Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα Χανιά συμμετέχουν στο φεστιβάλ επαναστατικών ιδεών του Μαρξισμού!

Τετραήμερο φεστιβάλ «Μαρξισμός 2014»

Στις 26-29 Ιουνίου, στην ΑΣΟΕΕ, διοργανώνεται το φετινό φεστιβάλ «Μαρξισμός 2014», με σύνθημα «Ιδέες για να αλλάξουμε τον κόσμο».

Η πρόσκληση:                                                                                                    

Ο Μαρξισμός 2014 είναι ένα τετραήμερο με συζητήσεις και ιδέες για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Διοργανώνεται από το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάθε χρόνο από το 1988.

Είναι ένας θεσμός συζήτησης και αντιπαράθεσης ιδεών, στρατηγικών και επιλογών μέσα στην αριστερά.

Σ’ αυτό το τετραήμερο συμμετέχουν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από τις μεγάλες απεργιακές μάχες, ακτιβιστές του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος, επαναστάτες και αντικαπιταλιστές που παλεύουν για μια κοινωνία χωρίς καταπίεση, σεξισμό και εκμετάλλευση.

Συμμετέχει ο Αλεξ Καλλίνκος από τη Μ.Βρετανία, ο Τζέσους Καστίγιο από το κίνημα Podemos της Ισπανίας, εκπρόσωπος της αντικαπιταλιστικής αριστεράς της Γαλλίας.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο, τον πιο φονικό πόλεμο στην αρχή του προηγούμενου αιώνα αλλά όχι τον μοναδικό. Δεν ήταν όμως μόνοένας αιώνας πολέμων, αλλά και επαναστάσεων. Από τη Ρωσία και τη Γερμανία των αρχών του 20ου αιώνα, μέχρι την Αίγυπτο και την Τυνησία του σήμερα, ο κόσμος από τα κάτω, αντιστέκεται, παλεύει και συγκρούεται με τις άρχουσες τάξεις του καπιταλισμού. Ένας αιώνας κρίσεων και αντικαπιταλιστικής πάλης, ένας αιώνας συγκρούσεων.

Φέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη μεταπολίτευση, από την ανατροπή της Χούντας, και την εμφάνιση ενός νέου εργατικού κινήματος που έχει βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις.

Το τετραήμερο του Μαρξισμού θα γίνει 26-29 Ιούνη, στην ΑΣΟΕΕ. Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και για τα αποτελέσματα των εκλογών και για τη συνέχεια. Για να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα για την ανατροπή του συστήματος που γεννάει κρίσεις, φτώχεια, πολέμους και φασισμό.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλέστε σε αυτό το τηλέφωνο: 6972715314

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ (http://sekonline.gr/images/stories/pdf/marxismos/m14final3.pdf)

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

Εργατική Αλληλεγγύη

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Χανίων ζητούν άμεση στελέχωση της Παιδοχειρουργικής Κλινικής

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης της παιδοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου Χανίων επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος…

13 hours ago

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων

Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων, μετά τις εκλογές…

13 hours ago

Ελεύθερνα: Με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη βασιλομήτωρ της Ισπανίας, και την Παλόμα Πικάσο, τα γενέθλια του Μουσείου

Εξέχουσες προσωπικότητες, όπως η πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η βασιλομήτωρ της Ισπανίας Σοφία…

13 hours ago

Χασισοφυτεία Κουρνά: Με τέτοιους «παπάδες», θα έκαναν …αρχιερατικό συλλείτουργο

Πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ εκτιμούν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου ότι θα ήταν το προσδοκώμενο…

13 hours ago

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτοδιαχείριση ή συνεταιρισμός» – Οι προτάσεις Κασσελάκη για το μέλλον της Αυγής

Πάνω από δύο ώρες διήρκεσε η συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης…

15 hours ago

Εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ Χανίων: Το νερό και οι υποδομές του ανήκουν σε όλους μας

Το Σωματείο Εργαζομένων των ΔΕΥΑ Νομού Χανίων εκφράζει για ακόμη μια φορά την έντονη αντίθεσή…

15 hours ago

This website uses cookies.