Categories: ΕΛΛΑΔΑ

Τα WikiLeaks δημοσίευσαν σχεδόν 300.000 emails του κόμματος του Ερντογάν

Το βράδυ της Τρίτης, τα WikiLeaks δημοσίευσαν βάση δεδομένων που περιλαμβάνει 294.548 emails και χιλιάδες επισυναπτόμενα αρχεία, από εσωτερικές επικοινωνίες στο κυβερνών κόμμα της Τουρκίας.

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα φτάνουν έως τις 6 Ιουλίου 2016, λίγες ημέρες πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, ενώ το παλιότερο είναι από το 2010. Τα WikiLeaks υποστηρίζουν ότι απέκτησαν πρόσβαση σε αυτό το υλικό μία εβδομάδα πριν από την απόπειρα στρατιωτικών να καταλάβουν την εξουσία στην γειτονική χώρα επισημαίνοντας ότι έχουν επαληθεύσει το υλικό και την πηγή, η οποία δεν συνδέεται όπως εξηγούν, με κανέναν τρόπο με τα στοιχεία πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος ή οποιοδήποτε αντίπαλο κόμμα ή χώρα.

Νωρίτερα πάντως ο ιστότοπος της Wikileaks, ανακοίνωσε στο Twitter ότι δέχτηκε διαδικτυακή επίθεση. Ωστόσο, παρά τον «κυβερνοπόλεμο» κατάφεραν να βγάλουν στην φόρα τα αρχεία.

Πάντως, υπάρχει δυσκολία πρόσβασης και συχνά, όταν κάποιος χρήστης προσπαθεί να μπει στα δεδομένα, τον «πετάει» έξω, με το μήνυμα πως «η σελίδα είναι εκτός λειτουργίας».

Παρουσίαση των email από το thepressproject.gr σε συνεργασία με το Wikileaks

Το ThePressProject θα δημοσιεύσει σε συνεργασία με το Wikileaks τον φάκελο της Τουρκίας που περιλαμβάνει 294.548 μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας αξιωματούχων της Τουρκίας μέχρι και μια εβδομάδα πριν από το πραξικόπημα.

Σε σχετικό μήνυμα στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν τα εξής:

Η συντριπτική πλειοψηφία των μηνυμάτων είναι γραμμένα φυσικά στην τουρκική γλώσσα και όπως είχαμε δει και στις προηγούμενες αντίστοιχες αποκαλύψεις μέσω του Wikileaks τα Email των αξιωματούχων γεμίζουν με spam όπως και τα δικά μας.

Το Wikileaks δέχτηκε 24ωρη επίθεση στους server του από την στιγμή που ανακοίνωσε ότι θα δώσει στη δημοσιότητα την βάση δεδομένων αλλά στο TPP είχαμε στη διάθεσή μας μια ειδική έκδοση προκειμένου να επεξεργαστούμε τα δεδομένα. Μπορείτε να δείτε και εσείς τη βάση με κλικ εδώ

Τις επόμενες ώρες θα ξεκινήσουμε την ανάδειξη των ιστοριών που προκύπτουν από την επεξεργασία της βάσης δεδομένων. Για να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που τα ελληνικά ΜΜΕ αποφεύγουν να κάνουν… δηλαδή ερευνητική δημοσιογραφία χρειαζόμαστε πάντα τη στήριξή σας. Αν μας αξιολογείτε θετικά μην αμελήσετε να μας το δείξετε και έμπρακτα. Πληροφορίες με ένα κλικ εδώ .

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Σπιτικές προτάσεις

Κρέπες με κιμά Δύο φλυτζάνια γάλα, μια φλυτζάνα τυρί τριμμένο, μια φλυτζάνα αλεύρι, τρία αβγά…

17 mins ago

Ξεκινά στα Χανιά η δίκη για τον ξυλοδαρμό 40χρονης από τον πρώην σύζυγό της

Στο δικαστικό μέγαρο των Χανίων ξεκινά σήμερα Δευτέρα (7/10) η δίκη για το απίστευτο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, που συνέβη…

34 mins ago

Καλοκαίρι ξανά στην «καρδιά» του φθινοπώρου- Έρχονται 32 βαθμοί στην Κρήτη

Για ανατροπή στο σκηνικό του καιρού με ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες στην «καρδιά» του φθινοπώρου τόσο για…

34 mins ago

Πρωτοφανής επίθεση σε γνωστό επιχειρηματία

Θύμα επίθεσης έπεσε το πρωί γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου, στο εργοστάσιο που διατηρεί λίγο έξω…

36 mins ago

Σοβαρό Τροχαίο στις Μουρνιές Χανίων: Δικυκλιστής Διακομίστηκε στο Νοσοκομείο

Σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα ενεπλάκη σήμερα το μεσημέρι στις Μουρνιές Χανίων ένας 63χρονος οδηγός δικύκλου.…

37 mins ago

Το Επιμελητήριο Χανίων ενημερώνει για την εκλογική διαδικασία

Στις 18, 19 και 20 Νοεμβρίου 2024 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου…

44 mins ago

This website uses cookies.