλούδια αλλά μικρότερα. Κάθε άνοιξη με την έναρξη της βλάστησης δίνουμε μια δόση από κάποιο πλήρες λίπασμα. Επαναλαμβάνομε στις αρχές του καλοκαιριού μετά το πρώτο κύμα της ανθοφορίας. Στις τριανταφυλλιές που ζουν σε γλάστρα χρησιμοποιούμε λίπασμα μια φορά τον μήνα από την έναρξη της βλάστησης μέχρι το τέλος της πρώτης ανθοφορίας και μετά σταματάμε.

Η μελίγκρα και ο τετράνυχος είναι οι σημαντικότεροι εχθροί της τριανταφυλλιάς. Λύση είναι η αγορά ωφέλιμων εντόμων, τα οποία τρέφονται με μελίγκρες ή χρήση βιολογικών εντομοκτόνων. Επίσης ασθένεια είναι το ωίδιο που προλαμβάνεται όταν θειαφίσομε τα νέα φύλλα.

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

“Integral element” στο Theatre 73100

23,24,25,26, 30,31 Μάη και 1,2 Ιούνη 21:00, στο Theatre 73100 Μια αυθάδικη κωμωδία, μια τραγική ειρωνεία φέρνει επί σκηνής η artistic performance…

5 mins ago

Εκδήλωση μνήμης στους Κάμπους Κεραμιών την Κυριακή

Εκδήλωση τιμής και μνήμης υπέρ των θυμάτων της 8ης Μαΐου 1944 και των λοιπών πεσόντων…

7 mins ago

“Ήταν δυνατόν να αποτραπεί η κατάληψη της Κρήτης από τους Γερμανούς το 1941;”

“ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ 2024” στον Δήμο Πλατανιά. Ομιλία με θέμα "Ήταν δυνατόν να αποτραπεί η κατάληψη…

7 mins ago

Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ “πάγωσαν” την αποστολή πυρομαχικών στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την παράδοση φορτίου βομβών στο Ισραήλ διότι η κυβέρνηση του…

10 mins ago

9 Μάη 1945: Όταν οι λαοί νίκησαν! | Φωτός+Βίντεο

Οταν ο στρατιώτης του Κόκκινου Στρατού κάρφωνε τη σημαία της Επανάστασης στην καρδιά του ναζισμού,…

14 mins ago

79 χρόνια από την Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών – Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των 33 Σοβιετικών στρατιωτών στον Άγιο Λουκά

Η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ και το Παράρτημα Χανίων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ τιμά την συμβολή…

16 mins ago

This website uses cookies.