ΕΛΛΑΔΑ

Τζουμάκας: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης

Το εκλογικό αποτέλεσμα της κάλπης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και την ανάδειξη του Στέφανου Κασσελάκη ως νέου προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχολίασε ο Στέφανος Τζουμάκας, ο οποίος ήταν επίσης υποψήφιος για την προεδρία αλλά έμεινε εκτός στον δεύτερο γύρο.

«Θα δούμε αν η εκλογή Κασσελάκη αποτελεί μία ακόμη φάρσα στην πολιτική Ιστορία ή αν όντως θα υπάρξει μία άλλη πολιτική», σχολίασε για τη νίκη Κασσελάκη, υπογραμμίζοντας πως δεν έχει καμία εμπιστοσύνη σε όλη αυτή την κατάσταση.

«Ο κόσμος ψηφίζει πάντα με αρχές;», διερωτήθηκε σε άλλο σημείο απαντώντας «όχι βέβαια». «Ψηφίζεται γιατί έχει αδιέξοδα. Πολλές φορές ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται», ανέφερε εκτιμώντας πως ο κ. Κασσελάκης κέρδισε γιατί μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα δημιουργήθηκε μία κρίση ηγεσίας και μία κρίση πολιτικής.

«Αυτά τα εκμτελλεύτηκαν πάρα πολλοί τυχοδιώκτες για να μπορέσουν να μπουν σε ένα προοδευτικό κόμμα και να μπουν γενικά στην πολιτική και στη χώρα«, πρόσθεσε.Αναφερόμενος στην επόμενη ημέρα, ο κ. Τζουμάκας εκτίμησε ότι με την ηγεσία Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μείνει ενωμένος «με τίποτα» γιατί:

  • έχουμε ήδη πολιτική διαφοροποίηση
  • θα γίνουν πολιτικοί διαχωρισμοί
  • έχουμε κρίση ηγεσίας.

Ο Στέφανος Κασσεάλης «είναι ο νικητής των εκλογών, αλλά θα κριθεί αν μπορεί να ηγηθεί», είπε υποστηρίζοντας πως η κρίση ηγεσίας δεν λύνεται με τις εκλογές. «Για να υπάρξει ηγεσία πρέπει να γίνει αποδεκτή», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως για τον ίδιο ο κ. Κασσελάκης είναι ένας μεταβατικός πρόεδρος. Παράλληλα, «θα έχουμε κρίση πολιτικής ενότητας», σημείωσε.

Όσον αφορά για την παραμονή του στο κόμμα ο ίδιος δήλωσε ότι θα κριθεί από την πορεία της πολιτικής που θα έχει ο χώρος αυτός.

«Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα»

Με κριτική διάθεση για τη νέα ηγεσία του κόμματος εμφανίσθηκε και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου. Αναφερθείς στην επόμενη ημέρα είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε όπως τον ξέραμε ως αριστερό κόμμα. «Έχουμε ένα καινούργιο κόμμα, αλλά είναι ένα καινούργιο κόμμα» σημείωσε (OPEN) και πρόσθεσε πως πρέπει να δούμε αν θα είναι ένα άλμα προς τα εμπρός ή άλμα προς το κενό.

Παρατήρησε πως δεν άκουσε χθες από τον Στέφανο Κασσελάκη τη λέξη Αριστερά και συμπλήρωσε ότι είναι μια μετεξέλιξη από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ.

Εστιάζοντας στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε πως δεν ξέρει την πολιτική πολύ καλά, θα πρέπει να δώσει εξετάσεις.

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Χανιά: 59 νέα περιστατικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στο νοσοκομείο – Τι πρέπει να ξέρετε

Το Νοσοκομείο Χανίων αναμένεται να επαναξιολογήσει την Παρασκευή την κατάσταση σχετικά με τη λήξη ή…

11 hours ago

Χανιά: Νέο κάλεσμα για συγκέντρωση αλληλεγγύης υπέρ του Τούρκου δημοσιογράφου απεργού πείνας Ali Ercan Gökoğlu – Τι αναφέρει σε δήλωσή του

Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση καλώντας σε νέα συγκέντρωση αλληλεγγύης για…

12 hours ago

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες την Παρασκευή το Φαράγγι της Σαμαριάς

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) ανακοινώνει ότι από αύριο Παρασκευή 18 Οκτωβρίου…

13 hours ago

Κ. Ζαχαριάδης: “Πολιτική για τον Στέφανο Κασελάκη είναι μόνο για τους πολύ εύπορους”

Σε μια συνέντευξη στο Attica TV, ο Κώστας Ζαχαριάδης, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε την ανησυχία…

13 hours ago

Διαμαρτυρία εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στην 7η ΥΠΕ Κρήτης

Στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η ΥΠΕ πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στο Ηράκλειο, με αίτημα…

13 hours ago

Ο Χ. Μαμουλάκης για την επίσκεψη Σταϊκούρα στην Κρήτη

Απάντηση στις πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα δίνει ο Τομεάρχης Οικονομικών…

14 hours ago

This website uses cookies.