Μεγάλη ευκαιρία τουριστικής προβολής της χώρας εν όψει της καλοκαιρινής σεζόν…«Τρικούβερτο» παραδοσιακό κρητικό γλέντι ετοιμάζουν στην Κρήτη αυριο Παρασκευή, καθώς το νησί ετοιμάζεται να «βάλει τα καλά του», για να υποδεχθεί 16 ζευγάρια από την Κίνα, που αποφάσισαν να παντρευτούν, χορεύοντας όχι μόνο τον Ησαΐα, αλλά και τον… πεντοζάλη.
Τα 16… τολμηρά ζευγάρια φτάνουν σήμερα στη χώρα μας, με τη συνοδεία 20 Κινέζων δημοσιογράφων και εκδοτών και άλλων 50 ατόμων, που είναι τουριστικοί παράγοντες και συγγενείς των ζευγαριών από τη Σαγκάη.
Η Περιφέρεια Κρήτης θα υποδεχθεί και θα φιλοξενήσει τους Κινέζους μελλόνυμφους, σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ. H υποδοχή και η διαμονή των νέων ζευγαριών και των δημοσιογράφων που τους συνοδεύουν θα γίνει στο πλοίο «ΕΛΥΡΟΣ» της εταιρείας.
Όπως δήλωσε στο protothema.gr ο κ. Χαράλαμπος Σαλβαράκης, σύμβουλος διοίκησης της ΑΝΕΚ, χθες στις 5 το απόγευμα εγινε στο «ΕΛΥΡΟΣ» η τελετή υποδοχής των φιλοξενούμενων Κινέζων, παρουσία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη και του Κινέζου πρέσβη στην Ελλάδα, Ντου Τσιγούν.
Την τελετή πλαισιωσαν παραδοσιακά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα και οι Κινέζοι γευτικαν εδέσματα της ελληνικής και κρητικής κουζίνας.
Τα νέα ζευγάρια από την Κίνα θα μείνουν στην Κρήτη μία εβδομάδα και θα επισκεφθούν τα Χανιά, το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο και τον Άγιο Νικόλαο, ενώ μετά την Κρήτη επόμενος σταθμός τους είναι η Σαντορίνη.
Ο γάμος των ζευγαριών θα τελεστεί την Παρασκευή 25 Απριλίου στις 3.30 το απόγευμα στο φρούριο «Κούλες» στην Άπτερο Χανίων, με την παρουσία λυράρηδων και τοπικών λαϊκών συγκροτημάτων.
Σημειώνεται ότι πέρυσι οι «τριανταφυλλένιοι γάμοι» των Κινέζων έγιναν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο νησί της Σαντορίνης. Η πρωτοβουλία για να γίνουν οι γάμοι στην Ελλάδα ανήκει στη Διεύθυνση Τουρισμού της Σαγκάης και το γεγονός θα διαφημιστεί μέσω των μέσων ενημέρωσης της Κίνας σε όλο τον κόσμο.
Παράλληλα, η τελετή του γάμου, αλλά και όλα τα δρώμενα, θα μαγνητοσκοπηθούν σε ένα φιλμ, το οποίο θα προβληθεί στην Εβδομάδα Τουρισμού της Σαγκάης.
Ο θεσμός «Τριανταφυλλένιοι Γάμοι» ή, όπως είναι γνωστός διεθνώς ως «Rose Wedding», ξεκίνησε το 2000 από τη Σαγκάη και αποτελεί μέρος του φεστιβάλ Τουρισμού της κινεζικής αυτής πόλης, που έχει σκοπό τις γαμήλιες τελετές ευρείας κλίμακας και ταυτόχρονα τη «γνωριμία» της Κίνας με νέους προορισμούς κάθε χρόνο.
Στην πραγματικότητα, τα ζευγάρια των Κινέζων έχουν ήδη τελέσει τους γάμους τους στην πατρίδα τους και ταξιδεύουν για να κάνουν το μήνα του μέλιτος σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπου παράλληλα ανανεώνουν και τους γαμήλιους όρκους τους.