ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Σήμερα η κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πλατεία Δασκαλογιάννη & Επισκόπου Νικηφόρου

Κεντρική πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κυριακή 14 Μάη 18:30 στην πλατεία Δασκαλογιάννη & Επισκόπου Νικηφόρου (πίσω από το Βενιζέλειο ωδείο)

Δικά τους τα κέρδη, δικοί μας οι νεκροί

Είναι η ώρα για την Ανατροπή!

Ομιλητές:

Καλιτσουνάκη Μαρία υποψήφια Χανίων

Παπανικολάου Πάνος Γενικός Γραμματέας ΟΕΝΓΕ

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Χανιά για να δυναμώσουμε την Αριστερά της σύγκρουσης και της ανατροπής του καπιταλισμού.

Η δολοφονία των Τεμπών και η έκρηξη της οργής της εργατικής τάξης και της νεολαίας έκανε θρύψαλα το αφήγημα ότι η προεκλογική περίοδος θα είναι μια στημένη, ανούσια αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, για το ποιο «μίγμα κυβέρνησης» θα εφαρμόσει την ίδια πολιτική, και έφερε στο κέντρο την ανάγκη της ανατροπής της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων, του κέρδους, της αγοράς την πολιτική του κεφαλαίου και της ΕΕ!

• Μαύρο στην άθλια κυβέρνηση της ΝΔ και την πολιτική της! Αγώνας για την ανατροπή της.

• Να ανατρέψουμε την πολιτική της ΕΕ, του κεφαλαίου, του ΝΑΤΟ, που συναινούν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η ακροδεξιά.

Τα εκατομμύρια διαδηλωτές αυτού του εξεγερτικού Μάρτη, οι συγκλονιστικές πανεργατικές απεργίες, οι καταλήψεις των χώρων τέχνης, οι συναυλίες των δεκάδων χιλιάδων για το νερό στη Θεσσαλονίκη στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΥΑΘ και όλοι οι αγώνες που ακολουθούν δείχνουν ότι οι εργάτες και η νεολαία θέλουν και μπορούν να βάλουν φρένο και να ανατρέψουν αυτή την πολιτική.

-η ΑΝΤΑΡΣΥΑ όλα αυτά τα χρόνια, δίνει μέσα στους αγώνες αυτή την μάχη :

  • Για να είναι η ενέργεια, το νερό, οι μεταφορές, το φάρμακο, η υγεία, η στέγη, τα τρόφιμα πραγματικά δημόσια κοινωνικά αγαθά,
  • για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών νοικοκυριών
    πρέπει να εθνικοποιηθούν χωρίς αποζημίωση με εργατικό έλεγχο, οι τράπεζες και οι επιχειρήσεις, για να λειτουργούν σε όφελος των εργαζόμενων και όχι «ανταποδοτικά» με κριτήριο το κέρδος.
  • Για να χτυπηθεί η ακρίβεια απαιτούνται το ξήλωμα του κερδοσκοπικού κυκλώματος του εμπορίου, ριζικές αυξήσεις στους μισθούς και ΣΣΕ, μείωση των έμμεσων φόρων, διατίμηση στις τιμές.
  • Για να μπορούν να γίνουν αυτά χρειάζεται ρήξη με τις κατευθύνσεις και τους κανονισμούς της ΕΕ, διαγραφή του χρέους στον δρόμο για την ρήξη/έξοδο από αυτή.
  • Για να σταματήσουν τα δις για εξοπλισμούς, που μας φορτώνει η άρχουσα τάξη για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ και τις δικές της φιλοδοξίες στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τούρκικη αστική τάξη, απαιτείται έξοδος από το ΝΑΤΟ.
  • Για να δώσουμε συνέχεια στους αγώνες της εργατικής τάξης, με τις γυναίκες μπροστά, ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση.
  • Για ανοιχτά σύνορα, άσυλο, στέγη, χαρτιά, δουλειά, υγεία και παιδεία για όλες και όλους. Σύγκρουση με τη ρατσιστική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ που δολοφονεί στον Έβρο και στο Αιγαίο.

Να ανοίξουμε το δρόμο για την αντικαπιταλιστική ανατροπή με δυνατή αντικαπιταλιστική Αριστερά και ισχυρή ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

 

"google ad"

Αγώνας της Κρήτης

Ο “Αγώνας της Κρήτης” εκδόθηκε στις 8 Ιουλίου του 1981. Είναι η έκφραση μιας πολύχρονης αγωνιστικότητας. Έμεινε όλα αυτά τα χρόνια σταθερός στη διακήρυξή του για έγκυρη – έγκαιρη ενημέρωση χωρίς παρωπίδες. Υπηρετεί και προβάλλει, με ευρύτητα αντίληψης, αξίες και οράματα για μία καλύτερη κοινωνία. Η βασική αρχή είναι η κριτική στην εξουσία όποια κι αν είναι αυτή, ιδιαίτερα στα σημεία που παρεκτρέπεται από τα υποσχημένα, που μπερδεύεται με τη διαφθορά, που διαφθείρεται και διαφθείρει. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που η εφημερίδα έμεινε μακριά από συσχετισμούς και διαπλοκές, μακριά από μεθοδεύσεις και ίντριγκες.

Recent Posts

Φ. Παρασύρης: «Επιτέλους να σταματήσει το σίριαλ με τον διαγωνισμό των φωτοβολταϊκών στην Κρήτη και την Πελοπόννησο»

Ανακοίνωση Φραγκίσκου Παρασύρη, Βουλευτή Ηρακλείου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Ενέργειας ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής O ΔΕΔΔΗΕ, συνεχίζοντας την…

12 hours ago

Νίκι Χιλτζ: Το πρώτο τρανς – non Binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Νίκι Χιλτζ είναι το πρώτο τρανς -non binary πρόσωπο που θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην…

12 hours ago

ΟΕΕ Δυτικής Κρήτης: Ανάγκη να επανέλθει η λογική – Προσοχή στα εξοντωτικά πρόστιμα!

Κάλεσμα για επαναφορά στη λογική απευθύνει h Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Δυτικής Κρήτης,…

13 hours ago

Δημ. Ανθούσης για συγχωνεύσεις σχολείων: Tα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Πλατανιά κ. Δημήτρης Ανθούσης αναφέρεται στον σχεδιασμό για καταργήσεις…

13 hours ago

“Νικήσαμε!”: Αθώωση του ΣΕΠΕ Χανίων στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων

Ανακοίνωση Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Χανίων: Νικήσαμε! Προχωράμε μπροστά με δύναμη και αισιοδοξία! Συνάδελφοι…

13 hours ago

Σκληρή απάντηση Νίκου Πλακιά σε Γεωργιάδη – «Δεν θα χτιστούν καριέρες στα παιδιά τα δικά μου»

Νίκος Πλακιάς, που έχασε τα δίδυμα κορίτσια του στα Τέμπη, δίνει ηχηρή απάντηση στον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος…

13 hours ago

This website uses cookies.