Τα 110 δις, τα σπασμένα που πληρώνουμε και τα πρώτα σήματα ανάκαμψης

Προχωράμε. Δεν σταματάμε
Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη καμπή της εθνικής μας προσπάθειας για οριστική αποφυγή του κινδύνου χρεοκοπίας και για την βαθειά αλλαγή της χώρας μας. Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους μας, ακόμη περισσότερο για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Αλλά είμαστε ως χώρα ακόμα όρθιοι. Προχωράμε. Και αξίζει να έχουμε πάντα υπόψη μας τρία πράγματα:

α) Σήμερα, όλοι μπορούν να μιλάνε και να κάνουν προτάσεις για το μέλλον, χάρις στο Μηχανισμό Στήριξης και τα 110 δισ. που δημιουργήσαμε πέρσι από το μηδέν.
– Χωρίς το Μηχανισμό, ούτε Ζάππειο Ι θα υπήρχε για τη Ν.Δ., ούτε Ζάππειο ΙΙ, ούτε οι τηλεπαραθυράτοι παντογνώστες σχολιαστές θα έκαναν με τόση ευκολία μαθήματα οικονομίας στην κυβέρνηση, μετά την κατάρρευση του οικονομικού μας συστήματος και την χρεοκοπία. Όλοι αυτοί παριστάνουν σήμερα, από κοινού και χέρι – χέρι, τους φορείς της μοναδικής οικονομικής αλήθειας, επειδή δεν χρεοκοπήσαμε πέρσι. Και δεν χρεοκοπήσαμε χάρις στις θυσίες του Ελληνικού λαού και τον διπλωματικό μαραθώνιο του Γιώργου Παπανδρέου που εξασφάλισε στη χώρα μας τα χρήματα που χρειαζόταν για να συνεχίσει να λειτουργεί.
β) Τα σπασμένα που πληρώνουμε σήμερα προηγήθηκαν του Μηχανισμού Στήριξης και οδήγησαν σε αυτόν. Δεν δημιουργήθηκαν από αυτόν.
– Το έχουμε ξαναπεί: «Και η ύφεση (πάνω από -2% το 2009), και η ραγδαία μείωση της ανταγωνιστικότητας (πτώση 36 θέσεων μέσα σε μία πενταετία μέχρι το 2009), και η ανεργία (που μόνο «μαγειρεμένη» κρατιόταν σε μονοψήφιο νούμερο) και το δημόσιο που γονάτισε από το ρουσφέτι (2 προσλήψεις για μία αποχώρηση το 2009) και τα εξοντωτικό για τη χώρα έλλειμμα (έφτασε τα 36 δισ. το 2009) και χρέος (σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε μία πενταετία), προηγήθηκαν του Μηχανισμού Στήριξης και οδήγησαν σε αυτόν. Ο Μηχανισμός Στήριξης ήταν το αποτέλεσμα και όχι η αφετηρία».
γ) Μέσα στις μεγάλες δυσκολίες, διαφαίνονται τα πρώτα σήματα ανάκαμψης.
– Ανάπτυξη: Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ανεξάρτητη Ελληνική Στατιστική Αρχή, για πρώτη φορά, μετά από εννέα συνεχόμενα τρίμηνα αρνητικών αριθμών μεταβολής, έχουμε αύξηση του ΑΕΠ (0,8%) για το πρώτο τρίμηνο του 2011, σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Η ύφεση υποχωρεί από -7,4% το τελευταίο τρίμηνο του 2010 στο -4,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2011. Η εξέλιξη αυτή αναμενόταν για μετά το δεύτερο τρίμηνο του ίδιου έτους, ήρθε όμως νωρίτερα, ως αποτέλεσμα μιας συστηματικής και επίμονης ελληνικής προσπάθειας. Πρόκειται για την πρώτη θετική ένδειξη στον τομέα αυτόν.
– Πληθωρισμός: Μειώθηκε από 5,6% το Σεπτέμβριο του 2010 σε 3,7% φέτος τον Απρίλιο. Το 2010 είχαμε για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, πραγματική μείωση τιμών στα αγαθά πρώτης ανάγκης, κατά 0,5%, με απορρόφηση δηλαδή, και των αυξήσεων των έμμεσων φόρων.
– Νέες επιχειρήσεις: Τον Απρίλιο είχαμε θετικό ισοζύγιο στο άνοιγμα των νέων επιχειρήσεων. Καταγράφηκαν 300 περισσότερες νέες επιχειρήσεις, από διαγραφές επιχειρήσεων. Μάλιστα, 300 ήταν και οι νέες συστάσεις εταιριών, μέσω της «μιας στάσης» (one stop shop).
– Εξαγωγές: Οι εξαγωγές αυξήθηκαν 10%, εντός του 2010, και 35% τους τρεις πρώτους μήνες του 2011, σε σχέση με το 2010.
Αυτό σημαίνει ότι θριαμβολογούμε; Ποτέ. Εφησυχάζουμε; Με τίποτα. Γιατί ο εφησυχασμός και οι θριαμβολογίες είναι ο πιο σίγουρός τρόπος να πάνε χαμένα όσα καταφέραμε, όλοι μας, μέχρι τώρα. Χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη επιμονή στο στόχο, ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια. Κανένα πισωγύρισμα. Μόνο μπροστά. Μπροστά με αποφασιστικότητα.

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ – ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΑΛΛΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ…

1. Κάποιοι επιχείρησαν να μας εκφοβίσουν με στημένους «αγανακτισμένους» πολίτες. Άλλοι υποστήριζαν, θρασύτατα, ότι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «δεν πρέπει να βγαίνουν από τα σπίτια τους».
2. Εμείς απαντήσαμε από την πρώτη στιγμή: Το ΠΑΣΟΚ δεν εκφοβίζεται. Το ΠΑΣΟΚ δεν τρομοκρατείται. Κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον, σώζουμε και αλλάζουμε τη χώρα, και δεν θα απολογηθούμε σε κανέναν για αυτό.
– Και όχι μόνο αυτό. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που κυριολεκτικά οργώνει με τα στελέχη του εδώ και εβδομάδες την Ελλάδα με δεκάδες εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου. Μόνο την τελευταία εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν 19 εκδηλώσεις ανοιχτού διαλόγου στο λεκανοπέδιο Αττικής και άλλες 12 το προηγούμενο Σαββατοκύριακο σε όλη την Ελλάδα. Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν σε κάθε μία από τις εκδηλώσεις αυτές. Μέλη της κυβέρνησης συνομίλησαν για ώρες με τους συμπολίτες μας.
3. Είμαστε παντού. Το Κίνημά μας ήταν, είναι και θα είναι παντού. Και συνεχίζουμε με ακόμη περισσότερες εκδηλώσεις.
– Αυτοί που κρύβονται είναι αυτοί που έλεγαν ότι εμείς θα κρυβόμασταν. Εκεί θα μείνουν: στα λαγούμια τους.

ΤΟΜΕΑΣ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ Μ.Μ.Ε. ΠΑΣΟΚ

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Κατάμεστο το Επιμελητήριο στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας Πολάκη – Παρουσίασε πρόγραμμα 6 πυλώνων | Φωτός

Την προεκλογική εκστρατεία του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε από τα Χανιά ο Παύλος…

4 hours ago

“Οι Απαράδεκτοι”… Υποστηρίζουν τη Διαμαντοπούλου | Φωτός

Ένα διαφορετικό βίντεο προεκλογικής εκστρατείας για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, δημοσίευσε στο Twitter η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος, Άννα…

7 hours ago

Τώρα αμερικάνοι συνταξιούχοι και στο Κουμ – Καπί;

Υπάρχει μία τάση τα τελευταία χρόνια που διαρκώς γίνεται πιο ισχυρή. Είναι η τάση ανθρώπων…

7 hours ago

Ο Παύλος Πολάκης ξεκινά σήμερα από τα Χανιά την προεκλογική του εκστρατεία για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη του συγκέντρωση ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξήγγειλε την Τρίτη ο Παύλος Πολάκης. Ο βουλευτής…

9 hours ago

Συνεχίζεται το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ που στον προγάμο τους χόρευαν τη «Δραπετσωνα» της φτωχολογιάς

Δεν έχει τέλος το άγριο «κράξιμο» στους Γλύξμπουργκ. Τα social media έχουν πάρει φωτιά με χρήστες…

9 hours ago

Σε κλίμα συγκίνησης τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων στον Κρουσώνα

Ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και Ρόδου έγινε πράξη σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στην…

10 hours ago

This website uses cookies.