ΤΟΠΙΚΑ

Τα Χανιά και η Κρήτη αποχαιρετούν τον Σήφη Βαλυράκη: Πλήθος συλληπητήριων μηνυμάτων

Συνεχώς καταφθάνουν στην εφημερίδα μας συλληπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του αντιστασιακού, πρώην Υπουργού και πρώην βουλευτή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Σήφη Βαλυράκη.

Γ. Κουράκης: Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της

Με αφορμή το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Κρήτης κ. Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μεγάλη οδύνη μας προκαλεί ο αδόκητος και τραγικός θάνατος ενός θαρραλέου Αγωνιστή της Δημοκρατίας, του πρώην Βουλευτή και Υπουργού Σήφη Βαλυράκη.

Ήταν ένας ασυμβίβαστος Δημοκράτης, που όρθωσε με δυναμισμό το ανάστημά του απέναντι στη χούντα και αγωνίστηκε για την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Ήταν παράλληλα ένας συγκροτημένος πολιτικός που υπηρέτησε με πάθος τη δημοκρατική παράταξη.

Ο Σήφης Βαλυράκης, με τον οποίο συνυπηρετήσαμε στο Κοινοβούλιο, πρόσφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην πατρίδα, πάντα με εντιμότητα, ευσυνειδησία και ανιδιοτέλεια.

Η απώλειά του αντανακλά και στην Κρήτη, που χάνει έναν από τα πιο ιστορικά πολιτικά στελέχη της.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.»

Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής: “Αναδείχθηκε με τη δράση του σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Ν. Καλογερής με μήνυμά του αναφέρεται στους αγώνες που έδωσε ο Σήφης Βαλυρακης αλλά και στην προσφορά του στον τόπο:

Η είδηση της ξαφνικής απώλειας του Σήφη Βαλυράκη μας συγκλόνισε και μας γέμισε βαθιά θλίψη.

Έφυγε από κοντά μας ένας ξεχωριστός Χανιώτης που τίμησε τον τόπο μας με τη στάση ζωής του και το έργο του.

Μαχητής της Ελευθερίας για τη χώρα μας, στα νεανικά του χρόνια, διακρίθηκε για το θάρρος του και τη Σφακιανή λεβεντιά του και αναδείχθηκε με τη δράση του σύμβολο του αντιδικτατορικού αγώνα.

"google ad"

Υπηρέτησε με συνέπεια της αξίες της Δημοκρατίας, ως Βουλευτής και Υπουργός, με πολλά χρόνια θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με ακλόνητη πίστη στις ιδέες του και αποτελεσματικότητα στο έργο του.

Η μνήμη του θα μείνει πάντα ζωντανή στο νου και την καρδιά των Κρητικών αλλά και όλων των Ελλήνων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους.

Δήμαρχος Χανίων Π. Σημανδηράκης: Από τους πρωταγωνιστές στην μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας

Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, αναφορικά με την απώλεια του  πρώην Υπουργού και επί σειρά ετών Βουλευτή, Σήφη Βαλυράκη, επισημαίνει:

“Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό του Σήφη Βαλυράκη.

Βουλευτής και Υπουργός επί σειρά ετών, μα πάνω από όλα γενναίος και ακούραστος αγωνιστής της Δημοκρατίας και μαχητής της ζωής, ο Σήφης Βαλυράκης εκπροσώπησε με τιμή τον τόπο του, τα Χανιά και υπηρέτησε με το ήθος του τη χώρα μας.

Η παρακαταθήκη του, τόσο στην τοπική κοινωνία όσο και στην κεντρική πολιτική, είναι πολύτιμη, με κρίσιμες και καίριες παρεμβάσεις, που βοήθησαν την πρόοδο του τόπου μας, των Χανίων.

Ο Σήφης Βαλυράκης υπήρξε ένας από τους πρωταγωνιστές στην μακρά και δύσκολη προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στη μεταπολιτευτική περίοδο. Ένας από τους τελευταίους μιας γενιάς πολιτικών, που συνέβαλαν έμπρακτα, ώστε να καταφέρει ο δημοκρατικός χώρος να λειτουργήσει αποτελεσματικά, ως εργαλείο άρσης των κοινωνικών στεγανών.

Σε προσωπικό επίπεδο ήταν πάντα θετικός και διαθέσιμος συνομιλητής, καθώς η ειλικρινής και ανιδιοτελής του αγωνία για τη συνέχιση και ανανέωση του δημοκρατικού χώρου, τον ωθούσε να βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό της νέας γενιάς, με διακριτικότητα αλλά και πολιτική γενναιοδωρία.

Εκ μέρους του Δήμου Χανίων και του Δημοτικού Συμβουλίου, εκφράζω στους οικείους του τα ειλικρινή και θερμά μου συλλυπητήρια. Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη”.

Δήμος Σφακίων: “Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες Πατριώτες που με τη δράση του αντιστάθηκε κατά της χούντας”

Και ο Δήμος Σφακίων, τόπος από τον οποίο κατάγεται ο Σήφης Βαλυράκης, με συλληπητήριο μήνυμα αναφέρεται στον θάνατό του:

Ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης και το Δημοτικό συμβούλιο, εκφράζουν τη βαθιά του θλίψη για τον αδόκητο χαμό του συνεπαρχιώτη και φίλου Σήφη Βαλυράκη.

Υπήρξε ένας από τους λίγους Έλληνες Πατριώτες που με τη δράση του αντιστάθηκε κατά της χούντας, αγωνίστηκε για τη δημοκρατία και λειτουργούσε πάντα με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Το κενό που αφήνει είναι αναντικατάστατο.

Συλλυπούμαστε θερμά την σύζυγο, τα παιδιά και τους οικείους του.

Δήμαρχος Πλατανιά Γ. Μαλανδράκης: “Αποχαιρετούμε έναν ατρόμητο αγωνιστή πρώτης γραμμής”

Ο Δήμαρχος Πλατανιά κ.Ιωάννης Μαλανδράκης, στην είδηση του τραγικού θανάτου του Σήφη Βαλυράκη, εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια, προς τα μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος και αναφέρει σχετικά:

‘’…Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετούμε έναν υπέρμαχο της Δημοκρατίας, έναν ατρόμητο αγωνιστή πρώτης γραμμής, έναν πολιτικό που με το ήθος του, την εργατικότητά του και την ακεραιότητά του, την  σπουδαία αντιστασιακή του δράση στα χρόνια της χούντας, αποτέλεσε σημαντικό κεφάλαιο της Μεταπολιτευτικής Ελλάδας.

Η μακρόχρονη πορεία του στην πολιτική ζωή του τόπου μας, απ’ όποια θέση κι αν την υπηρέτησε, χαρακτηρίστηκε από την ευγένεια, την ανιδιοτέλεια και την κοινωνική προσφορά, κερδίζοντας τον σεβασμό και την εκτίμηση φίλων και πολιτικών αντιπάλων. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγο του Μίνα και τους οικείους του.…’’

Ο Δήμος Κισάμου για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Συλληπητήριο μήνυμα Δήμου Κισσάμου:

Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, του πατριώτη, του αντιστασιακού, του αγωνιστή.

Έφυγε ένας λεβέντης , ένας σεμνός πολιτικός ,ένας ξεχωριστός Χανιώτης με ψυχή και ήθος.

Η Κίσσαμος ιδιαίτερα του οφείλει ευγνωμοσύνη για την προσφορά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  η οποία με το προσωπικό του ενδιαφέρον ιδρύθηκε στην πόλη, για αθλητικούς εξοπλισμούς στα σχολεία της περιοχής και για τη συμπαράστασή του στις ανάγκες της.

Εκφράζουμε στην σύζυγο και παιδιά του τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο Σ. Βαρδάκης για τον θάνατο Βαλυράκη

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτη Βαρδάκη για την απώλεια του Σήφη Βαλυράκη:

«Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο τραγικό θάνατο του ακούραστου αγωνιστή της Δημοκρατίας, του αντιστασιακού, του Ανθρώπου με Α κεφαλαίο, Σήφη Βαλυράκη.

Όλη η πορεία της ζωής του χαρακτηρίστηκε από ανιδιοτέλεια, κοινωνική προσφορά, εργατικότητα, πολιτικό πολιτισμό.

Ο Σήφης Βαλυράκης αφήνει παρακαταθήκη τη δική του προσπάθεια για την εδραίωση της Δημοκρατίας στην Μεταπολιτευτική περίοδο.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Καλό ταξίδι Σήφη Βαλυράκη.»

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένα πολιτκό κεφάλαιο των Χανίων

Με μια λιτή ανακοίνωση η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Χανίων αναφέρει:

Ο Σήφης Βαλυράκης ήταν ένα πολιτκό κεφάλαιο των Χανίων. Σημάδεψε για τέσσερις δεκαετίες την πολιτική ζωή του τόπου. Ήταν ένας άνθρωπος με μεγάλη αντιδικτατορική δράση και πλούσιο κοινοβουλευτικό έργο.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Χανίων εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Εργατικό Κέντρο Χανίων: Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών

Στους αγώνες και στην προσφορά του στέκεται στο μήνυμά του το Εργατικό Κέντρο Χανίων:

Το Ε.Κ.Χ. εκφράζει την θλίψη του για τον αιφνίδιο και άδικο χαμό ενός μαχητή της Δημοκρατίας, ενός σπουδαίου ανθρώπου που διακρινόταν για το ήθος του, ενός συμπολίτη μας που ήξερε να προσφέρει την βοήθειά του σε όποιον την χρειαζόταν.

Ο  Σήφης Βαλυράκης είχε αγωνιστεί κατά της χούντας μέσα από το ΠΑΚ. Ήταν στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και είχε διατελέσει βουλευτής, υπουργός και υφυπουργός.

Η προσφορά του ήταν σημαντική και στα Χανιά (Αστυνομικό Μέγαρο, Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι, αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής).

Πάντα δούλευε και λειτουργούσε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και των πολιτών.

Εκφράζουμε προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας και την ανθρώπινη συμπαράστασή μας.

ΟΕΒΕΝΧ: “Άξιος αγωνιστής”

Το  Δ.Σ.  της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Χανίων εκφράζει θερμά  συλλυπητήρια  στην οικογένεια και στους οικείους του συντοπίτη μας  Σήφη Βαλυράκη   για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατό του.

Ο  Σήφης Βαλυράκης ήταν ένας άξιος αγωνιστής, εργατικός, αγαπητός με σπουδαία δράση που θα μείνει ζωντανή στην πολιτική ιστορία του τόπου μας.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

ΟΑΚ: Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες

Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του πρώην Υπουργού και βουλευτή Χανίων, Σήφη Βαλυράκη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, κ. Άρης Παπαδογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο ξαφνικός και άδικος θάνατός του Σήφη Βαλυράκη μας θλίβει όλους. Υπήρξε ένας γνήσιος αγωνιστής και παρέμεινε πιστός στους δημοκρατικούς αγώνες. Επί σειρά ετών, υπηρέτησε την πολιτική και τον αθλητισμό από θέσεις ευθύνης. Άφησε δε ανεξίτηλο το αποτύπωμα του, στον ιδιαίτερο τόπο καταγωγής του, την εκλογική περιφέρεια που πολιτεύτηκε, το νομό Χανίων.

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του. Αιώνια η μνήμη του».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Επιμελητηρίου Χανίων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων κ. Αντώνης Ροκάκης αναφέρει τα εξής για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη:

Μετά τη χθεσινή πρόωρη απώλεια του Σήφη Βαλυράκη τα Χανιά στερούνται μια από τις πλέον ανατρεπτικές πολιτικές προσωπικότητες της μεταπολίτευσης. Στο πλαίσιο της πολυετούς κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής του προσφοράς στην επιχειρηματική ανάπτυξη της χώρας, ξεχωρίζουν η δυναμική επέκταση του Τηλεπικοινωνιακού δικτύου και η αναβάθμιση των Ταχυδρομικών υπηρεσιών της χώρας.

Η ειλικρινής αφοσίωση του Σήφη Βαλυράκη στην κοινωνία των Χανίων αναδεικνύεται μέσα από έργα στρατηγικής πνοής, όπως το Αστυνομικό Μέγαρο, το Ναυταθλητικό Κέντρο Σούδας, το Ολυμπιακό Σκοπευτήριο στο Καμπάνι και το αθλητικό συγκρότημα της Παλιάς Ηλεκτρικής.

Εκφράζω την προσωπική μου θλίψη και ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων μεταφέρω τα συλλυπητήρια του Διοικητικού Συμβουλίου και της επιχειρηματικής κοινότητας στους οικείους του.

ΕΑΚ Χανίων: Από τους πρωτεργάτες στη δημιουργία και του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων

Ο προόεδρος του ΕΑΚ Χανίων κ. Εμμανουήλ Κουριδάκης αναφέρει τα εξής για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη:

Η επιτροπή διοίκησης του ΕΑΚ Χανίων εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για τον απροσδόκητο και ξαφνικό θάνατο του συντοπίτη μας Σήφη Βαλυράκη.

Ο Σήφης Βαλυράκης εκτός από την προσφορά του στον τόπο μας στην μακρόχρονη πολιτική του καριέρα, υπήρξε και από τους πρωτεργάτες στην δημιουργία του Εθνικού Σκοπευτηρίου Χανίων.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στην οικογένειά του, συγγενείς και φίλους.

Καλοστρατιά φίλε Σήφη…

 

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Στο Βοτανικό Πάρκο Χανίων ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Τάιλερ Μάκμπεθ

Πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ που θα γίνει το καλοκαίρι στην…

3 mins ago

Joost Klein: Ο Ολλανδός διέγραψε τα stories του και έκανε unfollow την Eurovision

Ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό έχει προκύψει με τη συμμετοχή του Joost Klein, του εκπροσώπου της Ολλανδίας,…

1 hour ago

ΟΗΕ: Με συντριπτική πλειοψηφία πέρασε ψήφισμα για την πλήρη ένταξη της Παλαιστίνης – Οργισμένη αντίδραση του Ισραήλ

Με συντριπτική πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υπερψήφισε την επέκταση «των δικαιωμάτων και προνομίων»…

2 hours ago

«Nτου» διαδηλωτών στο Gigafactory της Tesla στο Βερολίνο – Oργή Έλον Μασκ

Διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την επέκταση του εργοστασίου ηλεκτρικών αυτοκινήτων της εταιρείας Tesla στο Γκρουνχάιντε, κοντά στο Βερολίνο, συγκρούστηκαν…

3 hours ago

Έρευνα Eteron: Ο Ανδρέας Παπανδρέου καλύτερος πρωθυπουργός της μεταπολίτευση με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, νικητής τριών εκλογικών αναμετρήσεων και μακροβιότερος πρωθυπουργός της χώρας…

3 hours ago

Eurovision: «Εξαφάνισε» τον Ολλανδό Joost η EBU «μέχρι νεωτέρας» επειδή διαμαρτυρήθηκε όταν μίλησε η εκπρόσωπος του Ισραήλ

«Θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη λίγες ώρες πριν το μεγάλο τελικό της Eurovision 2024, το Σάββατο, καθώς…

3 hours ago

This website uses cookies.