ΕΛΛΑΔΑ

Τελευταία υπόκλιση στον Θάνο Μικρούτσικο από τον καλλιτεχνικό κόσμο

Μια τελευταία υπόκλιση, ένας σεμνός αποχαιρετισμός στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο από καλλιτέχνες που «περπάτησαν» μαζί του στα απέραντα μονοπάτια της μοναδικής μουσικής του, αλλά και πολλούς ακόμα καλλιτέχνες που στέλνουν το δικό τους, στερνό «αντίο».

Ο Γιώργος Νταλάρας τον αποχαιρέτησε με το τραγούδι «το καραντί, το καραντί θα μας μπατάρει» και τη φράση «έχε γεια μαχητή μου».

Ο Γιάννης Κότσιρας σημείωσε: «Έφυγες Θάνο μου. Πόσο μόνοι φίλε μου. Τόσο μόνοι… Καλή ξεκούραση καλέ μου..».

Με τη φράση «αντίο, σε ευχαριστώ για όλα» και μία φωτογραφία του Θάνου Μικρούτσικου εξέφρασε τη θλίψη του ο Χρήστος Θηβαίος.

«Τελευταία υπόκλιση στον πιο γενναίο. Θάνο, μαέστρο μου, σ’ ευχαριστώ για όλα», είπε ο Μίλτος Πασχαλίδης.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου αποχαιρέτισε τον Θάνο Μικρούτσικο από τη μουσική σκηνή όπου εμφανίστηκε χτες βράδυ, ερμηνεύοντας τραγούδια του και σημειώνοντας «σήμερα είναι μια περίεργη μέρα, έφυγε από κοντά μας ένας φίλος, άλλη μια κολόνα του πολιτισμού μας. Έφυγε ο Θάνος ο Μικρούτσικος…Πάμε να τραγουδήσουμε μερικά τραγούδια για καλό κατευόδιο».

«Έτσι θα σε θυμάμαι. Έτσι ήθελες. Όπως εκείνο το βράδυ στο Φεστιβάλ που τραγουδούσες και διηύθυνες, σαν να μην υπήρχε πόνος και κούραση (κι ας έλεγες μετά στα παρασκήνια, χαμογελώντας, ότι ήξερες πως αυτή ήταν η τελευταία φορά..). 

Έτσι θα σε σκέφτομαι, με το χέρι με τον ορό σηκωμένο ψηλά σε γροθιά. Ήσουν και είσαι η έμπνευσή μας. Έτσι θα σ’ αγαπάμε πάντα. Δυνατό, πεισματάρη, ακούραστο, δίκαιο, τρυφερό και γενναιόδωρο. Να γελάς, να αγωνίζεσαι, να γράφεις, να κάνεις σχέδια και να τραγουδάς. Δεν έφυγες Θάνο, είσαι πάντα εδώ κι όλοι που σ’ αγαπάμε το νιώθουμε» έγραψε στον αποχαιρετισμό της η Σεμίνα Διγενή.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, αποχαιρετά τον αδελφό του, Θάνο, με μια φωτογραφία του σε νεαρή ηλικία στην Πάτρα και το άκρως συγκινητικό μήνυμα: «Μια στιγμή η ζωή μας και συ την έκανες αιωνιότητα»…

Το δικό του αποχαιρετισμό, σε κλίμα οδύνης, εξέφρασε ο μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

«Θα ζεις για πάντα μέσα από τα τραγούδια σου» γράφει αποχαιρετώντας τον Θ. Μικρούτσικο ο Δημήτρης Μπάσης.

Το δικό τους αντίο στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Θάνο Μικρούτσικο στέλνουν, μεταξύ άλλων, οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Σοφία Βόσσου, Νατάσσα Μποφίλιου, Πέτρος Φιλιππίδης, Γιώτα Νέγκα και πολλοί άλλοι.

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Θρίλερ στις ΗΠΑ: «Δεν μπλοφάρει ο Πούτιν» – Οι μυστικές υπηρεσίες πιέζουν Μπάιντεν για «άκυρο» στον Ζελένσκι

Μετά την «κόκκινη γραμμή» που χάραξε ο Πούτιν για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους…

14 hours ago

Δημοσκόπηση: Οι εκπλήξεις στις μετακινήσεις των ψηφοφόρων

Αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Metron Analysis για το Mega, ως προς τα συμπεράσματα που…

15 hours ago

Κρήτη: Οι εκτιμήσεις για τις τιμές ελαιολάδου και τη νέα ελαιοκομική περίοδο

Την εκτίμηση ότι η τιμή παραγωγού στο ελαιόλαδο την νέα ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, που…

15 hours ago

Καθηγήτρια του Πολυτεχνείου Κρήτης, ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές στο ερευνητικό της έργο σύμφωνα με το Google Scholar

Η Καθηγήτρια Διονυσία Κολοκοτσά της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΧΗΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης ξεπέρασε τις 10.000 αναφορές άλλων…

15 hours ago

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Φροντίδας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων…

15 hours ago

Κρήτη: Άγνωστοι πυροβόλησαν παγώνι στην Κνωσό

Προ εκπλήξεως βρέθηκαν οι άνθρωποι του συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ που κλήθηκαν…

15 hours ago

This website uses cookies.