Η Εταιρεία Θεάτρου ΜΝΗΜΗ ενημερώνει τους φίλους του θεάτρου ότι απομένουν μόνο 6 τελευταίες παραστάσεις του έργου «Αστερισμοί», (Constellations 2012), συγκεκριμένα:
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ, εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ, εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Κυριακή 8 Δεκεμβρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.30 μμ, εισιτ. 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ, εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ώρα έναρξης 9.30 μμ, εισιτήρια 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, (απογευματινή) ώρα έναρξης 8.30 μμ, εισιτ. 15 ευρώ & 10 ευρώ φοιτ.
Το έργο, που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο θέατρο Κυδωνία πέρσι την άνοιξη, παίζεται σε μετάφραση Δημήτρη Κιούση, σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Μαρίας Μυλωνά, μουσική των Νίκου Βίττη, Νάσσου Σωπύλη και φωτισμούς Μαρίας Μπαλαντίνου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Ελπίδα Ζαμπετάκη και Γιώργος Γραμματικάκης. Την παράσταση συνοδεύει πρόγραμμα-βιβλίο με τη μετάφραση του έργου, τη διανομή, την εργοβιογραφία του συγγραφέα καθώς και φωτογραφίες από την παράσταση. Περιέχει επίσης δύο σημαντικά κείμενα, ένα του συγγραφέα με τίτλο «Το Πένθος και το Πολυσύμπαν», και ένα γραμμένο ειδικά για την παράσταση από τον Αριστείδη Αραγεώργη, Επίκουρο Καθηγητή Φιλοσοφίας των Φυσικών και Μαθηματικών Επιστημών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) με τίτλο «Πολλά σύμπαντα-μία ζωή. Κοσμολογία, φυσική και φιλοσοφία στο θεατρικό έργο Αστερισμοί του Νικ Πέιν».
To έργο:
«Στο Κβαντικό Πολυσύμπαν, κάθε επιλογή που έχεις κάνει, κάθε απόφαση που έχεις πάρει ή δεν έχεις πάρει στη ζωή σου, όλ’ αυτά συνυπάρχουν σε ένα αφάνταστα πολύπλοκο σύστημα από παράλληλα σύμπαντα.»
Μάριαν, Αστερισμοί
Το έργο του Νικ Πέιν Αστερισμοί αναφέρεται στον έρωτα, τη φιλία και στο θέμα της ελεύθερης βούλησης με φόντο τις θεωρίες της Κβαντικής Φυσικής. Μέσα από έναν γρήγορο και μοντέρνο τρόπο γραφής, ο συγγραφέας παρακολουθεί τις πολλαπλές και ποικίλες εκδοχές της ζωής ενός ζευγαριού : της Μάριαν, καθηγήτριας Θεωρητικής Κοσμολογίας, και του Ρόλαντ, ενός πρακτικού μελισσοκόμου. Αρχικά τους βλέπουμε να αποτυγχάνουν στην προσπάθειά τους να φτιάξουν μια σχέση, όμως σε μια επόμενη εκδοχή τα καταφέρνουν. Λίγο αργότερα τους βλέπουμε να χωρίζουν, ενώ σε μια άλλη εκδοχή της ζωής τους καταφέρνουν και μένουν μαζί. Τους παρακολουθούμε να στήνουν μια ζωή βασισμένη σε μονογαμική σχέση ή να προδίδουν ο ένας τον άλλον μπαίνοντας σε μιαν οδύσσεια άλλων αισθηματικών επιλογών. Πρόκειται για ένα έργο όπου η πολλαπλότητα αλλά και το πεπερασμένο της ύπαρξης αποτελεί ταυτόχρονα πηγή γιορτής και πένθους.